Reciensie: Seafire ( Seafire #1 ) van Natalie C. Parker

Reciensie: Seafire ( Seafire #1 ) van Natalie C. ParkerSeafire by Natalie C. Parker
Series: Seafire #1
Published by Razorbill on 28 augustus 2018
Genres: young-adult, Adventure
Pages: 374
Format: Hardcover
Goodreads

After her family is killed by corrupt warlord Aric Athair and his bloodthirsty army of Bullets, Caledonia Styx is left to chart her own course on the dangerous and deadly seas. She captains her ship, the Mors Navis, with a crew of girls and women just like her, who have lost their families and homes because of Aric and his men. The crew has one mission: stay alive, and take down Aric's armed and armored fleet.

But when Caledonia's best friend and second-in-command barely survives an attack thanks to help from a Bullet looking to defect, Caledonia finds herself questioning whether to let him join their crew. Is this boy the key to taking down Aric Athair once and for all . . . or will he threaten everything the women of the Mors Navis have worked for?

De achterflap:

Ik heb dit boek in eerste instantie niet gekozen op de synopsis, het is begonnen met een tag. Maar nadat ik het eerste hoofdstuk las ben ik gaan lezen waar het boek over ging en was ik verkocht. Ik hou van verhalen met sterke vrouwelijke personages. Personages waarin je ziet dat ze echte overlevers zijn en de beschrijving geeft de indruk dat dit precies is wat ik ga krijgen.

Mijn mening:

Dit boek was echt zo’n goede keuze voor mij ik had hem binnen een dag uit, op één hoofdstuk na. Het verhaal was gewoon heerlijk en super spannend. Op het moment dat je weet dat je een boek gaat lezen over een crew van meiden op een boot weet je eigenlijk al dat het gewoon bad ass gaat worden. Maar ik was stiekem wel een beetje bang dat het boek op sommige punten saai zou worden.

Die angst was dus nergens voor nodig want dit boek was echt heel erg tof! Je bent blij dat het op sommige momenten even rustig is zodat je op adem kan komen. Want dit boek zit vol met plotwendingen en actie. Ik vind het echt heel tof om te zien hoe de meiden met elkaar omgaan maar ook niet bang te zijn om elkaar uit te dagen. Ze zoeken de grenzen op en verleggen deze soms voor zichzelf.

De gevechten die beschreven zijn, zijn stoer en ook echt beschreven van minuut tot minuut. Je hebt echt het gevoel dat je op het schip bent en het verhaal zo voor je af ziet spelen. Ik kreeg er een beetje een pirates of the Caribbean gevoel bij en laat ik deze films nou echt leuk vinden!

Het einde is echt een cliffhanger en ow wat haat ik dat haha. Want ik las de laatste regel en het enige wat ik kon denken was: Wanneer komt boek twee uit!!! September dus, dus ik moet nog even geduld hebben.

De personages voelen echt aan, je hebt het gevoel dat je aan het einde van dit boek op een boot zit met een groep vriendinnen, bad ass vriendinnen die kunnen vechten en niet bang zijn voor wat vuil en bloed. Ze maken ook een duidelijke groei door, je ziet de meiden ontwikkelen en hoe ze hun meningen soms bijstellen. Dat vond ik mooi om te zien want het gaf de personages een persoonlijkheid mee en dat is wel belangrijk voor een verhaal dat zich voornamelijk op een schip afspeelt.

Mijn conclusie:

Dit boek vond ik dus echt fantastisch!!! Ik ben zo blij dat ik het ben gaan lezen en ik kan echt niet wachten op het volgende deel!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag: Try a chapter

25 juli 2019

Haul Londen

1 augustus 2019

%d bloggers liken dit: