Recensie: Great and Precious things van Rebecca Yarros

Recensie: Great and Precious things van Rebecca YarrosGreat and precious things by Rebecca Yarros
Published by Entangled: Almara on 25 februari 2020
Genres: romance, contemporary
Pages: 400
Goodreads

How do you define yourself when others have already decided who you are?

Six years ago, when Camden Daniels came back from war without his younger brother, no one in the small town of Alba, Colorado, would forgive him—especially his father. He left, swearing never to return.

But a desperate message from his father brings it all back. The betrayal. The pain. And the need to go home again. But home is where the one person he still loves is waiting. Willow. The one woman he can never have. Because there are secrets buried in Alba that are best left in the dark.

If only he could tell his heart to stay locked away when she whispers she’s always loved him, and always will…

Great and Precious Things is a heart-wrenching story about family, betrayal, and ultimately how far we're willing to go on behalf of those who need us most.

Ik heb een recensie exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie

De achterflap:

Jaaaaaaa een nieuw boek van Rebecca Yarros, eigenlijk hoef ik niet eens te lezen waar het boek over gaat want ik vind het sowieso meteen tof!!! Maar goed ik lees het natuurlijk wel want ik wil weten waar het over gaat. Het klinkt als een echt Rebecca Yarros boek, emotioneel, romantisch en het is ook nog eens small town dus ik ben helemaal blij.

Mijn mening:

Tja ik ben een beetje bevooroordeeld als het op deze auteur aankomt daar ben ik heel eerlijk in. Ik vind haar boeken fantastisch en dit boek was ook echt geen uitzondering. Wat ik zo goed vind aan de schrijfstijl is dat het je meteen pakt. Je hebt eigenlijk nog niet eens echt een connectie kunnen opbouwen met de personages en toch leef je al met ze mee. Omdat je weet wat er gaat komen, in die zin dat je weet dat de personages goed uitgewerkt gaan worden. Dat er een reden achter hun acties en gedrag zit. Dit zorgt er voor dat je die connectie ook sneller maakt.

Ik vond dit verhaal ook weer zo mooi, het is niet simpel jongen en meisje worden/zijn verliefd op elkaar en that’s it. Je merkt dat er ook echt research is gedaan naar alles wat er in het boek besproken wordt. Ik blijf expres een beetje vaag omdat ik geen spoilers wil geven.

Ik vond Willow een heerlijk personage, ze is echt gewoon zichzelf en is ook niet van plan zich aan te passen, ook niet aan de mensen in het stadje waar ze is opgegroeid. Ze doet haar eigen ding een trekt haar eigen plan, ze kiest voor wat goed voelt voor haar en dat is mooi om te zien.

Camden is zoals we gewend zijn van Rebecca ook weer een heerlijk personage. Hij is beschadigd en draagt een hoop schuldgevoel met zich mee. Maar hij is zeker niet bang om op te komen voor de dingen waar hij in geloofd en voor degene waar hij van houd.

Ik vond het einde eigenlijk best verrassend er zat echt een plottwist in die ik niet aan zag komen. Maar die ik wel heel erg tof vond en die zeker een hele goede toevoeging waren aan het verhaal. Wat ik mooi vond is dat Camden niet vind dat Willow van hem is. Dat hij weet dat ze haar eigen persoon is en ze zelf de keuzes maakt die haar het beste lijken.

Mijn conclusie:

Weer een heerlijk boek van Rebecca Yarros dat je all the feels bezorgd. Het is niet zo heftig als de laatste brief maar geloof me als ik zeg dat ook dit boek weer fantastisch is!!!

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De week van een boekenworm

24 februari 2020

%d bloggers liken dit: