Recensie: Serpent & Dove ( Serpent & Dove #1 ) van Shelby Mahurin

Recensie: Serpent & Dove ( Serpent & Dove #1 ) van Shelby MahurinSerpent & Dove by Shelby Mahurin
Series: Serpent & Dove #1
Published by Harper Teen on 3 september 2019
Genres: fantasy, young-adult
Pages: 519
Format: paperback
Goodreads
five-stars

Bound as one, to love, honor, or burn. Book one of a stunning fantasy duology, this tale of witchcraft and forbidden love is perfect for fans of Kendare Blake and Sara Holland.

Two years ago, Louise le Blanc fled her coven and took shelter in the city of Cesarine, forsaking all magic and living off whatever she could steal. There, witches like Lou are hunted. They are feared. And they are burned.

As a huntsman of the Church, Reid Diggory has lived his life by one principle: Thou shalt not suffer a witch to live. But when Lou pulls a wicked stunt, the two are forced into an impossible situation—marriage.

Lou, unable to ignore her growing feelings, yet powerless to change what she is, must make a choice. And love makes fools of us all.

Set in a world of powerful women, dark magic, and off-the-charts romance, book one of this stunning fantasy duology will leave readers burning for more.

De achterflap:

De tekst spreekt me meteen aan! Dit klinkt wel als een boek dat ik tof ga vinden. Ik hou sowieso van boeken over heksen en als ze dan ook nog eens een goede forbidden romance erin gooien ben ik helemaal verkocht. Dus ik kan niet wachten om in dit boek te duiken.

Mijn mening:

Ik had gelijk! Dit is echt een boek voor mij, al moest ik mezelf daar wel wat meer van overtuigen de eerste hoofdstukken. Je moet de wereld even leren kennen en natuurlijk ook de personages en waar ze vandaan komen. En ik vond dat in het begin een beetje traag verlopen. Niet slecht alleen ik zat er minder snel in dan ik gehoopt had. Tot het moment dat ze samen komen vanaf dat moment kon ik het boek niet meer wegleggen. Want zou hij erachter komen dat ze een heks is? En wat doet hij dan? Of blijft hij tot het einde van het boek in het duister tasten en gaat haar moeder haar vinden? Je wil het gewoon weten, maar laten we eerlijk zijn je bent ook echt aan het hopen dat het hoe dan ook goed komt tussen Lou en Reid want wat zijn ze leuk samen!

Ik vind het heerlijk om een forbidden romance te lezen, deze twee personages komen echt uit twee verschillende werelden en dat niet alleen ze zijn ook nog eens elkaars vijanden. Dus als de geheimen van Lou uitkomen wordt het voor haar ook echt gevaarlijk! Ik vond het heerlijk om de interacties tussen Lou en Reid te lezen. Lou een meisje van de straat en Reid de jongen die eigenlijk helemaal niet met haar opgescheept wil zitten want zij is echt letterlijk alles wat hij haat.

Er zitten een aantal spannende gebeurtenissen in dit boek die me echt op  het puntje van mijn stoel hadden. Maar ook een aantal plot twists die ik niet aan had zien komen en die me echt even in verwarring brachten. Maar wat een tof boek is dit zeg!

De personages zijn goed opgezet, je leert ze kennen maar vanaf het eerste moment dat je over ze leest voel je al wel een soort van connectie. Deze wordt dieper hoe meer je leest en aan het einde voelen de personages heel echt aan. Of je ze elk moment op straat tegen gaat komen.

De personages om Lou en Reid heen zijn gewoon ook echt super goed uitgewerkt, waar deze soms als kartonnen figuren voelen heb je dat bij dit boek echt niet. Je leert hun motieven kennen, je leert waarom ze denken zoals ze denken en waarom ze bepaalde keuzes maken. Ondanks dat zij niet de hoofdpersonages zijn en dat is echt heel erg tof!

Mijn conclusie:

Ik denk dat dit één van mijn meest favoriete boek van dit jaar gaat worden en ik kan dan ook echt niet wachten tot ik deel twee in mijn handen heb!

five-stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

12 maart 2020 at 12:27

Dit klinkt zo goed! En het boek staat ook nog in mijn kast dus ik denk dat ik hem maar eens wat hoger op de TBR stapel ga leggen 😀Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: