Recensie: The game changer A Parkwood mystery van Jennifer Brown

Recensie: The game changer A Parkwood mystery van Jennifer BrownGame Changer: A Parkwood mystery by Jennifer Brown
on 7 januari 2020
Genres: cozy mystery
Goodreads
four-half-stars

Hollie Bisbee used to be a big-city crime reporter. Now, she’s a small-town journalist, and she’s bored. She and a young mom, talented baker Daisy Mueller, start the Knock ‘Em Dead podcast…”Where murder and muffins meet!” It’s all fun, games, and baking tips until real murder comes to Parkwood. The coach of a rival football team turns up dead―the victim of a hit-and-run in the Parkwood High parking lot after a brutal Homecoming game loss. The entire town is on edge, and the police chief, whose son is the star quarterback, just may look the guiltiest of all.

With Hollie’s investigative skills and Daisy’s famous muffins…and in spite of the charming rookie police officer tasked with keeping Hollie out of the way… the podcasting duo sets out to solve their first real case.

This new cozy mystery, the first in a series, includes a killer free recipe for Cherry-Choco-Chunk Muffins.

Ik heb een recensie exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie

De achterflap:

De beschrijving van dit boek sprak me al meteen aan, true crime een podcast, cupcakes en een moord. Count me in! Ik hou hier gewoon echt heel erg van, voeg er een vleugje romantiek aan toe en ik ben helemaal tevreden.

Mijn mening:

Dit was mijn eerste cozy mysterie en ik weet zeker dat dit niet mijn laatste gaat zijn. Wat heb ik ontzettend genoten van dit boek. Het was spannend, ik hou van de small town vibe en de romantiek was er genoeg aanwezig voor mij. Ik vond het leuk om te zien hoe de dames de podcast startte al heb ik daar wel mijn minpuntje aan dit boek: Er werd maar weinig verteld over de podcast. Maar goed het mystery effect in het boek zorgde ervoor dat ik het toch leuk bleef vinden. Ik hou er van om net als de hoofdpersoon op onderzoek uit te gaan om te kijken of je de dader kan vinden.

De small town sfeer vond ik ook echt heerlijk, ik hou daar van. Dat is ook de reden dat ik een serie als The Gilmore Girls zo fantastisch vind. Iedereen kent elkaar en hoewel ik er zelf misschien niet snel zou willen wonen vind ik het dus wel heerlijk om over te lezen of naar te kijken.

De personages zijn stuk voor stuk leuk of interessant, ze voegen allemaal iets toe aan het verhaal en dat vind ik altijd wel belangrijk bij een boek. Maar het maakt me ook nieuwsgierig naar hun leven wat maken ze nog meer mee en wat gaat er nu gebeuren nu dit verhaal klaar is? Ik hoop eigenlijk wel echt dat er nog meer boeken komen in dit stadje.

Het mystery was ook echt tof, de moord en wie het gedaan kon hebben. Ik had zo mijn verdenkingen, die werden dan weer ontkracht en dan moest ik ik weer op zoek naar een nieuwe verdachte. Op een gegeven moment wist ik wie het was en toch bleef het leuk om door te lezen en te kijken de personages het op zouden lossen.

Mijn conclusie:

Blijkbaar hou ik van cozy mysteries, dit was mijn eerste maar zeker niet mijn laatste boek in dit genre. Als je ook van dit genre houd of er eens mee wil beginnen raad ik je dit boek echt aan!

 

four-half-stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: