De week van een boekenworm

Vandaag geen foto’s helaas, ik heb geprobeerd om mijn telefoon wat minder aan te raken en dat betekend ook minder foto’s natuurlijk! Nou ja hopelijk volgende week toch wel een aantal foto’s haha. Langzaam komen we weer een beetje in het ritme van werken en school gelukkig en over twee weken hebben we zelfs de eerste verjaardag alweer! Maar goed eerst maar eens kijken naar de afgelopen week.

Maandag: 

Normaal werk ik op maandag, maar omdat ik vorige week woensdag en deze woensdag werk ben ik vandaag een dagje vrij. Toch raar altijd om niet naar mijn werk te gaan terwijl ik dat normaal wel doe. Ik zou eigenlijk met de meiden mee naar school gaan, maar helaas is Eline ziek dus opa brengt Lotte naar school en ik blijf thuis bij de andere twee. Nadat Sanne een beetje heeft uitgeslapen is het al snel onrustig in huis want Sanne is lekker opstandig de laatste tijd.

Eline ligt rustig op de bank en voor ik het weet is het alweer tijd dat Lotte thuis komt van school. De dag is zonder dat ik het door had voorbij gevlogen eigenlijk. Eline gaat op tijd naar bed en de andere twee zijn nog even beneden voor het voor hun ook bedtijd is. Het is een rustige avond die ik afsluit met het kijken naar Married at first sight.

Dinsdag:

In eerste instantie zegt Eline dat ze vandaag nog een dagje thuis wil blijven, wat ik prima vind. Maar 3 minuten voor opa komt besluit ze toch naar school te gaan. Ik zorg ervoor dat zij zich aankleed, smeer snel haar brood en stuur haar dan met opa op pad. Aangezien Sanne nog lekker in haar pyjama rond liep….. Ik doe wat aan de was maar verder erg weinig, ik merk dat ik de laatste tijd heel veel van mezelf gevraagd heb en dat levert nogal wat stress op. Daardoor slaap ik slecht, eet ik slecht en lig het ik het liefst de hele dag op de bank. Ik probeer een beetje een weg te vinden tussen wat dingen doen maar mezelf ook even de rust gunnen om weer een beetje op adem te komen.

Vandaag heeft Eline ook zwemles en als ouders mogen we meekijken, het is leuk om te zien hoe ze het doet. Ze heeft moeite met duiken en onder water zwemmen dus dat gaan we maar eens oefenen de komende tijd. Verder doet ze het goed. Ik heb verder ook die avond niet heel veel gedaan en genoten van de rust.

Woensdag:

Vandaag begin ik dus met werken, wat ik altijd een beetje raar vind ik ben nu eenmaal een gewoonte mens haha. Maar goed na het werk, probeer ik me thuis ook een beetje nuttig te maken en Eline neemt een vriendinnetje mee naar huis. Ze sluiten de middag af met een filmpje en ik zit er bij met een boek. Even ontspannen. Na het eten gaan ze allemaal in bad en in de avond kijk ik Manifest, ik vind deze serie dus echt heel erg tof!

Donderdag:

 Vandaag weer even een andere dag dan anders, ik ga namelijk ook even met Lotte mee naar de meester. Ze heeft het telkens over een jongetje dat vervelend is en op dinsdag komt ze zelfs thuis met een stuk afgescheurde nagel. Dus eens even kijken wat er aan de hand is. De meester was al op de hoogte en hij was er al mee bezig maar goed soms duurt het even voor ze ook echt stoppen. Ik vond het in ieder geval een geruststellende gedachten dat hij het in de gaten had. Hij vertelde ook dat het nog steeds goed gaat met Lotte op school en dat is ook heel fijn om te horen, voorheen zou ze niet zelf naar de meester gaan om te zeggen dat ze geplaagd werd en nu doet ze dit wel. Dus go Lotte! Ik heb die middag ook een evaluatie van Herlaarhof, van de samen spelen groep en die zijn eigenlijk ook alleen maar positief over Lotte. Al met al dus een hele fijne dag en ik merk dat ik zelf ook een goed humeur heb hierdoor. Eenmaal thuis kijk ik ADHDennis en lees ik nog wat voor de meiden weer thuis zijn. In de avond doe ik eigenlijk niks bijzonders. 

Vrijdag: 

Vandaag ook een werkdag dus op tijd mijn bed uit en zorgen dat alles in orde is voor de meiden voor school. Op het werk gaat de tijd eigenlijk best snel, maar ik ben ontzettend afgeleid. Ik kan me nergens op concentreren en merk dat ik er niet helemaal bij ben. Wat niet helpt is dat we best veel gesprekken hebben en dan is het lastig als  je er niet bij blijft. Maar goed gelukkig gaat de tijd snel en gaan we Eline ophalen die haar taart uit mag gaan zoeken. Ik doe ondertussen ook nog wat boodschappen. Na het eten gaan de meiden mee met opa en oma want morgen mogen ze mee naar een verjaardagsfeestje en heb ik een dagje alleen. In de avond kijk ik eerst de nieuwe aflevering van Supernatural ( All the feels guys echt! ) en daarna begin ik aan seizoen twee van Sex education. In bed lees ik nog wat en ga dan slapen.

Zaterdag:

Ik slaap echt uit vandaag, ik had het nodig blijkbaar en eigenlijk doe ik vandaag niet veel. Ik zet een was aan, kijk het tweede seizoen van Sex education af en kijk in de avond Wie is de mol. tussendoor kook ik en lees ik ook nog een paar bladzijdes maar dat is het wel. Ik heb echt een dag waarin ik weinig doe. Ow ja na het eten kleur ik ook nog wat in mijn Planner, heerlijk ontspannen.

Zondag:

 Vandaag sta ik op met migraine dat is dan de straf voor het rustig aan doen? haha. Nou ja we doen het er maar mee. Ik ga toch boodschappen doen want er moet gegeten worden. Maar voor de rest doe ik het lekker rustig aan. De meiden zijn nog bij mijn ouders en daar eten we ook vanavond dus dat is wel fijn. Ik probeer een beetje te ontspannen en te luisteren naar wat mijn lichaam nu nodig heeft zodat ik er weer tegenaan kan morgen en de rest van de week! 

Hoe was jouw week? 

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

28 januari 2020 at 17:30

Zo fijn om te horen dat Lotte het zo goed doet en dat ze het nu ook echt zelf durft aangeven wanneer er iets niet goed gaat op school. Dat zal voor jou waarschijnlijk een hele geruststelling zijn. Vorige week had ik enkele leuke afspraakjes. Zo ging ik tweemaal naar Antwerpen. Beide keren om uitgebreid bij te praten met vriendinnen en op zich hebben we ook niets intensief gedaan maar ik was er telkens uitgeput door. Nu ja, dat ben ik de laatste tijd (sinds september nog meer) eigenlijk continu. Dinsdag ging ik in de voormiddag op mijn metekindje passen en dat was natuurlijk wat intensiever. Donderdag moest ik opnieuw naar de huisarts (ik loop ondertussen al sinds half november met een blaasontsteking) vermits ik dacht dat een infectie (dubbele zelfs) nog steeds niet weg was en inderdaad slechts één van de twee heeft op de medicatie gereageerd dus moet ik nog wat langer antibiotica nemen. Vrijdag had ik bij ons in het dorp een knutselmiddag met twee vriendinnen. Maar dat was dus veel te veel op één week tijd waardoor ik deze week eigenlijk niets gedaan krijg. Gelukkig staat er deze week niets in de agenda. Of toch niets dat niet uitgesteld kan worden. Tegen ons afspraakje staat er gelukkig niets anders op de planning en ik ga dat ook echt zo houden zodat ik hopelijk volop van een gezellige bijpraat-dag kan genieten;Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WWW Wednesday

22 januari 2020

%d bloggers liken dit: