Recensie: The rebel of Rayleigh High van Callie Hart

Recensie: The rebel of Rayleigh High van Callie HartThe rebel of Raleigh high by Callie Hart
Series: Raleigh Rebels #1
Published by independently published on 28 april 2019
Genres: romance, bully romance
Pages: 368
Format: paperback, e-book
Goodreads
four-stars

The Rebel of Raleigh High is the first book in the Raleigh Rebels Series. Please be advised, this book comes with a trigger warning. Intended for readers 17+ * SilverHit me. Kick me. Hurt me. Hate me. There's nothing that the students of Raleigh High can do to Silver Parisi anymore. Over the past year, she's had to endure more pain and suffering than most people are asked to bear in their lifetimes. She's a pariah, an outcast, a ghost. She's also never been one to take shit lying down, though...despite what half the football team might say. With only one hundred and sixty-eight days left of the school year, it won't be long until graduation, and Silver's planning on skipping town and leaving Raleigh firmly in her rearview mirror... Until he comes along...AlexOrphan. Degenerate.Reprobate.Deviant. Alex Moretti's earned most of his labels, and he's not ashamed of a single one of them. He'll earn far worse before he's finished with his new found 'friends' at Raleigh High. Having spent years being ground down under the boot heel of society, it's time for a little payback. And if exacting revenge upon the heads of the Raleigh elite means he can also help the beautiful girl who hovers in the shadows, then that's all for the better. Oil and water. Fire and ice. The differences between Silver and Alex are broader than any chasm. To reach one another, they must take a leap of faith and fall into the divide. And falling?Nothing good ever came from falling.

De achterflap:

Ik zat midden in een bully romance flow toen ik dit boek tegenkwam, belangrijk was dat het ook een auteur zou zijn die naar RARE zou komen. Dat is met dit boek gelukt. Ik was ook meteen geïntrigeerd door de beschrijving van dit boek. Het klonk gewoon goed en ik was benieuwd wat voor labels Alex allemaal opgeplakt had gekregen.

Mijn mening:

Op het moment dat ik dit boek las, moet ik wel zeggen dat ik al heel wat bully boeken achter de rug had. Dat maakt mijn recensie misschien ook wel wat anders. Wat ik vaker merk in romance als je een bepaald genre leest is dat je vaak een beetje dezelfde verhaallijn tegenkomt. Maar ik moet zeggen dat dit boek mij best verrast heeft.

Het bully gedeelte misschien minder, ik heb al genoeg gelezen over meisjes die uitgemaakt worden voor alles wat mooi en lelijk is en waarvan gezegd wordt dat ze easy zijn. Maar het verhaal eromheen tussen Alex en Silver vond ik wel heel mooi.

Iets wat je vaak terugziet in boeken is een beetje een afwezige ouder of ouders en dat is hier niet anders. Voor de één omdat die simpelweg geen ouders meer heeft, voor de ander zijn de ouders gewoon afwezig en proberen cool over te komen. Ik denk dat ik dat tegenwoordig het meest irritante vind, zeker nu ik zelf ook ouder ben. Ook daar niet echt iets nieuws dus.

Wat het voor mij interessant maakte was het feit dat Alex heel hard vecht om iets te krijgen wat hij graag wil ( ik zeg niet wat, want spoilers ), maar dat hij ook eigenlijk minder een bad boy is dan iedereen denkt. Ja hij heeft dingen gedaan die vallen onder bad boy gedrag maar hij heeft ook echt wel een geweten en dat brengt hem vooral vaak in lastige situaties.

Ik vond Silver misschien een beetje vlak, er zat niet echt veel verdieping in haar verhaal, maar bij Alex zag je wel echt een groei en dat vond ik heel tof. Het bully gedeelte vond ik minder heftig dan wat ik al gelezen heb maar niet minder erg natuurlijk!

Mijn conclusie:

Het was een leuk boek in dit genre, misschien niet super origineel maar er zaten wel een aantal onverwachte dingen in die ik tof vond.

four-stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: