De week van een boekenworm

Zo de eerste paar dagen van 2020 zitten er alweer op, raar eigenlijk he, dat we alweer zijn begonnen aan een nieuw jaar? Ik vind altijd dat het laatste gedeelte van het jaar bizar hard gaat. Waarom precies weet ik niet maar het is gewoon zo. Vanaf morgen gaan de kinderen weer naar school en stiekem kijk ik er wel een beetje naar uit haha. maar goed wat deden we de laatste paar dagen van 2019 en de eerste dagen van 2020?

Maandag: 

Omdat ik al de hele tijd het idee had dat kerstavond op maandag viel had ik dat nu ook met oudjaarsdag. Maar dat was dus niet zo. De kinderen waren vandaag weer lekker zichzelf….ofwel Eline en Lotte hadden samen ruzie en Sanne was boos op het leven. Klinkt alsof ik overdrijf maar geloof me onze tweejarige ziet er altijd heel blij uit maar achter gesloten deuren is ze gewoon een boze tiener. Stiekem ben ik dus blij als ook manlief weer thuis is en we de taken weer een beetje kunnen verdelen. In de avond lees ik wat en kijk ik tv. en ga dan weer te laat slapen, door vakanties raakt mijn ritme vaak helemaal van de kaart.

Dinsdag:

Vandaag is het dan wel echt oudjaarsdag, ik heb beloofd wat dingen te maken voor de avond. Mijn vader komt in de ochtend langs en stelt voor om Sanne mee te nemen en dat vind ik ontzettend fijn. Want dat zorgt ervoor dat ik op mijn gemak kan koken. De andere twee vermaken zich wel of helpen mij maar Sanne wordt er altijd een beetje dwars van als ik druk ben. Ik kook dus voornamelijk vandaag en uiteindelijk ga ik naar mijn ouders want daar vieren wij oud en nieuw met de beste vriend en zijn vrouw van mijn vader. Het is een gezellige avond die eigenlijk best snel voorbij gaat. Uiteindelijk blijven Sanne en Eline bij mijn ouders en gaat Lotte met ons mee naar huis.

Woensdag:

We schieten wakker vijf minuten voor we bij mijn ouders moeten zijn…ach ja we hebben wel lekker uitgeslapen haha. Na het ontbijt gaan we even langs mijn schoonouders en ik stel natuurlijk mijn leesdoel voor dit jaar in op Goodreads. Ik vind 1 januari altijd zo’n dag dat je niet weet waar je bent, wat je doet en hoe laat het is maar het gaat wel snel voorbij. We eten in de avond ook bij mijn ouders en gaan daarna naar huis. Als Sanne en Eline op bed liggen, mag Lotte nog even met ons mee naar Jochem Meyer kijken, nou ja een stukje dan. Ik vind de show weer fantastisch.

Donderdag:

Vandaag komt het beste vriendinnetje van Lotte slapen, maar eerst gaan we nog even snel wat boodschappen doen en langs de action voor ze komt. Lotte is de hele tijd zenuwachtig en als ze er dan eindelijk is, is het feest compleet. Ze hebben een leuke dag en avond en het wordt natuurlijk lekker laat.  

Vrijdag: 

Vandaag kom ik beneden met Sanne en zitten de drie dames al aan een boterham. Dat is het fijne van wat oudere kinderen die doen dit zelf. Niet dat ze lang alleen waren maar Sanne was erg overstuur dus het was wel fijn dat ik me daar even mee bezig kon houden en me niet druk hoefde te maken over de rest. Voor de meiden zelf wordt Jill natuurlijk al veel te vroeg opgehaald, maar ik vind het ook wel fijn dat er weer een beetje rust is in huis. In de middag is Lotte zo moe dat ze bij mij in slaap valt en me vraagt of ze even met mij op bed mag gaan liggen. We doen samen ook nog even een dutje. In de avond gaan Eline en Sanne weer mee naar opa en oma maar Lotte blijft liever bij ons.

Zaterdag:

We worden weer laat wakker, maar daarna gaan we even wat boodschapjes halen. Eenmaal thuis zitten Peter en Lotte te gamen en ga ik later die middag de grote weekboodschappen doen. Weer alle spullen voor school in huis halen, best wel weer even wennen ook al was het maar twee weken. Ik ga nog even naar huis, lees een beetje en dan eten we ook die avond bij mijn ouders. Lotte wil eerst ook een nachtje bij opa en oma slapen maar bedenkt zich dan toch. Weer thuis kijk ik naar Wie is de mol nou ja moltalk dan en daarna de documentaire: Don’t f**k with cats, die is echt heel bizar maar ook heel erg interessant.

Zondag:

Ook vandaag slapen we uit, er is wat overleg wat we vandaag gaan doen. Lotte wil het liefst naar de Efteling, de andere twee naar monkey town. Dus oma gaat met de jongste twee mee en wij gaan met Lotte naar de Efteling. We hebben een heerlijke dag met zijn drieën en sluiten de dag af met pizza. Ik lees nog wat, blog wat en ga dan ook slapen want ook voor mij begint morgen het gewone leven weer.  

Hoe was jouw week? 

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

6 januari 2020 at 12:18

Ik ben stiekem ook erg blij dat de vakantie er weer op zit. Het grootste deel van de vakantie was ik ziek en aangezien ik daardoor minder kon spelen had Noud ook de pest in. Ik was echt blij dat ik hem vanochtend weer lekker naar de crèche kon brengen en hij had er ook echt zin in. Hij werd meteen innig omhelst door een meisje uit zijn groep. Zo cute.8 januari 2020 at 09:46

Jochem was weer geweldig! Ben hier ook wel blij dat er weer wat regelmaat terug is want ik heb in de vakantie nog wel eens geroepen: Welke dag is het nou?!!19 januari 2020 at 11:48

Oh, dat met die dagen had ik ook de hele tijd. Bij beide feestperiodes was ik in de war. Deze week trouwens ook vermits mijn man een dag verlof had genomen waardoor het weekend wat eerder begon en ik al de hele tijd denk dat het zondag is terwijl het dat nog niet was. We hebben trouwens dezelfde Goodreads-challenge ingesteld. Ik hoop er meer te lezen maar vermits het lezen de voorbije jaren zo moeizaam ging heb ik hem terug maar wat lager ingesteld. Lotte zal ongetwijfeld enorm genoten hebben van dat dagje op stap met haar ouders. Even wat extra quality-time met mama en papa zal ze wel heerlijk gevonden hebben.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: