Review: Harry Potter and the sorcerer’s stone

Review Banner goed

Titel: Harry Potter and the sorcerer’s stone
Auteur:
J.K. Rowling
Pagina’s:
308
Taal:
Engels
Uitgever:
Scholastic inc.
Het verhaal
:

Harry Potter has never played a sport while flying on a broomstick. He’s never worn a cloak of invisibility, befriended a giant, or helped hatch a dragon. All Harry knows is a miserable life with the Dursleys, his horrible aunt and uncle, and their abominable son, Dudley. Harry’s room is a tiny closet at the foot of the stairs, and he hasn’t had a birthday party in eleven years.

But all that is about change when a mysterious letter arrives by owl messenger: a letter with an invitation to a wonderful place he never dreamed existed. There he finds not only friends, aerial sports, and magic around every corner, but a great destiny that’s been waiting for him…if Harry can survive the encounter

( van: Goodreads )

Mijn review:

Het verhaal algemeen:

Vanaf de eerste regel van dit boek zit ik er weer meteen helemaal in, het is niet de eerste keer dat ik Harry Potter lees maar het is al wel weer een tijdje geleden. Na het zien van de films had ik alweer helemaal zin om de boeken te lezen. Maar ik ben dan altijd wel een beetje bang dat ik de boeken niet leuk vind omdat het te kort geleden is dat ik de films heb gezien en ik precies weet wat er gaat gebeuren.

Bij dit boek had ik daar helemaal geen last van, sterker nog af en toe was ik weer verrast omdat natuurlijk niet alles wat in het boek gebeurd ook in de film zit. Sommige dingen wist ik gewoon niet meer omdat het al zo’n tijd geleden was dat ik het boek gelezen had.

Het verhaal is echt een opwarmertje voor de rest van de serie, je leert hier de belangrijkste figuren kennen en hoe de wereld van Harry Potter eruit ziet. Maar het ontbreekt zeker ook niet aan de spanning en actie en dat maakt dit boek een uitstekende eerste kennismaking met deze geweldige reeks.

De personages:

Wie kent de personages niet? Ik denk dat er nog maar weinig mensen te vinden zijn die deze boeken niet gelezen hebben. Al kijk je nu soms wel anders naar bepaalde personages omdat je al weet wat er met ze gaat gebeuren of welke rol ze in het geheel hebben.

Ik ben vooral fan van een personage dat nog niet in dit boek voorkomt, wie dit is hou ik nog even voor me haha.

De Schrijfstijl:

De schrijfstijl is heel fijn, je vliegt door de hoofdstukken van het verhaal heen en bij elke bladzijde die je gelezen hebt denk je bij jezelf: ik wil nog meer lezen! Het is wel duidelijk geschreven voor een jonger publiek maar het voelt geen moment kinderachtig.

Rating:

Dit is echt een serie voor jong en oud en een fantastisch eerste deel.

Five stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

2 december 2014 at 12:18

HARRY POTTERRRRR <3 Ik ben de luisterboeken nu aan het luisteren. Zo fijn om weer terug te zijn op Hogwarts.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: