Haul Londen

Zoals sommigen van jullie weten was ik afgelopen week in Londen, nu was de reis ernaartoe echt helemaal niks. Misschien dat een aantal van jullie wel hebben gehoord over de trein die vast stond net buiten Brussel, nou ja de Eurostar dus en ik zat daar dus in……We hebben uiteindelijk vijf en een half uur staan wachten voor we terug waren in Brussel, snel weer in moesten checken en toch op weg gingen naar Londen. Maar gelukkig was het de rest van de tijd wel heel erg leuk. Ik dacht dat het misschien leuk zou zijn als ik mijn Haul met jullie zou delen ik heb het onderverdeeld in de winkels waar ik het gekocht heb. Het is echt heel erg veel dus laten we snel beginnen.

Ik begin met een klein winkeltje waar ik geweest ben genaamd Persephone books, dit winkeltje verkoopt voornamelijk vergeten fictie van voornamelijk vrouwelijke auteurs. Ik vond een boek dat zich afspeelt in de victoriaanse tijd en na wat rondlopen werd ik er steeds naartoe getrokken dus kocht ik het boek. Als je op de afbeelding klikt ga je naar de goodreads pagina van het boek.

Ik kocht in deze winkel ook deze twee leuke kaartjes! Als je in Londen bent is deze winkel wel een echte aanrader om een keer te bezoeken.

We zijn ook naar het Sherlock Holmes museum geweest en ook daar kon ik het niet laten om een boek te kopen. Ik kocht daar een editie die ik zelf heel mooi vond. Naast A study in scarlett zit er ook The sign of four in en nog wat losse verhalen. Wederom kun je op de foto klikken voor de synopsis van het boek.

Ik vind Foyles echt één van de leukste boekwinkels in Londen, het is groot en ze hebben er ook best veel hardcovers. Naast boeken verkopen ze er ook allerlei andere leuke dingen die booklovers fantastisch vinden. Zo kocht ik deze Pride and Prejudice magneetjes en een leuk pin. De boekenleggers zijn dubbelzeidig.

Mijn man vond dit stripboek, ik heb laatst van haar Booklover gelezen met allerlei herkenbare stripjes en ik volg haar al een tijd op Instagram. Als je wil weten waar het boekje over gaat klik dan op de afbeelding.

Een boek wat ik in eerste instantie liet staan was The binding, het trok me wel meteen aan maar ik moest er even over nadenken. Uiteindelijk ben ik terug gegaan voor deze mooie editie, hij heeft zelfs paarse sprayed edges. Klik wederom op de foto voor de synopsis.

The bookish life of Nina Hill zag ik een mail van Goodreads en ik besloot hem op mijn Wishlist te zetten. Ik vond hem ook in de Foyles en nam hem natuurlijk meteen mee.

We bezochten ook het natural history museum en stiekem vind ik geschiedenis echt heel tof! Ik kocht daar de twee volgende boeken:

The little book of big history, eigenlijk de geschiedenis in het klein maar dan vooral de evolutie van dieren en mens.

Ik kocht er ook een boek over vrouwen in science omdat ik het belangrijk vind dat mijn meiden straks zien dat er ook vrouwen belangrijke dingen ontdekken en uitvinden, aangezien de meeste scholen zich nog steeds vooral richten op vrouwen.

Een andere favoriete winkel is The forbidden Planet, ze hebben daar niet alleen boeken maar ook hele toffe fandom dingen. Ik kocht daar de volgende drie boeken.

The merciful crow, dit boek lees ik nu en vind ik echt heel erg gaaf!!!

Ook kocht ik Kill the queen, dit boek staat al een hele tijd op mijn wishlist en nu heb ik hem eindelijk gevonden

en tot slot een Stranger things novel Darkness of the edge of town , een verhaal over Hopper.

Ik ging dit jaar ook voor het eerst naar Yalc ik zal nu eerst de boeken laten zien en daarna welke swag ik kocht en meenam.

Als eerste The secret history of wonder woman, het is een feministisch boek en aangezien ik mama ben van drie meiden vind ik dat heel belangrijk. Daarbij vind ik wonder woman ook nog eens heel erg tof!

Alice Oseman is zo’n auteur waar ik ontzettend veel over hoor maar zelf nog niet gelezen heb. Ik kwam dit boek tegen en besloot om het mee te nemen.

Van Kathleen Glasgow kocht ik twee boeken als eerste How to make friends with the dark

en ook Girl in Pieces.

Een boek dat ik tegenkwam was Lily’s just fine, het leuke is dat de auteur ook bij de stand was en het boek meteen gesigneerd heeft.

Een boek dat al heel lang op mijn wishlist staat is Honor among thieves en nu heb ik hem voor een mooi prijsje gevonden.

Een boek waarvan ik alleen al de cover echt prachtig vind is The beholder en ook deze lag voor een mooi prijsje op Yalc

Ik vond het boek Beyond the darkened shore echt heel goed en ik zag dat Emmy Through the white wood had gekocht. Helaas was hij in eerste instantie niet meer te vinden maar aan het einde van de dag verscheen er toch nog een stapeltje. Ik nam hem meteen mee natuurlijk.

Ik ben echt geïnteresseerd in het verhaal rondom de Romanov familie en toen ik dit boek zag wilde ik het natuurlijk meteen hebben!

Ik heb Sea witch al een tijdje in de kast staan, ben er ooit eens in begonnen maar ik en boeken afmaken waren toen geen vriendjes. Op yalc heb ik in ieder geval wel vast het tweede deel meegenomen.

Tot zover de boeken die ik kocht, dan nu de swag die ik mee heb genomen.

Ik nam een hoop boekenleggers mee, een programma boekje natuurlijk en kreeg nog een boekje met nieuwe boeken van Epic Reads!

Wat ook heel tof was, waren boekjes met previews van nieuwe boeken! Ik heb er een aantal meegenomen en zal onder de foto een lijstje met de titels zetten. Als je op de titel klikt kom je bij Goodreads voor de synopsis.

Serious Moonlight van Jen Bennet
Call down the Hawk van Maggie Stiefvater
Chelsea High van Jenny Oliver ( ook nog niet op Goodreads )
The love Hypothesis van Laura Steven
Blood Heir van Amelie Wen Zhai
Monsterous heart van Claire McKenna ( helaas nog niet op Goodreads )
Queen of Nothing van Holly Black

Ik kocht de toffe print van V.E. Schwab en nam de quote poster van Nevernight mee bij de uitgeverij

Deze mooie fanart van Stalking jack the ripper hadden ze bij de fairyloot stand

Ik vond ook nog een paar leuke kaartjes.

En nog wat andere leuke dingen:

Natuurlijk liet ik ook boeken signeren, namelijk Sky in the deep, daarvan liet ik ook een artprint en mijn booksleeve signeren.

En ik ging ook op de foto met Adrienne young

En ik liet ook Pages and Co en The devouring gray signeren! Anna James vond mijn tattoo tof en de Christine Lynn Herman vond mijn t-shirt van Captain marvel gaaf.

Natuurlijk is een bezoek aan Londen niet compleet zonder een bezoek aan de Waterstones, daar kocht ik de volgende boeken:

Nightchaser van Amanda Bouchet zij komt ook naar RARE in September dus dat is helemaal handig.

Rivers of London is een boek dat ik al heel vaak in mijn handen heb gehad en nu besloot ik hem eens mee te nemen het is het eerste deel in een serie.

Call it what you want moest ik wel meenemen want tot nu toe vind ik alle boeken van deze auteur tof ( oke A curse so dark and lonely moet ik nog lezen. )

 

Ik kocht ook pages and co omdat ik wist dat de auteur op Yalc kwam en ik het boek graag wil lezen.

En tot slot als laatste boek The princess and the fangirl, dit lijkt me gewoon een tof boek en ik vond Geekerella van dezelfde auteur echt heel leuk.

Dan heb ik ook nog wat toffe dingen gekocht die niets met boeken te maken hebben, zoals deze awesome Luiaard van Build a bear! En bonus hij ruikt naar bubblegum haha.

Voor mij en de twee oudste dames kocht ik een chocolade kikker van Harry Potter

Ook bezocht ik de paperchase waar ik deze te gekke kaartjes kocht en een setje luiaard stickers ( ja luiaards zijn cool! )

Bij The forbidden planet kocht ik ook nog deze gave waterfles van Stranger things

Ik kocht ook de legoset van Stranger Things ( dat worden heel wat uurtjes bouwen haha. )

Dit was mijn Londen haul, heb je al boeken gelezen uit mijn haul of wil je gewoon een comment achterlaten vind ik dat altijd tof natuurlijk!!

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments2 augustus 2019 at 10:36

Zo’n zalige haul. Straf ook dat jullie dat allemaal terug naar huis hebben gekregen. Of had Hermione jullie koffer betoverd zodat er meer in kon? Deze post doet me nog meer zin krijgen om terug te keren naar Londen. Ik denk trouwens dat het boek over vrouwen in de wetenschap ook vertaald is (als ik me niet vergis is het bij Uitgeverij Pelckmans verschenen). Wie weet willen jullie meiden het wanneer ze wat ouder zijn wel zelf lezen.4 augustus 2019 at 15:36

Die waterfles en beer ♥ echt liefde!

Heerlijke haul zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: