Recensie: The veiled threat van Sophia Menisini

Recensie: The veiled threat van Sophia MenisiniThe Veiled Treat Series: The Veiled Duchess
on 1 juli 2019
Genres: young-adult, romance
Pages: 450
Format: e-book
Goodreads
three-half-stars

Captain Shea Lara is the current leader of The Veiled Duchess. The most feared pirate ship in all of Neried. And now, after completing her former mentor's final score, she's retiring. Everything seems to be coming to an end... Until a mysterious stranger drags her back into the fold with an offer for a score she can't refuse. All she has to do is kidnap the crowned princess of the northern Queendom, Princess Joana
of Arethusa. The prize is just within reach. But sparks fly as the two women collide. And an obscured threat that could upturn Shea's entire world storms on the horizon. She'll face it alone unless she can allow herself the support she needs from old and new allies alike. Something's coming and Shea is at the center of it.

Ik heb een recensie exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie

De achterflap:

Ik hou van boeken over piraten en zeker als de kapitein een vrouw is. Dit boek sprak me dan ook meteen aan en ik melde me ook meteen aan voor de blogtour.

Mijn mening:

Laat ik beginnen met te zeggen dat het boek goed is, maar ik merk wel dat ik op dit moment minder interesse heb in young-adult en hoewel het wordt aangeduid als een romance boek vind ik het toch wel wat meer in de young adult hoek zitten en dit zorgde er bij mij wel voor dat ik wat minder zin had om het boek op te pakken.

Ik vind het dus lastig deze recensie te schrijven omdat mijn mening over het boek hierdoor zeker wel beïnvloed is. Maar ik vind het verhaal wel heel erg tof! Ik vind piraten verhalen echt wel tof, het is iets wat ik niet heel vaak lees, maar de avonturen die ze beleven vind ik wel echt fantastisch. En daar is dit boek geen uitzondering op.

Ik vond Shea echt een geweldig personage, het feit dat ze kapitein is van een schip is natuurlijk al super stoer. Maar ze weet ook wat ze wil en hoe ze het moet krijgen. Ze vecht dan ook al haar hele leven voor haar vrijheid aangezien ze naast piraat ook nog eens elf is en dat wordt niet overal gewaardeerd.

De banter tussen Shea en de prinses is ook echt heel erg leuk, je merkt dat er aantrekking is maar ook dat ze daar niet aan toe willen geven. De magie is ook mooi verwerkt in het boek en is passend, het voelt nergens als een extra die je niet nodig hebt.

De proloog is echt heel tof en ik ben dan ook heel benieuwd hoe deze serie verder gaat!

Mijn conclusie:

Een tof boek, dat zeker een goede introductie is tot een hele toffe serie! Ik ben heel benieuwd hoe dit verder gaat.

three-half-stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De week van een boekenworm

25 november 2019

%d bloggers liken dit: