Recensie: The paper & hearts society ( The paper & hearts society #1 ) van Lucy Powrie

Recensie: The paper & hearts society ( The paper & hearts society #1 ) van Lucy PowrieThe paper & Hearts society by Lucy Powrie
Series: The paper & Hearts society #1
Published by Hodder Children's Books on 11 juni 2019
Genres: young-adult, contemporary
Pages: 355
Format: paperback
Goodreads

A brand new series from Booktuber Lucy Powrie - about what happens when you give up on trying to fit in and let your weird out! It's time to join The Paper & Hearts Society ...

Tabby Brown is tired of trying to fit in. She doesn't want to go to parties - in fact, she would much rather snuggle up on the sofa with her favourite book.

It's like she hasn't found her people ...

Then Tabby joins a club that promises to celebrate books. What could go wrong? EVERYTHING - especially when making new friends brings out an AWKWARD BUZZING feeling all over her body.

But Olivia, Cassie, Henry and Ed have something that makes Tabby come back. Maybe it's the Austen-themed fancy-dress parties, or Ed's fluffy cat Mrs Simpkins, or could it be Henry himself ...

Can Tabby let her weird out AND live THE BEST BOOKISH LIFE POSSIBLE?

Perfect for fans of Holly Smale and Super Awkward.

De achterflap:

Bij het lezen van de synopsis was ik al helemaal verkocht, nou ja eigenlijk al toen ik de titel las haha. Maar goed het verhaal sprak me meteen aan en het leek me een enorm fijne summer read.

Mijn mening:

Eigenlijk is mijn mening helemaal niet veranderd, het was een heerlijke summer read en precies het boek dat ik nodig had om uit mijn reading slump te komen. Het boek is heerlijk luchtig en hoe leuk is het om te lezen over een boekclub en al hun avonturen?

Hoewel ik Tabby in eerste instantie niet zo goed snapte, want je krijgt stukjes van haar verleden te lezen, had ik wel door dat zij geen fijne schooltijd had gehad. Dat dit haar op haar hoede maakte voor het ontmoeten van anderen leeftijdsgenoten en daar vriendschappen mee te sluiten. Dit werd allemaal goed overgebracht in het boek, maar ik moet bekennen dat ik dat laatste kleine beetje informatie wel heel erg fijn vond want wat was er nu precies gebeurd?

Als ze voor het eerst de leden van de club ontmoet merk je ook heel goed dat ze sociaal nogal awkward is. Maar ergens herkende ik me hier wel in, ik kan vlot kletsen met mensen in bijvoorbeeld de rij bij een concert, maar als alle aandacht op mij gericht is wordt ik daar ook zenuwachtig van.

ik vond de roadtrip in dit boek heel erg tof! Al die stadjes die bekend staan om hun literaire helden maakte mij nieuwsgierig en stiekem zou ik zelf ook wel willen bezoeken. Het is ook tof om eens een groep vrienden te zien die lezen allemaal leuk vinden.

Hoewel het allemaal vrij luchtig is, zat er ook wel wat feels in dit boek. Soms omdat je een boek herkende dat ze bespraken maar ook omdat uiteindelijk het geheim van Tabby uitkomt en ze echt moet vechten voor de vriendschap van de anderen. Ik vond het mooi gedaan en het past ook in het boek. Het voelde niet alsof er een beetje drama in geplaatst moest worden omdat dit verwacht wordt.

Mijn conclusie:

Een heerlijke summer read, een boek dat ik echt iedereen aanraad die van boeken houd, die zelf bij een boekenclub zit of die gewoon een boek wil lezen vol vriendschap. En eerlijk is eerlijk ik denk dat mijn middelbare schooltijd een stuk leuker zou zijn geweest als ik ook zulke toffe vrienden had gehad!! Op naar deel twee.

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

24 oktober 2019 at 11:37

Ik ben echt benieuwd naar dit boek: het lijkt me heerlijk luchtig leesvoer!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WWW Wednesday #77

23 oktober 2019

%d bloggers liken dit: