Een terugblik op 2019

Normaal maak ik allerlei lijstjes aan het einde van het jaar en dit jaar had ik daar even geen zin in. ik heb het druk met de kinderen en ik vind het ook gewoon wat belangrijker om aanwezig te zijn voor hen dan om te bloggen. Een van de dingen die ik echt wil gaan doen in 2020 is de dingen doen die mij gelukkig maken. Maar goed dat is 2020 we kijken nu even terug op 2019. Wat heb ik allemaal beleefd en wat waren mijn hoogtepunten? Ik zet het per maand voor je neer!

Januari:

Mijn favoriete moment van januari was toch wel mijn haar paars laten verven. Ik wild al zo lang paars haar en dit jaar besloot ik om het gewoon te doen! Ik heb echt eeuwen in de stoel gezeten maar het was het helemaal waard! Inmiddels is het er allemaal weer uit, maar soms denk ik nog wel eens: Ik ga weer sparen en doe het gewoon nog een keer!

Mijn favoriete boek van Januari was zeker Preppy of eigenlijk alle drie de Preppy boeken van T.M. Frazier. Preppy is was mijn eerste bookboyfriend van dit jaar.

Februari:

Februari is altijd zo’n bizar korte maand, dat ik me niet eens echt kan herinneren wat mijn favoriete gebeurtenis is deze maand maar ik weet wel dat mijn hoogtepunt van deze maand was dat ik een ARC kreeg van The last letter van Rebecca Yarros, zij is echt mijn meest favoriete romance auteur en ik vond het dus heel bijzonder dat ik haar boek eerder mocht lezen dan dat hij uitkwam. Ik heb ook nog nooit zo hard gehuild bij een boek als deze. Ik heb hem tot op heden nog niet durven herlezen!

Maart:

De maand waarin onze jongste prinses alweer twee werd! Hoe kunnen die twee jaar nu alweer voorbij zijn! Ik mis het wel hoor zo’n pruttelende baby die bij je ligt. Maar wat is het mooi om te zien hoe onze kleine meid groeit en langzaam een echt dametjes wordt! Mijn favoriete moment is natuurlijk het vieren van de verjaardag van onze kleine meid. Maar ook de momenten samen met de andere twee. Zoals lekker spelletjes spelen samen.

Mijn favoriete boek van deze maand is Asking for it van Lousie O’neill het is een heel heftig boek maar wat is het goed geschreven!

April:

De maand dat onze oudste jarig is, maar ik ook. Ik tik dit jaar de 35 en aan de ene kant vind ik dat best even slikken aan de andere kant denk ik: Weer een jaartje erbij! Ik vier mijn verjaardag altijd een beetje tegelijk met Lotte omdat zij 10 dagen voor mij jarig is. Dus dat is mijn favoriete moment van dit jaar. Onze verjaardag samen, samen vieren dat we er weer een jaartje bij hebben gekregen.

Deze maand ontdekte ik ook het genre Bully romance en ik viel er hard voor! Ik ontdekte dit genre met het boek Filthy rich boys en ik verslond hem. Met recht dus mijn favoriete boek van deze maand.

Mei:

In mei was één van mijn favoriete momenten mijn date met Kwante van Kwante in wonderland en Liesbeth ook wel bekend als Zwartraafje. Ik vond het zo’n fijne dag! We wonen allemaal best een eindje uit elkaar één van ons zelfs in België. Maar we kwamen samen in Antwerpen waar we een heerlijke lunch aten en gewoonweg een fantastische dag hadden!

Mijn favoriete boek van deze maand was Aurora Rising, ik ben nooit zo’n groot fan geweest van Sci-fi boeken maar de laatste tijd ontdek ik steeds meer hele goede sci-fi boeken en dit is er één van. Ik kan ook echt niet wachten op het vervolg!

Juni:

Juni was een heel bijzondere maand, want mijn oma werd 100 en dat is toch wel een hele mooie leeftijd! We hebben het samen met alle kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen gevierd. Het was een super mooie middag.

Ik ging dit jaar naar Musicals on broadway en daar deden ze een nummer uit Dear Evan Hansen. Zonder ook maar iets te weten van het verhaal raakte het nummer You will be found mij enorm en ik werd op slag verliefd. Ik ontdekte dat er een boek geschreven was en kocht deze natuurlijk. Het zal dan ook geen verassing zijn dat mijn favoriete boek van juni Dear Evan Hansen is!

Juli:

Juli was een mooie maand want ik ging naar Londen!!! Ik hou echt enorm van Londen, de stad, de mensen en laten we vooral de boekwinkels niet vergeten. Samen met mijn man ben ik er een week geweest en we hebben zeker genoten. Het hoogtepunt was toch wel dat ik de auteur van Sky in the deep heb ontmoet!!! Ik vond Sky in the deep echt een fantastisch boek dus dit was echt een hoogtepunt.

Mijn favoriete boek deze maand was zeker Spin the dawn! Dit boek zat in de owlcrate en zelfs in de metro in Londen kon ik dit boek niet wegleggen. Ik ben echt heel erg benieuwd hoe dit verder gaat.

Augustus:

Hoe zijn we al in augustus? De meiden gaan weer naar school deze maand en ik moet eerlijk bekennen dat ik het een beetje jammer vind. De vakantie is echt voorbij gevlogen en we hebben echt genoten. We gaan stoeltjes passen, ofwel even in de klas kijken, kijken waar ze zitten en in het geval van Lotte kennis maken met de nieuwe meester. Altijd even spannend en omdat we met Lotte ook wat intensiever bezig gaan zijn vind ik het ook wel spannend want hoe gaat dit lopen met deze nieuwe leraar. Spoiler alert: echt heel goed, ben zo blij dat ze deze leraar heeft dit jaar!

Mijn favoriete boek van deze maand was Sick Fux van Tillie Cole. Het is een dark romance en als ik zeg dark dan bedoel ik ook heel erg dark. Het boek heeft echt enorm veel indruk op mij gemaakt en ik denk dat het zelfs één van mijn meest favoriete boeken van dit jaar is! Tillie Cole is ook één van de auteurs die ik ga ontmoeten op RARE.

September:

Ik denk dat het hoogtepunt van deze maand geen verassing is: RARE Londen! ik ontmoet zoveel gave auteurs en ik heb echt een geweldige paar dagen in Londen! Ik koop natuurlijk weer veel te veel boeken en andere dingen! Maar het was het helemaal waard. Het hoogtepunt van RARE was zeker mijn ontmoeting met Rebecca Yarros, als we het dan toch over unicorn authors hebben dan is zij er zeker eentje!

Mijn favoriete boek deze maand was Darkdawn van Jay Kristoff, ik ben een beetje verdrietig dat deze serie voorbij is, maar wat was hij ontzettend goed. Ik kijk dan ook echt uit naar nieuwe boeken van deze auteur.

Oktober:

Oktober is altijd een hoogtepunt maand van het jaar want het is de maand van Halloween. Ik ben dan ook de hele maand in Halloween sferen. Helaas lees ik weinig deze maand maar ik ga wel twee keer naar Disney om daar Halloween te vieren. Eerst samen met de meiden wat een geweldige vakantie was! Daarna ook nog voor werk.

Mijn favoriete boek deze maand was Into the drowning deep van Mira grant over sirenen, ik vond het zo’n ontzettend goed en creepy boek! Ik hoop dat er nog meer boeken komen over deze wezens van deze auteur.

November:

November was een beetje een wisselende maand, ik had het druk met alles rondom Lotte maar mijn oma overleed ook deze maand. Voor de meiden de eerste begrafenis waar ze zijn geweest en ik kan zeggen dat ze het echt heel goed gedaan hebben. De begrafenis was mooi, maar ik merkte ook wel dat ik het best zwaar vond aangezien ik de kist hebben binnengereden, buiten gereden en op het graf heb gezet. Maar het was een mooi afscheid voor oma. Een hoogtepunt in November was toch wel mijn uitstapje met Lotte! Ik wil wat vaker alleen iets met één van de meiden doen en Lotte wilde graag met mij naar de Efteling. We hebben zo’n ongelooflijk toffe dag gehad! Ik heb echt enorm genoten en Lotte ook.

Mijn favoriete boek deze maand was Kill Creek, ook een ontzettend creepy boek en ik ben na het lezen heel erg benieuwd naar de andere boeken van deze auteur. Dit boek heb ik soms echt weggelegd omdat ik gewoon wist dat ik anders niet zou slapen.

December:

De maand die morgen echt voorbij is, de maand die het jaar afsluit en de maand waarin je terugkijkt op de voorgaande maanden. Ik probeer niet teveel terug te kijken, alleen op de mooie dingen alle andere dingen zijn al gebeurd en kan je toch niet meer veranderen. Ik had deze maand niet echt een hoogtepunt, ik heb gewoon geprobeerd leuke dingen te doen. Zoals naar het tuincentrum voor de kerstshow met de meiden, nieuwe series ontdekken zoals The witcher en oude series herontdekken zoals Supernatural.

Mijn favoriete boek deze maand was toch wel The bromance bookclub wat heb ik ontzettend genoten van dit boek!! Ik kan ook echt niet wachten op het vervolg van deze hilarische serie.

Dat was het dan 2019, vanavond om 12 uur slaan we een nieuwe bladzijde om, op naar het jaar 2020! Wat waren de hoogtepunten van 2019 voor jou? En wat waren jouw favoriete boeken?

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

9 januari 2020 at 12:52

Wat een mooie terugblik, met een hoop toffe dingen. Ik hoop dat je een gelukkig 2020 krijgt!19 januari 2020 at 13:25

Wat een heerlijk terugblik is dit. Leuk idee om er per maand ook je favoriete boek bij te vermelden. Onze twee afspraakjes (zowel Antwerpen als Eindhoven) zijn voor mij ook heel fijne herinneringen en ik hoop dat we dit jaar opnieuw kunnen afspreken. Ik ben bovendien ook echt zo enorm aan het uitkijken naar de volgende Londen-trip. Zo leuk trouwens dat jij en Lotte de traditie hebben om samen jullie verjaardag te vieren.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 januari 2020

%d bloggers liken dit: