De week van een boekenworm

Wat een week he? Het Coronavirus houd ons allemaal in de greep en natuurlijk ook hier. De kinderen horen per dag of ze naar school kunnen vanwege het lerarentekort en ik hou ook het nieuws in de gaten want gaan de scholen nu wel of niet dicht? Ik heb mijn enkel laten intapen en werk ging ook gewoon door. Laten we snel kijken naar deze week.

Maandag: 

Vandaag is een werkdag, we hebben een cliënt die opbelt en zegt dat ze niet gaat werken omdat ze ziek is. Nu zijn wij daar normaal niet zo moeilijk over en gaan we gewoon werken, maar nu ligt dat natuurlijk helemaal anders. Want wat heb je dan? Als medewerkers in de zorg kunnen wij gewoon geen risico’s nemen wat betreft onze eigen gezondheid. Ik werk ook met mensen met een kwetsbare gezondheid en die moet ik natuurlijk wel beschermen voor zover dit gaat. De persoon meld griep te hebben en te hoesten, voor ons een reden dus om daar niet naar toe te gaan vandaag. ( wij hebben geen mensen met 24 uurs zorg waardoor wij deze beslissing konden nemen ). Dat betekend een kortere werkdag voor ons natuurlijk. Maar het is hectisch en crisis op het werk dus de we hebben het alsnog erg druk. Ik ben heel blij als ik weer thuis ben dat weet ik wel. Lotte heeft de middag vrij van school en de rest van de dag doen we het lekker rustig aan. Ik merk dat ik een beetje in een leesdip zit en niet zo goed weet wat ik moet lezen. Ik probeer van alles maar niks pakt me echt.

Dinsdag:

In het kader van werken aan jezelf heb ik me opgegeven voor een langere cursus waarin je gaat leren om je gedachten en handelingen die je niet helpen te doorbreken. Ik vind de eerste oefeningen al best pittig! Maar ik ga ervoor kijken of dit me helpt! Natuurlijk ga ik vandaag ook mee met de zwemles van Eline. Ze hebben een proefexamen voor het B diploma. Eline kan hier nog niet voor afzwemmen, dit wisten we al en is ook geen probleem. We hebben nu een strategie besproken met de zwemjuf en zowel ik als Eline gaan met een goed gevoel weer naar huis. In de avond ben ik nog steeds wat onrustig ik probeer wel wat te lezen maar eigenlijk lukt het me gewoon niet.

Woensdag:

Vandaag is Eline vrij dus manlief brengt Lotte alleen naar school en doet wat boodschappen. Ik ben ondertussen bij de meiden en we doen het lekker rustig aan. In de middag moet ik naar de huisarts want mijn enkel doet nog steeds zeer en moet nu ingetapet worden. Met mijn voet in de pleisters gaan we de meiden ophalen bij mijn vader die even oppaste en weer naar huis. Ik doe het die middag ook lekker rustig aan. Ik bak een bananenbrood en ik kook maar dat is het dan ook wel. In de avond volg ik een webinair van Gelukkigjezelf en ik vind het heel inspirerend en interessant. Ik merk dat het tijd is om een beetje aan mezelf te gaan werken naar al dat moederen over mijn kinderen. Daarna klets ik nog wat met manlief en ga naar bed.

Donderdag:

 Vandaag gaan de kinderen gewoon naar school en doe ik wat boodschappen. Ik ruim wat op in huis, doe wat voor mijn werk, knuffel extra veel met Sanne die daar behoefte aan heeft en in de middag neem ik echt even tijd voor mezelf omdat ik dat nodig heb. Ik merk dat ik de laatste tijd weer heel erg moe ben, ik slaap slecht en blijf een beetje rondgaan in dezelfde cirkel. Ik lees een recensie boek uit op mijn e-reader en begin eigenlijk nog niet aan het boek dat het meest gekozen is op Instagram. ik heb er gewoon even niet zo’n zin in en dat is prima. 

Vrijdag: 

Vandaag ga ik ook weer gewoon werken, de kinderen gaan ook gewoon naar school maar Lotte krijgt voor de zekerheid wel haar tablet mee die dag. Op het werk gaat de tijd best snel en voor ik het weet ga ik alweer naar huis. Ik dacht op de terugreis in de trein wel wat te lezen maar ik ben gewoon te moe. Ik besluit dus lekker een true crime podcast te luisteren. Eenmaal thuis duik ik ook echt even mijn bed in zo moe ben ik! Na het eten gaan de meiden mee met oma en ik doe eigenlijk echt heel weinig in de avond. Wederom niet echt zin om te lezen dus ik leg me er maar een beetje bij neer en doe maar waar ik wel zin in heb. Uiteindelijk duik ik mijn bed in waar ik ook nog heel lang wakker lig.

Zaterdag:

Vandaag slaap ik een beetje uit, ik probeer een beetje bij te slapen, maar uiteindelijk moet ik er toch uit. Ik doe wat dingen in huis en ga dan met manlief even naar de supermarkt…..het is super druk iedereen rent rond als een kip zonder kop en ik ben blij als ik weer lekker thuis ben. Eenmaal thuis ga ik lekker bloggen en geniet even van mijn rust, het is best wel tijd dat ik weer even een dagje voor mezelf neem. In de avond kijk ik Wie is de mol? Tja ik had het mis he, maar dat geeft niet want we kregen goed nieuws: Er komt nog een seizoen dit jaar!!!

Zondag:

Vandaag sta ik al op met hoofdpijn en het wordt vandaag ook een hoofdpijndag. Ik moet ook wat voor mijn werk doen maar vandaag komt er natuurlijk ook naar buiten dat alle scholen dicht gaan voor 3 weken. Dat betekend dat wij als ouders thuis onderwijs gaan geven. Dat wordt een pittige tijd en bloggen zal dus ook wat minder regelmatig zijn de aankomende weken.  

Hoe was jouw week? 

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

Mirte
16 maart 2020 at 07:07

Veel succes de aankomende periode, Annabel!25 maart 2020 at 16:22

Oh, dus toch moeten laten intapen. Hopelijk heeft die tape meer effect dan het koelen en heb je er ondertussen geen last meer van. Stoute tramsporen! Hopelijk kunnen de meisjes zich wat aanpassen aan deze veranderingen en blijft het voor jullie een beetje haalbaar. Hier zijn er echt veel maatregelen. Enerzijds vind ik dat gek want je zou bijvoorbeeld een boete kunnen krijgen wanneer je een overbodige verplaatsing maakt omdat je daar ook een overbodig risico door neemt. Maar anderzijds is het denk ik wel goed én nodig dat die drastische maatregelen er zijn. Wel triest dat Londen hierdoor niet kan doorgaan. Al helemaal omdat we nog geen flauw idee hebben wanneer het wel weer mogelijk zou zijn. Ik denk dat ik die Hogwarts koffer gewoon online ga moeten bestellen om mezelf wat te troosten. Maar ik heb het idee dat de Platform 9 3/4 webshop momenteel ook is afgesloten. Ik kon die koffer enkele dagen terug alleszins niet in mijn digitale winkelmand plaatsen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Book Blogger hop

17 maart 2020

%d bloggers liken dit: