Friday Five: Beste boeken voor een regenachtige dag

Het is weer tijd voor een nieuwe Friday 5! Het is alweer even geleden dat ik hier aan mee heb gedaan. Maar ja dit keer hebben we het over mijn favoriete kleur!  Deze wordt gehost door Joost van Nerdygeekyfanboy. Het thema van deze week is:

Beste boeken voor een regenachtige dag.

Ik wilde eigenlijk foto’s maken…..maar ja het is een regenachtige dag als ik dit typ en het licht is bagger dus ik doe het nog maar een keer met de afbeeldingen van Goodreads.

Op nummer 1 heb ik Eliza and her monsters van Francesca Zappia, dit boek is een boek waar je jezelf helemaal in kan verliezen. Het verhaal is zo fijn en het is een boek dat je makkelijk in 1 dag kan lezen als je de hele dag leest natuurlijk.

Op nummer 2 heb ik The last letter van Rebecca Yarros, een waarschuwing vooraf je gaat huilen! Dit boek is een emotionele rollercoaster en als ik dan denk aan een regenachtige dag waar de wolken huilen dan past dit boek er perfect bij!

Op nummer 3 een fantasy boek namelijk Nevernight van Jay Kristoff, het is een heerlijk dik boek. Het is meeslepend, gruwelijk, sexy en gewoonweg fantastisch ( ja ik ben lid van de fanclub van Jay Kristoff haha ). Maar het het donkere thema van dit boek past echt heel goed bij een regenachtige dag.

Op nummer 4 heb ik Nevermoor van Jesscia Townsend, dit is een middle grade boek vol met magie en hoewel Harry Potter ook prima kan is het misschien eens leuk om eens een heel ander boek te kiezen. Dit is echt een aanrader waar je doorheen vliegt en als je nog tijd over hebt kun je meteen door met het volgende deel!

Op nummer 5 Even the darkest stars van Heather Fawcett, dit boek speelt zich voornamelijk af in de sneeuw, net een stukje kouder dan regen dus maar wel een fantastisch boek! Het was voor mij een boek dat ik misschien niet meteen zelf opgepakt zou hebben maar hij zat in de owlcrate en ik vond hem uiteindelijk echt ontzettend tof!

Welk boek zou jij lezen op een regenachtige dag?

 

Benieuwd naar wat andere in hun top 5 hebben? Hieronder een lijstje met de andere deelnemers!!

Joost ( Nerdygeekyfanboy )

Esmee ( leesmee )

Eline ( All the Feels )

Laurie ( Laurie’s bookshelf )

Anneke ( Een letter meer graag )

Lieke ( Make it personal )

Sarina ( Live the book life )

Angela ( Faeraphel )

Kiki ( De bookgeek )

Robin ( My thousand lives )

Anneke ( Verhaalverliefd )

An ( Boekenvirus )

Bianca ( Bookalicious Journey )

Monica ( My perfect book life )

Joany ( cravingpages )

Chelsey ( leesmeemetmij )

Fleur ( Fleur-talks )

Conny ( conniesboekies )

Rianne ( Lilred )

Dalinja ( LifeasDalinja )

Merel ( Hebban young adult club )

Maud ( Loveleyoffflower )

Paula ( Must Magazine )

Liana ( Sterrenregen )

Valerie ( Valtorious)

Samantha ( Bookish Villainy )

Veerle en Celine ( Secrets of the tales )

 

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

2 februari 2020 at 09:47

Eliza and her monsters is inderdaad een hele goede! Ik ben ook erg benieuwd naar de boeken van Jay Kristoff 🙂Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De week van een boekenworm

3 februari 2020

%d bloggers liken dit: