De week van een boekenworm

Zo de eerste week school na de vakantie zit er alweer op voor de kinderen en laten we eerlijk zijn de media wordt gedomineerd door het corona virus. Zelf woon ik in Brabant wat betekend dat als we hier ook maar een beetje ziek zijn ons wordt gevraagd om thuis te blijven. We zien wel waar het schip strand, afgelopen week had ik rapport gesprekken, kreeg ik eindelijk het nieuwe boek van Sarah J. Maas binnen en las ik een ontzettend tof boek! kijk je snel mee?

Maandag: 

Ik vind zo’n eerste dag na de vakantie altijd wennen, al was de vakantie maar 1 week. Het is gewoon weer even je draai vinden, zeker op dagen dat ik ook moet werken. En op maandag werk ik altijd dus dan is de ochtendspits extra druk. Gelukkig gaan mijn werkdagen de laatste tijd best snel, ik merk dat door de drukte de laatste tijd en de vele regels die er telkens weer bijkomen ik minder zin had in mijn werk. Natuurlijk zijn regels belangrijk hoor voor de zorg, maar op dit moment zijn het er soms zoveel dat ik meer bezig ben met al deze regels dan mensen ook echt de zorg verlenen die ze nodig hebben. Maar goed het is zoals het is. De tijd bij de mensen is altijd fijn en soms heftig natuurlijk maar dat maakt wel dat ik mijn werk ( meestal ) leuk vind. Als ik thuis ben doe ik nog wat dingen in huis, knuffel en speel ik lekker met de meiden en als ze in bed liggen lees ik lekker in Serpent & Dove op dit moment moet ik daar echt nog wel een beetje inkomen.

Dinsdag:

Vandaag heb ik mijn eerste rapport gesprek, maar eerst de rest van de dag maar eens doorkomen. Ik doe een snelle boodschap en werk eerst mijn to do lijstje af, ik werkte daar eerst niet mee maar ik merk dat het me wel veel rust geeft. Ik kan namelijk zien wat ik al gedaan heb, wat me minder onrustig maakt. Als ik klaar ben, ben ik ook wel echt heel moe haha maar ik heb ook een lekkere cake gebakken. Al snel is het tijd voor mijn eerste rapport gesprek, die van Lotte. Het rapport was voor mij geen verassing, ik heb namelijk best vaak contact met haar meester over haar. Lotte is nogal verlegen en daardoor moeilijk te bereiken maar ook moeilijk te toetsen soms. Het gesprek is fijn en ik ga met een goed gevoel naar huis. Eenmaal thuis is het lekker druk, zowel Lotte als Eline hebben een vriendinnetje mee. Nog voor Eline naar zwemles gaat worden ze opgehaald en mijn man gaat met Eline naar zwemles en ik blijf even lekker thuis. Iets wat ik de laatste tijd geleerd heb is dat ik soms echt even op mezelf moet letten en mezelf niet voorbij moet rennen. In de avond krijg ik bookmail!!!! Twee true crime boeken ( ik ben een true crime junkie ) en een cozy mystery.

Woensdag:

Vandaag ga ik toch maar eens naar de huisarts….in de vakantie ging ik met twee vriendinnen naar Antwerpen, super gezellig tot een trambaan mij saboteerde en ik een flinke smak maakte. Sindsdien heb ik behoorlijk last van 1 van mijn voeten en is lopen niet leuk. Dus toch maar eens naar laten kijken. Maar eerst de meiden naar school en wat boodschappen doen. Als we weer thuis zijn ruim ik nog wat op en dan naar de huisarts. De plek die ik aanwijs is warm en ik moet hem gaan koelen en volgende week terug….met een beetje pech wordt ik 6 weken ingetapet. De rest van de middag doe ik niet heel veel behalve naar school terug voor het rapport gesprek van Eline. Ook daar ga ik echt met een goed gevoel weg en we weten al dat ze volgend jaar naar groep 3 gaat! In de avond kijk ik eindelijk de laatste aflevering van love is blind, precies op tijd want morgen verschijnt de reünie aflevering.

Donderdag:

 Ook vandaag werk ik met een to do lijstje, dit helpt mij echt enorm want ik wordt er echt een stuk rustiger van. Ik kan alles afstrepen in de ochtend op 1 ding na en dat is stofzuigen….tja we eten vanavond pasta en ik weet wat voor chaos dat creëert haha. Ik duik die dag dan ook echt in mijn boek en wow het is zo goed!!!!! Het boek dat ik lees is Serpent &  Dove we lezen het voor de leesclub en hoewel ik even in het verhaal moest komen ben ik nu echt helemaal in het boek gezogen. In de avond kijk ik de reünie aflevering van Love is blind en lever lekker commentaar met een vriendin en lees daarna nog een beetje. 

Vrijdag: 

Vandaag begin ik weer met werken, maar we hebben een hele relaxte werkdag met weinig tijdsdruk en dat is heel fijn. Eenmaal thuis kan ik niet anders dan lezen, dit boek is zo goed ik moet weten hoe het verder gaat! Die avond heb ik ook mijn eerste Homance bookclub ( afgeleid van het boek The bromance book club haha maar wij zijn met alleen maar vrouwen. ) We hebben Ryan’s bed gelezen en bespreken deze, onze mening is wel redelijk gelijk en natuurlijk is het een intens gezellige avond. Ook krijg ik tijdens de leesclub eindelijk mijn boek binnen van Sarah J. Maas!! Ik kan echt niet wachten om hier in te beginnen. Ik lees daarna nog een hoofdstuk maar ga dan toch naar bed.

Zaterdag:

Ik wordt vandaag echt te vroeg wakker hoor! Zeker voor een zaterdag zonder kinderen. Maar goed het is wat het is. Ik rommel wat thuis en ga daarna met mijn moeder boodschappen doen. Echt het meest vervelende klusje dat er is! Maar goed het moet gedaan worden. Daarna ga ik met mijn ouders mee en ga ik lekker lezen voor zover dit kan met kinderen erbij. In de avond lees ik mijn boek uit en jongens ga dit boek lezen!! Ik kijk natuurlijk Wie is de mol? en zit vol in de Nathan tunnel. Ik lees nog wat in bed en ga dan slapen.

Zondag:

 Ook vandaag ben ik weer vroeg wakker….maar goed het is wat het is. Het geeft mij de tijd om even te bloggen voor we het weer druk krijgen. Ik ga vandaag met de meiden naar The wall waar ze een grote speelgoedwinkel hebben. Sanne is bijna jarig en ook de verjaardag van Lotte komt dichterbij dus dan kunnen ze mooi even cadeautjes uitzoeken. Weer thuis lees ik wat in een recensie boek en na het eten als de kinderen op bed liggen begin ik dan eindelijk aan het nieuwe boek van Sarah J. Maas!!!! 

Hoe was jouw week? 

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

9 maart 2020 at 12:09

Dit weekend kregen wij mail van de school van Noud met het verzoek om kinderen met symptomen van verkoudheid thuis te houden. Zo irritant, want Noud heeft gewoon ALTIJD een snotneus. Ik snap de voorzorg wel, maar baal als een stekker dat het net in zijn wen-week zover moet komen. Toffe boeken heb je gekregen. Ik vind true crime de laatste tijd ook erg tof dus ga die twee ook eens opzoeken.25 maart 2020 at 13:46

Gaat het al wat beter met je enkel? Heeft het koelen voldoende geholpen of heb je hem echt moeten intapen? Hier gaat het rustig aan. Ik vind het allemaal heel onwezenlijk aanvoelen. Langs de ene kant ben ik heel blij dat ze hier vrij strenge maatregelen hebben ingevoerd om het virus zo weinig mogelijk slachtoffers te laten maken maar de cijfers zijn behoorlijk indrukwekkend. Zelf moet ik echt binnenblijven vermits ik met mijn auto-immuunziekten en slechte immuniteit in de risicogroep val. Je zou denken … Geen probleem dan lees ik gewoon wat meer als anders. Maar jammer genoeg lukt het me amper om me te focussen. Het lijkt alsof mijn hoofd zo vol zit met allerlei gedachten dat er geen ruimte overblijft om een boek in me op te nemen. Hopelijk gaat met jullie alles goed. Dikke knuffel.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: