Recensie: Kill the Queen van Jennifer Estep

Recensie: Kill the Queen van Jennifer EstepKill the queen by Jennifer Estep
Series: Crown of shards #1
Published by HarperVoyager on 2 oktober 2018
Genres: fantasy
Pages: 416
Format: paperback
Goodreads

Gladiator meets Game of Thrones: a royal woman becomes a skilled warrior to destroy her murderous cousin, avenge her family, and save her kingdom in this first entry in a dazzling fantasy epic from the New York Times and USA Today bestselling author of the Elemental Assassin series—an enthralling tale that combines magic, murder, intrigue, adventure, and a hint of romance

In a realm where one’s magical power determines one’s worth, Lady Everleigh’s lack of obvious ability relegates her to the shadows of the royal court of Bellona, a kingdom steeped in gladiator tradition. Seventeenth in line for the throne, Evie is nothing more than a ceremonial fixture, overlooked and mostly forgotten.

But dark forces are at work inside the palace. When her cousin Vasilia, the crown princess, assassinates her mother the queen and takes the throne by force, Evie is also attacked, along with the rest of the royal family. Luckily for Evie, her secret immunity to magic helps her escape the massacre.

Forced into hiding to survive, she falls in with a gladiator troupe. Though they use their talents to entertain and amuse the masses, the gladiators are actually highly trained warriors skilled in the art of war, especially Lucas Sullivan, a powerful magier with secrets of his own. Uncertain of her future—or if she even has one—Evie begins training with the troupe until she can decide her next move.

But as the bloodthirsty Vasilia exerts her power, pushing Bellona to the brink of war, Evie’s fate becomes clear: she must become a fearsome gladiator herself . . . and kill the queen.

De achterflap:

Dit boek stond al zo lang op mijn wishlist mede door de beschrijving. Want dat klonk al meteen als een boek dat in mijn straatje past. En Gladiator meets Game of Thrones is natuurlijk ook wel een beschrijving die mij trekt. Ik vind boeken over gladiatoren altijd wel tof, want je weet dat er gave gevechten gaan komen. Dan het feit dat ze ontkomt aan het uitmoorden van haar hele familie, ik moest weten hoe ze dat deed!

Mijn mening:

Ik moet eerlijk bekennen dat het even duurde voor ik in het boek zat, het is niet meteen pakkend. Je moet even door wat extra informatie heen om bij het spannende gedeelte te komen. Maar zodra de de assassination begint is het spannend en zit je op het puntje van je stoel.

Dit is zo’n boek dat je ofwel tof vind of helemaal niks denk ik zo. Ik val in de eerste categorie want ik vond het echt een heel tof boek. Het magie systeem, de gladiatoren en de personages maken dit boek zo goed. Ik was met tijden wel gefrustreerd als Everleigh weer eens een leugen vertelde en dat ik dacht: jeetje vertel nu maar gewoon de waarheid! Maar uiteindelijk paste dat wat ze deed wel goed bij haar personage.

Ook in dit boek zit een slow burn romance, eentje die eigenlijk aan het einde van het boek nog niet eens echt een romance is. Het werkt in dit boek en dat is mooi, soms wordt het irritant als personages om elkaar heendraaien maar in dit  geval juist niet. Je snapt hun beredenering en dat maakt het echter.

Ik vond de gladiator gevechten in dit boek ook echt heel erg tof! Als dat goed gedaan wordt is het zo spannend. Dat was het in dit boek zeker. Ook omdat de meeste gladiatoren ook nog magie tot hun beschikking hadden. Dat maakte de gevechten net even anders.

Mijn conclusie:

Een heerlijk boek, dat me ontzettend nieuwsgierig maakt naar het volgende deel!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De week van een boekenworm

16 september 2019

%d bloggers liken dit: