De week van een boekenworm

Er is weer een week voorbij, de tweede week school voor de meiden zit er weer op. We hadden een week waarin ik een beetje boos was, ik las eindelijk weer eens een boek uit en het is bijna tijd voor RARE!!!! Al met al was het voor mijn gevoel een hectische week terwijl dat misschien wel meeviel.

Maandag: 

De week begint zoals gewoonlijk met een werkdag, en heel eerlijk de laatste tijd heb ik heel weinig zin. Ik had erover met mijn moeder ( die ook mijn baas is ) en zij had hetzelfde. Het is gewoon heel hectisch en druk op het werk, veel afspraken en geloof me in de zorg werken het is vooral bureaucratie en weinig op de vloer tegenwoordig. Erg jammer want het zijn juist de mensen die ons nodig hebben. Na het werk kom ik thuis net voor de meiden, als die binnen komen komt er een beteuterde Lotte binnen. Ze is al haar tassen kwijt op school ( tas voor lunch enz. haar biebtas en haar gymtas. ) In eerste instantie was ik een beetje boos, dit is niet de eerste keer en Lotte is wel een beetje een sloddervos. Maar mijn vader vertelde dat hij mee gezocht had en dat ze ook haar luizenzak kwijt was. Ik heb een berichtje in de school app gegooid en wat bleek meerdere kinderen hadden dit ook uit andere klassen. Blijkbaar was het een “grapje”. Ik ben all for grapjes, je moet het leven zelf leuk maken, dit vond ik echter geen tof grapje. Gezien het feit dat als haar spullen niet terug zouden komen het ons geld zou gaan kosten. Ik troostte Lotte en eigenlijk heb ik de rest van de dag heel weinig gedaan. Behalve 13 reasons why afkijken. ( serieus, nog meer mensen zo geïrriteerd door Ani? )

Dinsdag:

Vandaag sta ik eigenlijk al een beetje boos op, het hele verhaal met die tassen zit me gewoon niet lekker. Eenmaal op school duiken we in de la met gevonden voorwerpen maar daar ligt niks in. Eenmaal bij de kapstok van Lotte hangen daar haar tassen weer op de kapstok ernaast. Laat me een beeld schetsen het zijn een soort grote vakken kasten en er hangen zo’n vijf luizenzakken en daarachter lege kapstokken naast elkaar. Ik weet dat kinderen slecht zijn in zoeken maar dit had ze echt wel gezien! De meester zei dat het er gewoon hing, ik denk dat het teruggehangen is door anderen. Maar goed wel opgelucht dat dit geregeld is. Eenmaal thuis doe ik eigenlijk niet heel veel, ik heb veel onrust in me maar kan er weinig mee dus dat is vervelend. Ik speel en knuffel wat met Sanne en als zij op bed ligt kijk ik de musical sing a long. Uiteindelijk is het tijd voor zwemles en als die er weer op zit gaat de avond best snel. Ik speel samen met mijn man Lego Harry Potter en ga dan slapen.

Ik vind de musical sing a long kijken dus altijd zo leuk!!!

 

Woensdag:

Ik merk dat ik echt nog even moet wennen aan het ritme van school, moeilijk om uit bed te komen als de wekker gaat. Maar goed als ik eenmaal op ben gaat het wel. Als de kinderen op school zitten doen wij een snelle boodschap met Sanne en daarna weer naar huis. Lotte wilde heel graag afspreken maar dat ging niet en Eline was bij een vriendinnetje gaan spelen. Ik ben dus lekker de middag bezig geweest met Lotte. Ik geniet daar van, zij is mijn eerste kindje, zij maakte me mama maar heeft wel de minste tijd alleen gehad eigenlijk. Dus elk momentje samen is genieten. Als Eline weer thuis is, begin ik aan het eten en die avond hebben we geen D&D. Ik besluit lekker te gaan lezen, waar weinig van komt en ga dan naar bed.

Sanne kan tegenwoordig ook op de tablet ( Jokie en Jet zijn favoriet ) is wel een serieuze zaak natuurlijk. Ik smelt hoor als ik dat gezichtje zie!
Ik kreeg vandaag ook mijn nieuwe booksleeve binnen, hij is zo tof!!!

Donderdag:

 Mijn ochtend begint vandaag weer geïrriteerd, want er is weer gedoe met uitbetalingen van ons werk. Dus ik ga erachter aan en als ik op school ben, belt mijn moeder met de volgende stappen die we moeten ondernemen. Eenmaal thuis ga ik daar dus eerst mee aan de slag en besluit dan dat ik die dag alleen maar knuffel en speel met Sanne. Even proberen te ontspannen weer. Als de meiden weer thuis zijn ben ik vooral met hen bezig en als ze na het eten en bad in bed liggen plof ik toch wel wat moe op de bank. Ik lees nog voor ik naar bed ga. 

Ik werd op Instagram gevraagd wat mijn top tien favoriete series is. Binnenkort maar eens een blogpost van maken!!

Vrijdag: 

Ik zit bij mijn moeder in de auto op weg naar werk als ik met haar deel dat ik het best pittig vind weer school en werk en een goede balans vinden. Zij stelt voor dat ik de zaterdag lekker aan mezelf besteed zodat ik lekker kan lezen. Even ter info, mijn kids slapen elk weekend bij opa en oma, iets wat oma vooral heel erg leuk vind. Als ik op zaterdag en zondag opsta, ontbijt ik en ga ik richting mijn ouders. Het is dus niet zo dat ik het hele weekend kinderloos doorbreng, dat zou ik ook niet kunnen. Maar het is voor mij als chronisch slechte slaper wel fijn om in het weekend zelf wakker te kunnen worden. ( sidenote mijn lichaam is al zo gewend om vroeg op te staan dat wakker worden tussen half 8 en 8 uur uitslapen is haha ) maar goed dat is dus super fijn. We werken die dag en ik ga met de trein weer naar huis omdat mijn moeder nog een cliënt heeft. Ik vind het wel prima! Eenmaal thuis spring ik onder de douche en doe de was en dan ben ik weer voor mijn kids. Als ze die avond mee zijn met mijn ouders ga ik eerst een aflevering van The dark crystal kijken ( ik vind hem leuk maar ben nog niet super enthousiast helaas ) daarna lig ik op tijd op bed. Ik ben moe en besluit daar aan toe te geven.

Zaterdag:

Ik ben al rond kwart over 8 uit bed en ontbijt even met een youtube filmpje. Dan ga ik zitten en lezen, lezen en nog eens lezen. Ondertussen zet ik een muziekje op en als het tijd is om te lunchen neem ik even een break en begin aan een nieuwe serie. Ik kijk de eerste drie afleveringen van Workin’ moms en ik vind het fantastisch. Daarna ga ik weer verder met lezen. Later in de middag pikt mijn moeder me op voor de boodschappen en ga ik met haar mee naar huis om daar te eten. Ik ben intens blij om mijn meisjes weer even te zien. ‘s avonds lees ik mijn boek uit ( zo’n goed gevoel ) en lees daarna in bed nog wat op mijn e-reader. RARE komt nu echt heel dichtbij en ik wil echt nog wat boeken lezen voor die tijd.

Zondag:

 Zondag wordt ik wakker van de telefoon van mijn man en besluit er maar uit te gaan. Ik ga bloggen en als ik klaar ben lees ik verder in mijn e-book voor RARE. Dan komen de meiden thuis en ben ik de middag weer heerlijk in de weer met de dames. Die avond laten we pizza komen en als de meiden op bed liggen kijk ik nog wat afleveringen van workin’ moms. 

Hoe was jouw week? 

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

2 september 2019 at 08:43

Wat fijn dat je op zaterdag even een dagje voor jezelf hebt kunnen hebben.5 september 2019 at 12:12

Zo stom dat ze die tassen hadden verstopt en er dan nadien niet voor willen uitkomen. Al helemaal vermits je uiteraard eerst denkt dat je dochter ze is kwijtgespeeld ipv dat iemand anders ze gaat verstoppen is. Wel leuk dat je in het weekend even wat tot rust hebt kunnen komen. Vorige week was vrij rustig. Ik ging naar het ziekenhuis, probeerde zoveel mogelijk binnen te blijven toen het weer warmer werd, deed huishoudelijke klusjes, verstuurde wat post, bestelde een leuke funko en notitieboek en in het weekend gingen we bij mijn broertje en schoonzus naar een barbeque.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: