Friday Five: Boeken die je moet lezen tijdens de herfst

Het is weer tijd voor een nieuwe Friday 5! Het is alweer even geleden dat ik hier aan mee heb gedaan. Maar ja dit keer hebben we het over mijn favoriete kleur!  Deze wordt gehost door Joost van Nerdygeekyfanboy. Het thema van deze week is:

Boeken die je moet lezen tijdens de herfst. 

Even vooraf ik gebruik deze week even afbeeldingen van Goodreads, heb op dit moment even niet de tijd om zelf foto’s te maken.

Oké boeken die je moet lezen tijdens de herfst, er zijn vaak twee soorten boeken die ik dan graag lees, dikke fantasy boeken want wat is er nu fijner dan op een regenachtige avond met een kop thee onder een dekentje te lezen. En griezelboeken. Het is het seizoen voor Halloween en ja voor mij begint dat gewoon op 1 september hoor, het is een seizoen geen dag haha. Nee maar even alle gekheid op een stokje ik hou echt van griezelen en ik vind dit altijd de beste tijd van het jaar om dat te doen. Dus hier mijn vijf tips:

  1. Nevernight van Jay Kristoff, ik heb deze serie pas dit jaar ontdekt en ik ben verslaafd mensen!!! Als ik dit typ zit ik nog tot mijn nek in de shit van boek drie maar man wat is dit goed! Het is fantasy, het is goor en ja er zit smut in dus daar moet je wel tegen kunnen. Ik denk dat dit één van mijn favoriete series ever gaat worden!
  2. Op nummer twee Verschijning van Joany de Vries een geestverhaal dat zich afspeelt in Nederland? Yes please! Echt een geweldig gaaf boek dat ik iedereen kan aanraden! De supernatural referenties maken het boek alleen nog maar beter!!!
  3. Op nummer 3 Three dark crowns van Kendare Blake, of één van de andere boeken in de serie. Ik heb deel vier klaarliggen, maar helaas nog niet aan toegekomen. Maar deze serie heeft mij echt verrast. Ik wilde het eerste deel wel graag lezen maar was bang dat hij tegen zou vallen. Maar dat was absoluut niet het geval. Ik kan niet wachten om te lezen hoe dit afloopt.
  4. City of ghosts van V.E. Schwab, geesten, spooky plaatsen een spannend verhaal? Sign me up!! Ik heb echt genoten van dit boek en heb deel twee al klaar liggen voor de maand Oktober!
  5. Tot slot kies ik voor Harry Potter, omdat dit boeken zijn die eigenlijk elk seizoen wel kunnen toch? Maar aangezien school op 1 september start voor Harry en zijn vrienden een perfect boek om te lezen in dit seizoen.

Benieuwd naar wat andere in hun top 5 hebben? Hieronder een lijstje met de andere deelnemers!!

Joost ( Nerdygeekyfanboy )

Esmee ( leesmee )

Eline ( All the Feels )

Laurie ( Laurie’s bookshelf )

Anneke ( Een letter meer graag )

Lieke ( Make it personal )

Sarina ( Live the book life )

Angela ( Faeraphel )

Kiki ( De bookgeek )

Robin ( My thousand lives )

Anneke ( Verhaalverliefd )

An ( Boekenvirus )

Bianca ( Bookalicious Journey )

Monica ( My perfect book life )

Joany ( cravingpages )

Chelsey ( leesmeemetmij )

Fleur ( Fleur-talks )

Conny ( conniesboekies )

Rianne ( Lilred )

Dalinja ( LifeasDalinja )

Merel ( Hebban young adult club )

Maud ( Loveleyoffflower )

Paula ( Must Magazine )

Liana ( Sterrenregen )

Valerie ( Valtorious)

Samantha ( Bookish Villainy )

Veerle en Celine ( Secrets of the tales )

 

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

22 september 2019 at 11:26

Wat een leuk lijstje heb je toch weer! Ben het ook zo met je eens. De herfst en winter maanden zijn de maanden waarin ik zelf veel meer zin heb in fantasy boeken. Veel van de boeken op je lijstje heb ik niet gelezen, maar ik ben er wel heel nieuwsgierig naar. In oktober ga ik zelf ook wat meer “griezelboeken” lezen zoals Stalking Jack the Ripper en City of Ghosts. Op het moment ben ik bezig met het herlezen Harry Potter en de Orde van de Feniks, want Harry Potter is gewoon perfect voor de herfst.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: