Als lezen niet zo goed lukt

Wat een bizarre tijd is het nu toch eigenlijk he? Scholen die dicht zijn, straten die uitgestorven zijn en supermarkten leeg gehamsterd. Maar goed je zou denken nu je thuiszit gaat lezen als een trein. Ik weet niet hoe het met jullie zit maar bij mij gaat dat helaas helemaal niet zo lekker.

Ik merk dat alle nieuwsbronnen, social media en whatsappgroepen vol staan met nieuws over het Corona virus. Nu kan je dit negeren natuurlijk. Maar daar is dan mijn hoofd, die het dus heel moeilijk vind om al die informatie, al die geluidjes uit te schakelen. Of nou ja uitschakelen gaat wel, maar ze negeren is iets wat ik heel moeilijk vind. Het gevolg is voor mij dat ik daar ontzettend onrustig van wordt en dus niet aan het lezen toekom want ik ben vooral bezig met alles in de gaten houden.

Daarbij heb ik nu dus ook alle kids thuis wat aan de ene kant super gezellig is, maar er aan de andere kant ook voor zorgt dat ik heel weinig rust krijg en tijd voor mezelf. Daarbij wordt er van ons als ouders verwacht dat wij een stukje thuisonderwijs oppakken wat ik ook absoluut geen probleem vind, maar ook dat is best pittig als je een kleuter hebt en een kind dat al echt schoolwerk maakt. Het verschil is dan ineens echt groot. Daarbij heb ik ook nog een peuterpuber door het huis stampen dus ja het feest is dan wel compleet haha.

Maar goed ik mis het lezen wel enorm nu, even wegduiken in een andere wereld. Hoe los ik dit dan toch op? Nou ja sommige dagen los ik het dus niet op, dan geef ik het op en geef ik me over aan mijn telefoon. Maar inmiddels heb ik wel alle meldingsgeluidjes uitgezet. Want dat was voor mij echt een enorme trigger! Hierdoor heb ik gisteren toch nog wat kunnen lezen.

Het moeilijkste vind ik nog steeds het vinden van tijd, ook voor bijvoorbeeld bloggen want ook dat schiet er nu een beetje bij in. Ik probeer vooral om niet te streng te zijn voor mezelf hoe moeilijk dat ook is.

Hoe gaat het met jou en lezen deze tijd? Heb je nog tips, deel ze dan in de reacties.

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

20 maart 2020 at 14:58

Wat mij vooral helpt is dat ik tijden in plan waarin ik op mijn mobiel mag zitten en dingen mag opzoeken wat betreft het nieuws (anders maak je jezelf alleen maar gek). Elke ochtend maak ik een to do-list en zodra ik even mezelf rust gun, ga ik even lezen. Ook voor het slapen gaan even lezen helpt enorm, maar dat ligt denk ook aan het boek dat je aan het lezen bent (nu lees ik Cress, die heel lekker wegleest). Heel veel succes de komende tijd met je kids!23 maart 2020 at 13:53

Ik merk ook dat het lezen even niet zo lekker gaat. Overal is continu nieuws en mijn hoofd wil ook het liefste alles in zich opnemen. Ik heb dit weekend eindelijk weer een boek uitgelezen, maar wel door het luisterboek naast mijn fysieke boek te luisteren. Op die manier zat ik echt middenin het verhaal en dat werkte heel goed voor mij. Ik probeer het nieuws ook op bepaalde momenten te kijken en verder niet. Heel moeilijk, maar werkt wel het beste voor mij.31 maart 2020 at 21:57

Bij mij ging het lezen deze maand ook heel moeizaam. Toen we aan het begin van de maand enkele dagen aan de zee waren maar vooral moesten binnenblijven heb ik drie boeken uitgelezen maar toen we terug thuiswaren en kon ik net als jij de gedachten niet stilstaan. Ik heb toen een hele week lang niets gelezen. Vervolgens heb ik zes à zeven dagen over één boek gedaan en net toen ik dacht dat het er niet goed uitzag voor mijn O.W.L.S. ben ik in Huis van aarde en bloed gestart en dat boek las ik dan gelukkiger wel sneller uit dan ik had verwacht. Hopelijk was dat niet iets eenmalig en gaat het vanaf nu weer wat vlotter. Voor jou is het natuurlijk een pak moeilijker nu je niet alleen je vaste takenpakket hebt maar ook nog interim-leerkracht bent.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WWW Wednesday

18 maart 2020

%d bloggers liken dit: