Recensie: Unrequited van Julia Wolf

Recensie: Unrequited van Julia WolfUnrequited by Julia Wolf
on 12 maart 2020
Genres: romance
Pages: 338
Format: e-book
Goodreads
five-stars

My proper southern belle mama might disagree, but I say I was born to be a rebel. From the second I got my hands on a pair of drumsticks, my future was sealed. I never fit in anyway, not with my rocker soul and curves that never take a day off.

But what’s a drummer without a band? Oh, that’s right. A cocktail waitress.

That is, until the chance of a lifetime falls into my lap—Unrequited needs a drummer, and I happen to have an ‘in’ with the band.

The only trouble is, Santiago Garza, Unrequited’s broody, scowly bassist, doesn’t want me in his band, which is kind of funny, considering he was the one who took my heart and stomped all over it five years ago.

My career is far more important than hurt feelings though, so Santiago can suck it up and deal. That’s what I’m doing, no matter how many times I remember the feel of his lips on mine. I won’t fall for him this time. I’m done being anyone’s second choice

De achterflap:

Een bad ass drummer en ze is ook nog eens een vrouw? Yes please! Gooi daar nog een sausje overheen waarin staat dat de hoofdpersoon dik is en ik ben verkocht! Zoveel romance boeken gaan over “perfecte” meisjes en het is fijn jezelf eens terug te zien in een boek ( niet dat ik een bad ass drummer ben haha. ) Maar ja dat vind ik al tof natuurlijk. Daarbij komt dat ik rockstar romance boeken sowieso heel tof vind!

Mijn mening:

Ik hou echt van dit boek! Ik vond het een verademing om te lezen over een meisje zoals ik, eentje die niet heel slank was met rondingen op al de juiste plaatsen…..maar gewoon iemand die een dikkere buik heeft, een stevige kont en waar de mannelijke lead dus niet vind dat ze af moet vallen.

ik vind het net als iedereen fijn om ook mezelf terug te zien in boeken en in romance boeken gebeurt dat niet zo heel vaak. Ik vond Maeve echt een heerlijk personage, ze is bad ass en niet bang om te zeggen wat ze wil. Maar ik vond haar eerlijkheid over haar twijfels over haar lichaam en hoe ze eruit ziet. Hoewel ik echt voor body positivity ben is het wel goed om te zien dat het niet altijd zo makkelijk is om goed over jezelf te denken.

Maar genoeg over Maeve en haar uiterlijk want dat is natuurlijk niet het enige in dit boek! De belangrijkste draad door dit boek is natuurlijk de relatie tussen Maeve en Santiago. Je voelt bij hun eerste ontmoeting al dat er chemie is tussen hen beiden maar dat ze ook teveel met zichzelf in de knoop zitten om er wat mee te doen. Datgene wat er in het verleden heeft afgespeeld zorgt natuurlijk ook voor ongemakkelijke situaties.

Vanaf het moment dat Maeve met de band meegaat op tour begint het verhaal pas echt goed op gang te komen. Daarvoor is het ook super tof hoor! Maar dan zijn Maeve en Santiago nog meer op elkaar aangewezen natuurlijk. Je ziet ze een steeds een beetje meer naar elkaar toe groeien, maar ook hun eigen zorgen delen en dat is waarom ik hun relatie ook zo tof vind.

Maar het zou geen goede romance zijn als het niet toch nog even misgaat, als er niet toch nog een klein obstakel ontstaat en dat gebeurt hier natuurlijk ook. ik vond het vooral mooi om te zien hoe de vrienden van Maeve haar opvingen toen dit gebeurde. Ik heb daar wel even een traantje om gelaten want zulke vrienden verdienen we allemaal!

Mijn conclusie:

Dit boek heeft gewoon een happily ever after, heeft een heerlijk tempo en de playlist aan het einde van het boek is echt heel tof! Ik kan iedereen aanraden om dit boek op te pakken en lekker te gaan lezen.

five-stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: