Recensie: Godsgrave ( The nevernight Chronicles #2 ) van Jay Kristoff

Recensie: Godsgrave ( The nevernight Chronicles #2 ) van Jay KristoffGodsgrave by Jay Kristoff
Series: The nevernight chronicles #2
Published by HarperVoyager on 7 september 2017
Genres: fantasy
Pages: 464
Format: Hardcover
Goodreads
five-stars

A ruthless young assassin continues her journey for revenge in this new epic fantasy from New York Times bestselling author Jay Kristoff.

Assassin Mia Corvere has found her place among the Blades of Our Lady of Blessed Murder, but many in the Red Church ministry think she’s far from earned it. Plying her bloody trade in a backwater of the Republic, she’s no closer to ending Consul Scaeva and Cardinal Duomo, or avenging her familia. And after a deadly confrontation with an old enemy, Mia begins to suspect the motives of the Red Church itself.

When it’s announced that Scaeva and Duomo will be making a rare public appearance at the conclusion of the grand games in Godsgrave, Mia defies the Church and sells herself to a gladiatorial collegium for a chance to finally end them. Upon the sands of the arena, Mia finds new allies, bitter rivals, and more questions about her strange affinity for the shadows. But as conspiracies unfold within the collegium walls, and the body count rises, Mia will be forced to choose between loyalty and revenge, and uncover a secret that could change the very face of her world.

Set in the world of Nevernight, which Publishers Weekly called “absorbing in its complexity and bold in its bloodiness,” Godsgrave will continue to thrill and satisfy fantasy fans everywhere.

De achterflap:

Om heel eerlijk te zijn heb ik deze niet meer echt gelezen voor ik het boek oppakte. Ik was gewoon benieuwd hoe het verder zou gaan met Mia en Mr. Kindly. Maar het beloofd natuurlijk weer een tof verhaal te worden met de nodige twists.

Mijn mening:

ik hou van dit boek en ik haat het, mijn gevoelens zijn erg in conflict als het op dit boek aankomt haha.

Ik hou er van omdat dit boek precies is waarom ik van fantasy hou. De worldbuilding, de personages, het verhaal. Het zit er allemaal in en ik slurp het op als een hongerige non-cat ( see what I did there? haha ) Ik denk dat ik dit boek misschien nog wel beter vond dan het eerste boek. Je weet nu een beetje hoe de wereld in elkaar zit, wat er met Mia is gebeurd en wat ze nu gaat doen. Maar hoe ze dat gaat doen is nog steeds een verassing. Net als in het eerste boek lees je in het begin stukjes uit het verleden en heden. Later alleen het heden. Ook net als in het eerste boek zitten er weer een hoop voetnoten in. Nu hoef je deze niet te lezen om het verhaal te volgen maar ik vind ze altijd wel interessant.

Iets wat ik altijd erg waardeer in mijn boeken is dat je als lezer niet gespaard wordt, dat zijn de mooie dingen maar ook de gruwelijke dingen. Hoe gedetailleerder de beschrijving hoe beter wat mij betreft. En geloof me je wordt absoluut niet gespaard in dit boek.

Ik wil eigenlijk niet teveel zeggen over het verhaal aangezien ik daarmee spoilers geef en dat wil ik natuurlijk niet. Maar geloof me als ik zeg dat dit boek de hype helemaal waard is!

Nu hoor ik je denken: Maar je haat het boek ook en dit is alleen maar lof? Ja dat klopt wat ik haat aan dit boek is ten eerste de cliffhanger, echt hoor ik ben blij dat ik even gewacht heb met het lezen van dit boek. Want heel eerlijk ik zou echt niet zo lang willen wachten!

Het volgende puntje van haat is het feit dat dit boek echt prima weet hoe het mijn hart moet breken. Dat waarvan je hoopt dat het niet gebeurd? Dat gebeurd gewoon. Ik heb dan ook geen enkele illusie dat deze serie een blij einde gaat hebben….

Mijn conclusie:

Echt een heel tof vervolg op het eerste deel en het maakt me ontzettend nieuwsgierig naar het laatste deel!

five-stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: