Recensie Darkdawn van Jay Kristoff

Recensie Darkdawn van Jay KristoffDarkdawn by Jay Kristoff
Series: The nevernight chronicle
Published by HarperVoyager on 5 september 2019
Genres: fantasy
Pages: 512
Format: paperback
Goodreads

The greatest games in Godsgrave’'s history have ended with the most audacious murders in the history of the Itreyan Republic.

Mia Corvere, gladiatii, escaped slave and infamous assassin, is on the run. Pursued by Blades of the Red Church and soldiers of the Luminatii legion, she may never escape the City of Bridges and Bones alive. Her mentor Mercurio is now in the clutches of her enemies. Her own family wishes her dead. And her nemesis, Consul Julius Scaeva, stands but a breath from total dominance over the Republic.

But beneath the city, a dark secret awaits. Together with her lover Ashlinn, brother Jonnen and a mysterious benefactor returned from beyond the veil of death, she must undertake a perilous journey across the Republic, seeking the final answer to the riddle of her life. Truedark approaches. Night is falling on the Republic for perhaps the final time.

Can Mia survive in a world where even daylight must die

Also in this series: Nevernight

De achterflap:

Ik ga hier niet teveel over zeggen aangezien ik het niet wil spoilen voor anderen, maar ja mijn aandacht heeft het wel natuurlijk!

Mijn mening:

Dat was het dan, het is voorbij deze serie is afgesloten. Laat ik voorop stellen dat ik echt slecht ben in het lezen van een laatste deel in de serie dus knap dat ik dat bij deze al gedaan heb. Maar goed mijn hart is echt in een miljoen stukjes, vertrapt en weer gelijmd. Wat een rollercoaster was dit boek!

Hoewel je al vanaf boek 1 weet hoe het gaat eindigen komt het nog steeds hard aan! Misschien juist omdat je weet hoe het gaat eindigen ben je bij elke gebeurtenis bang dat het zover is. Maar wat een heerlijk boek weer, ik hou van de personages in dit verhaal, het feit dat er gewoon lekker in gevloekt wordt en dat de dood van iemand zo lekker gruwelijk beschreven wordt.

Ik denk dat dit voor mij wel één van mijn meest favoriete fantasy series is. Het zit gewoon goed in elkaar van begin tot einde. Dat is in dit boek niet anders, je begint eigenlijk waar boek twee geëindigd is, hierdoor zat ik eigenlijk meteen weer in het verhaal.

Ik kan er natuurlijk niet teveel over zeggen omdat nog niet iedereen zo ver is dat ze boek drie al gelezen hebben. Sommigen hebben misschien niet eens boek twee gelezen dus ik moet echt oppassen met spoilers. Maar laat ik zeggen dat ik vind dat de manier waarop personages in dit boek met elkaar omgaan, de relaties die opgebouwd worden en soms ook eindigen echt fantastisch is.

Ik vind Mia één van de meest bad ass personages waar ik over gelezen heb. Het is fijn om eens echt over een vrouwelijk personage te lezen dat opkomt voor waar ze in geloofd en niet het gevoel heeft dat ze moet veranderen voor anderen. Iemand die weet hoe ze is en dat ze niet perfect is, maar ondanks alles een enorm hart heeft.

Mijn conclusie:

Dit is echt een fantastisch einde voor deze serie! Ik denk niet dat het beter had gekund. Ik heb gehuild, gelachen en ben boos geweest. En jongens lees de acknowledgements want die zijn echt super tof!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

29 oktober 2019 at 10:17

Ik wil dit boek echt heel graag lezenGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De week van een boekenworm

29 oktober 2019

%d bloggers liken dit: