De week van een boekenworm

Het is de week naar RARE en eigenlijk heb ik het gevoel dat die dagen veel te snel voorbij zijn gegaan! Afgelopen week had ik een griepje, las ik weer niet heel veel en om eerlijk te zijn ben ik blij als het gewoon weer even wat rustiger wordt.

Maandag: 

Ik vind het altijd raar wakker worden de dag na een paar dagen vakantie. Je bent weer thuis, niet meer in een onbekende omgeving, er worden weer dingen van je verwacht en het lijkt net of je niet weg geweest bent. Maar goed ik moet vandaag dus gewoon werken, vandaag besluit Sanne dat kwart voor 6 ook wel een mooie tijd is om wakker te worden en zo begin ik de dag al met een 1-0 achterstand. Ik ben helaas ziek teruggekomen van Londen en dat merk ik nu extra goed. Ik sta op en ga als een zombie door de dag heen. Ik blijf eigenlijk vooral heel erg moe en heb weinig concentratie om ook maar iets te doen.

Dinsdag:

Vandaag voel ik me niet veel beter helaas, maar de kids moeten naar school en er moeten dingen gedaan worden. Ik doe wat in huis, ik probeer een beetje rust te pakken en voor ik het weet zijn de meiden alweer thuis. Dit keer ga ik niet mee naar zwemles want ik en mijn man hebben een gesprek op herlaarhof over Eline. Daar aangekomen blijkt dat één van de mensen die bij het gesprek aanwezig zou zijn er niet is. We doen het gesprek toch en ik ga met een goed gevoel weg. In de avond doe ik wederom niet heel erg veel en als ik in bed lig lees ik nog wat op mijn kindle en ga dan slapen.

Woensdag:

Ik ben alweer ruim voor de wekker wakker en voel me nog steeds niet fit, in de ochtend doen we wat boodschappen, gaan even naar de stad en thuis ga ik aan de slag met het maken van foto’s van alles wat ik meegenomen heb uit Londen. Daarna ga ik lekker op de bank zitten met mijn boek tot de meiden thuis komen. Lotte neemt een vriendinnetje mee en samen gaan ze op de nintendo switch. Mijn schoonouders komen op de koffie en voor ik het weet is het tijd om te gaan koken. We hebben geen D&D dus ik ga mijn nieuwe game Zelda uitproberen en daarna nog even wat lezen in bed.

Donderdag:

 Het is alweer donderdag en ik merk aan mijn lijf dat het eigenlijk schreeuwt om wat rust, maar dat zit er nog niet in. Ik breng Eline naar school, want ik heb zo een gesprek bij herlaarhof met Lotte. Ook daar zijn wat zorgen over dus we gaan weer aan de slag. Na het gesprek breng ik haar terug naar school en ruim thuis wat op. Ik stof en stofzuig en plof dan uitgeput op de bank. Als Sanne op bed ligt lees ik wat en val ik uiteindelijk in slaap. Als de meiden weer thuis zijn is het meteen weer druk en ik ben dan ook blij als alles weer op bed ligt. Ik ga dan nog wat lezen en een beetje op tijd naar bed. 

Vrijdag: 

Ook vandaag weer werken, dus vroeg mijn bed uit en ervoor zorgen dat alle kinderen klaar zijn en alles voor school klaar is voor mijn vader komt oppassen. Dan naar mijn werk en ik ben echt blij als dat er op zit. Voel me gewoon enorm slap, ik heb mijn lichaam niet de rust gegeven die het nodig had en dat merk ik echt heel goed. Thuis ben ik gewoon moe en wil ik het liefst slapen, maar ja dat gaat niet. Met de meiden luister ik wat muziek en als mijn moeder komt gaan de oudste twee mee een weekendje weg. Ik ga boodschappen doen met manlief en Sanne en daarna plof ik echt vroeg in bed. Ik kijk Dance Dance Dance en lees mijn recensie boek uit. Daarna is het tijd om te gaan slapen.

Zaterdag:

Er was een tijd dat Sanne best wel uit kon slapen als ze alleen thuis was…..die tijd is voorbij, om tien over 6 is ze al wakker. Ik leg haar nog even bij mij in bed en zet lekker pedagogisch verantwoord de tv. even aan. Daardoor kan ik nog een beetje dutten. Ik red het anders niet de hele dag met mijn peuterpuber. Ik maak wat foto’s voor instagram, blog wat en speel wat met Sanne. Als zij op bed ligt ga ik verder in mijn boek en ik denk dat die vandaag wel uit gaat. We eten lekker makkelijk pizza en ik vind het prima. In de avond speel ik nog een beetje Zelda en ga dan naar bed waar ik op mijn e-reader aan The grace year begin.

Zondag:

 Gelukkig is Sanne deze ochtend niet zo heel vroeg wakker! Maar ik wordt weer wakker met migraine en daar baal ik wel van. Ik moet even werken en daarna is de zondag van mij en Sanne want manlief gaat een dag weg met zijn steampunkgroep. Ik merk dat ik dat best lastig vindt zo’n heel weekend samen waarbij je niet weg kan. Want ja het is niet echt mooi weer. Tegen de avond komen ook de andere twee meiden thuis, die waren een weekendje weg met oma en is het weer lekker druk. Als iedereen op bed ligt, kijk ik The masked singer terug, ik vind het een leuk programma. Als ik besluit om naar bed te gaan wordt ik gebeld door de beste vriend van mijn man. Even zit je hart in je keel, er zal toch niets gebeurd zijn? Maar nee gelukkig niet, hij is zijn telefoon kwijt en ze gaan terug om te zoeken. Hij komt overigens zonder telefoon thuis….

Hoe was jouw week? 

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: