Friday Five: Boeken waarbij de hype veel groter had mogen zijn/mag zijn

Het is weer tijd voor een nieuwe Friday 5! Het is alweer even geleden dat ik hier aan mee heb gedaan. Maar ja dit keer hebben we het over mijn favoriete kleur!  Deze wordt gehost door Joost van Nerdygeekyfanboy. Het thema van deze week is:

 Boeken waarbij de hype veel groter had mogen zijn/mag zijn.

Er zijn zoveel boeken die zoveel meer hype hebben verdiend dan ze gekregen hebben! Dus laat ik maar snel beginnen met mijn top 5!

Voor mij staat op nummer 1 Eliza and her monsters en dan vooral in Nederland. Misschien ligt het aan de slecht vertaalde titel, misschien de cover of misschien de tekst op de achterkant. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik dit boek echt niet had opgepakt als ik het in het Nederlands was tegen gekomen en ik denk dat het daar dan ook mis is gegaan. Heel jammer want we hebben het boek laatst gelezen met de leesclub en bijna iedereen was echt enthousiast over dit boek. Het laat heel mooi zien hoe je je heel alleen kunt voelen, hoe je soms helemaal op kan gaan in een online wereld en wat dat met jezelf en de mensen om je heen doet. Het is echt mijn meest favoriete boek!

Contagion van  dit boek heb ik pas gelezen en deel twee moet ik nog lezen maar jongens dit boek is zo goed!!! Het is een soort van Walking dead in space maar toch ook weer niet en het is een ontzettend spannend en goed geschreven boek. Ik dacht altijd dat ik niet zo van de sci-fi boeken boeken was maar als ze zo zijn moet ik mijn mening toch echt herzien.

De lockwood & Co serie en dan vooral weer in Nederland. Ik heb echt het idee dat deze boeken helemaal niet zoveel aandacht hebben gehad hier in Nederland. Echt heel erg jammer want ze zijn namelijk super tof! Zeker voor mensen die wel van een goede spooky read houden.

Dan The reader van Traci Chee, ik moet deel twee nog lezen en deel drie nog kopen maar ook dit zit weer zo tof in elkaar! De wereldopbouw is fantastisch en de personages zo goed uitgewerkt! Ik snap echt oprecht niet dat dit boek zo weinig aandacht heeft gekregen en eigenlijk zouden ze het gewoon moeten gaan vertalen!

En echt in Nederland: Nevernight de gehele serie want jongens wat is dit ongelooflijk goed! Het is bad ass, het is rauw en het heeft zulke goede boodschappen! Het is echt één van mijn meest favoriete boekenseries ooit! Het is de reden dat ik niet kan wachten zodra Jay Kristoff weer een nieuw boek uitbrengt en ik vind het zo jammer dat dit boek niet de aandacht heeft gekregen die het verdiend hier in Nederland. Zeker voor de mensen die zitten te wachten op het derde deel want ik heb begrepen dat die niet meer vertaald gaat worden.

Natuurlijk heb ik boek twee ook in bezit gehad, echter krijg ik de special ilumicrate editions van deel 1&@ en heb ik deel twee aan een vriendin meegegeven

Welk boek verdiend volgens jou veel meer hype dan het gehad heeft?

Benieuwd naar wat andere in hun top 5 hebben? Hieronder een lijstje met de andere deelnemers!!

Joost ( Nerdygeekyfanboy )

Esmee ( leesmee )

Eline ( All the Feels )

Laurie ( Laurie’s bookshelf )

Anneke ( Een letter meer graag )

Lieke ( Make it personal )

Sarina ( Live the book life )

Angela ( Faeraphel )

Kiki ( De bookgeek )

Robin ( My thousand lives )

Anneke ( Verhaalverliefd )

An ( Boekenvirus )

Bianca ( Bookalicious Journey )

Monica ( My perfect book life )

Joany ( cravingpages )

Chelsey ( leesmeemetmij )

Fleur ( Fleur-talks )

Conny ( conniesboekies )

Rianne ( Lilred )

Dalinja ( LifeasDalinja )

Merel ( Hebban young adult club )

Maud ( Loveleyoffflower )

Paula ( Must Magazine )

Liana ( Sterrenregen )

Valerie ( Valtorious)

Samantha ( Bookish Villainy )

Veerle en Celine ( Secrets of the tales )

 

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

13 maart 2020 at 11:59

Oeh, prima lijstje! Contagion klinkt erg goed, en mijn fangirl is ook helemaal weg van Nevernight.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: