Dear Evan Hansen op West End

Vorig jaar ging ik met een vriendin naar Broadway in concert, een concert/show waar liedjes uit Broadway shows werden gezongen. Sommige bekende en sommige onbekend. Een van de musicals waar liedjes uit gezongen werden was Dear Evan Hansen. Ik had wel over de musical gehoord, wist dat hij heel populair was maar dat was het wel. De nummers die gezongen werden raakte me, en niet gewoon omdat het mooi was, het was de emotie in de liedjes die me raakte.

Eenmaal thuis ben ik meteen de muziek gaan opzoeken op spotify en zo ontstond er een kleine obsessie, ik kwam erachter dat één van de acteurs uit pitch perfect de hoofdrol op Broadway had gespeeld en tot mijn grote vreugde ontdekte ik dat de musical naar Londen zou komen. Ik zei meteen tegen mijn ouders: Ik weet dat ik vroeg ben maar ik weet wat ik voor mijn verjaardag wil…..een kaartje voor Dear Evan Hansen. En zo geschiedden het, ik en mijn moeder maakte er een korte vakantie van en afgelopen dinsdag was het dan zo ver…..Maar eerst heb ik heerlijk genoten van het boek, de liedjes uit mijn hoofd geleerd en me aangesloten bij een Facebookgroep gericht op de musical op West End.

Ik had het theater al gezien, de poster voorbij zien komen in de metro en stiekem raakte dat me al. Want ik had hier zo naartoe geleefd. Ik kende het verhaal, de muziek en ik was er gewoon helemaal klaar voor! De dag vloog voorbij gelukkig en in de ochtend haalde we natuurlijk de tickets alvast op. Ik keek stiekem al even naar de Merchandise en bedacht wat ik allemaal wilde kopen ( spoiler alert: Ik wilde alles, maar kon me enigszins inhouden ).

Maar goed toen was het toch echt tijd om naar het theater te gaan, de merchandise werd gekocht en het wachten tot we naar onze stoel mochten begon. We waren eerst verkeerd natuurlijk…..maar daarna kwamen we erachter dat we echt helemaal vooraan zaten. Hoe vet is het dat de show die je zo graag wil zien ook nog eens van zo dichtbij kan zien? Er werd benadrukt dat we geen foto’s mochten maken van het podium dus dat hebben we braaf niet gedaan.

Toen begon het, en ja ik had kippenvel en een brok in mijn keel. Want dit was het dan, dit was de musical die het hoogst op al mijn lijstjes stond. En ik kan je vertellen ik vond hem prachtig, hij was mooi, ontroerend, grappig en gewoon perfect als je het mij vraagt. Wat ik goed vind aan deze musical is dat het mental health bespreekbaar maakt, dat in combinatie met wat social media met je doet. De muziek is echt heel catchy en dat is niet gek want is het is van dezelfde mensen die ook The greatest showman hebben gedaan. Aan het einde van de musical was er niemand om me heen die niet aan het huilen was. Echt iedereen rond om me heen zat te sniffen.

En dan is het voorbij, het zit er op. En stiekem baal ik daar dan ook weer van want ja de vraag is natuurlijk of ik hem nog een keer ga zien! Nou ja ik ga in ieder geval gewoon sparen want deze musical is echt mijn favoriet! Voor nu geniet ik maar van de liedjes en de merchandise.

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

21 februari 2020 at 11:30

Ik vind het zo tof voor je dat je deze musical eindelijk hebt gezien. Het is altijd zo’n onwerkelijk gevoel wanneer je er zo lang naar toe geleefd hebt en dan ineens… ben je er. Stiekem ben ik ook wel een beetje jaloers haha! De muziek uit deze musical vind ik zo ongelooflijk mooi.2 maart 2020 at 10:02

Oooh, ik krijg na het lezen van deze enthousiaste post ook helemaal zin om deze musical te gaan zien. Klinkt als een heel ontroerend stuk. Zometeen ga ik sowieso de muziek opzoeken.3 maart 2020 at 10:17

Na het lezen van deze blog ben ik ook enthousiast geworden, haha. Klinkt als een mooie musical!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De week van een boekenworm

24 februari 2020

%d bloggers liken dit: