Romance Awareness month: Top 5 sub genres

Het is alweer de laatste  week van augustus en dus ook de laatst post in deze romance awareness month. In deze laatste week deel ik met jullie mijn favoriete subgenres in romance. Romance heeft net als bijvoorbeeld fantasy heel veel subgenres. ik heb daar wel een aantal favoriete van en deze deel ik deze week met jullie. Het staat niet in volgorde maar het zijn de genres die ik het meeste lees.

Als eerste de contemporary romance, deze speelt zich af in het hier en nu en eigenlijk is het de meest mainstream versie van romance die er is. Favorieten in dit genre zijn Elle Kennedy en Rebecca Yarros. Ik vind het heerlijk om dit soort boeken te lezen.

Op nummer twee heb ik de dark romance, dit is een subgenre dat je moet liggen. De relaties zijn niet altijd gezond, de personages zijn beschadigd of raken beschadigd en er gebeuren soms gruwelijke dingen. Het klinkt gek om te zeggen dat ik dit een tof genre vind, maar dat is wel zo. Het verhaal heeft vaak wat meer diepgang en dat is heel tof.

Op nummer drie Reverse Harem, hier heb ik natuurlijk al eerder wat over verteld maar nog even in het kort: Een reverse harem is één vrouw met meerdere mannen. Niet altijd als in dat ze allemaal tegelijk met elkaar in bed liggen overigens! Maar ik vind het wel een tof genre, ook hier zijn weer subgenres te vinden natuurlijk maar ik neig vaak naar de fantasy kant.  Toffe auteurs in dit genre zijn C.M. Stunich en Tate James.

Op nummer vier staat Bully romance, de hoofdpersoon wordt gepest maar komt vaak samen met de pester. Een extremere vorm van enemies to lovers. Ook hier vaak geen echte gezonde relatie maar wel een toffe verhaallijn. C.M Stunich is ook hier weer goed in.

Tot slot op staat op nummer vijf staat Paranormal romance, ik denk dat dit zo’n beetje de eerste aanraking met romance was voor mij. Ik hou echt enorm van dit genre. Want het combineert twee favorieten met elkaar. Ik heb er dan ook al behoorlijk wat van gelezen.

Wat is jouw favoriete sub genre in romance boeken?

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

5 september 2019 at 10:58

Ik hou enorm van paranormal romance. Contemporary lees ik ook wel eens (vooral Jill Shalvis dan in mijn geval). Dankzij jouw blogpost heb ik ook enkele reverse harem boeken gelezen in die vond ik eigenlijk ook wel tof.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WWW Wednesday #69

28 augustus 2019

%d bloggers liken dit: