Recensie: The grace year van Kim Liggett

Recensie: The grace year van Kim LiggettThe grace year by Kim Liggett
Published by Wednesday Books on 8 oktober 2019
Genres: young-adult
Pages: 416
Format: e-book
Goodreads

A speculative thriller in the vein of The Handmaid’s Tale and The Power. Optioned by Universal and Elizabeth Banks to be a major motion picture!

SURVIVE THE YEAR.

No one speaks of the grace year. It’s forbidden.

In Garner County, girls are told they have the power to lure grown men from their beds, to drive women mad with jealousy. They believe their very skin emits a powerful aphrodisiac, the potent essence of youth, of a girl on the edge of womanhood. That’s why they’re banished for their sixteenth year, to release their magic into the wild so they can return purified and ready for marriage. But not all of them will make it home alive.

Sixteen-year-old Tierney James dreams of a better life—a society that doesn’t pit friend against friend or woman against woman, but as her own grace year draws near, she quickly realizes that it’s not just the brutal elements they must fear. It’s not even the poachers in the woods, men who are waiting for a chance to grab one of the girls in order to make a fortune on the black market. Their greatest threat may very well be each other.

With sharp prose and gritty realism, The Grace Year examines the complex and sometimes twisted relationships between girls, the women they eventually become, and the difficult decisions they make in-between.

Ik heb een recensie exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie.

De achterflap:

Ik heb dit boek al een tijdje op mijn e-reader staan, het was tijdelijk een read now titel op Netgalley en zo ben ik eraan gekomen. Ik vond de beschrijving meteen interessant maar ik was ook een beetje huiverig. Zou het geen hunger games rip off worden?

Mijn mening:

Nou die vraag kan ik beantwoorden met: Nee! Dit boek is echt niet zoals the hunger games, dit boek is nog bruter en een nog grotere emotionele rollercoaster dan ik had verwacht. ik vind de setting, de personages en het verhaal allemaal geweldig! Het is feministisch, maar laat ook heel goed zien hoe wij vrouwen elkaar afbreken.

Ik wil niet teveel zeggen over dit boek wat het het verhaal weg geeft want de beschrijving die je krijgt bij dit boek is eigenlijk perfect zoals hij is. Soms is het het beste om blind in een boek te stappen en dat is bij dit boek zeker het geval. het zal je dan veel beter meenemen in het verhaal en meer verassen. Dus inhoudelijk zal ik niet ingaan op het verhaal.

Ik wil wel zeggen dat ik dit boek echt een aanrader vind, een boek dat je met een klas leest, wat je na bespreekt met je klasgenoten of met je boekenclub. Het is namelijk een boek dat je laat nadenken, dat ervoor zorgt dat je anders naar de wereld kijkt en ervoor zorgt dat je er met anderen over wil hebben.

Ik zou het als moeder zeker mijn dochters laten lezen zodra ze de juiste leeftijd hebben voor dit boek. Ik denk namelijk dat de boodschap die dit boek meegeeft heel actueel is en iets is wat nog wel even actueel blijft. Ik vind het mooi als boeken je aan het denken zet, dat het je bijblijft en dat je stiekem denkt na de laatste bladzijde: Ik moet het nog een keer lezen want ik heb zoveel hints gemist!

Dit boek is subtiel, is rauw en is bruut. Denk niet dat je een leuk boek gaat lezen voor tussendoor maar verwacht een boek dat je aan het denken zet. Dat je anders naar de huidige maatschappij laat kijken maar ondertussen ook een heel spannend verhaal verteld.

Mijn conclusie:

Ik vond het een geweldig boek, aan de ene kant jammer dat het een stand alone is, maar aan de andere kant denk ik zeker dat dit een grote kracht van dit boek is! Pak het op, lees het en bespreek het met de mensen om je heen, het is je tijd en geld helemaal waard!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

22 oktober 2019 at 10:23

Dit boek heeft ook echt zoveel indruk op me gemaakt. Het is zo gelaagd en is het zo waard om te bespreken!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De week van een boekenworm

21 oktober 2019

WWW Wednesday #77

23 oktober 2019

%d bloggers liken dit: