O.W.L.s magical read-a-thon

Deze read-a-thon gaat al zijn derde jaar in, maar dit is het eerste jaar dat ik mee doe. Het doel is om een bepaald beroep in de Harry Potter wereld te bereiken. De read-a-thon loopt van 1 april t/m 30 april. Je kunt kiezen uit een groot aantal beroepen, bij deze beroepen horen weer bepaalde vakken. Deze vakken hebben weer een prompt waar je aan moet voldoen. Deze read-a-thon wordt georganiseerd door Book Roast en haar aankondigingsvideo vind je HIER

Ik heb gekozen voor het beroep Librarian, lijkt me wel passend en het heeft vijf vakken namelijk:

  • Ancient Runes
  • Arithmancy
  • Defense against the dark arts
  • History of magic
  • Transfiguration

ik heb daar de volgende boeken voor uitgekozen:

Ancient Runes: Heart rune: heart on the cover or in the title

Ik heb gekozen voor A heart so fierce and broken, ik vond A curse so dark and lonely zo tof! Dus ik ben echt heel erg benieuwd naar dit tweede deel.

Arithmancy: Magical qualities of number 2 balance/opposites read someting outside your favorite genre.

Ik heb gekozen voor Fierce Fairytales, dit is een bundel met voornamelijk gedichten. Iets wat ik eigenlijk niet zo vaak lees. Maar ik ben wel heel benieuwd naar dit boek.

Defense against the dark arts: Grindylows book set at the sea/coast

Hier heb ik gekozen voor het boek The girl the sea gave back. Sky in the deep is één van mijn meest favoriete boeken dus ik ben heel benieuwd naar dit boek.

History of magic: Witch hunts book featuring witches and wizards.

Hier heb ik gekozen voor The near witch van V.E. Schwab. Dit boek lijkt me super tof, ik heb hem al even in huis maar nog niet gelezen en hij past hier perfect bij.

Transfiguration: Animagus lecture book/series that includes shapeshifting.

Hier heb ik gekozen voor Daughter of the siren queen, dit is het vervolg op Daughter of the pirate king. Deze laatste vond ik echt heel tof!

Dit is mijn TBR, ik ben benieuwd of ik me er aan kan houden haha. Doe jij ook mee met deze read-a-thon?

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

3 april 2020 at 11:07

Oh, tof! Als je je diploma hebt kunnen we samen Mme. Pince vervangen. Ik heb mijn Librarian diploma vorig jaar behaald. Dit jaar heb ik voor Magizoologist gekozen met twee extra cursussen (Animagus training en Dragon Tamer Training). Bij de O.W.L.’S. lijkt dit me nog haalbaar maar voor de N.E.W.T.S. zou ik wel heel veel moeten lezen. Vermits het lezen momenteel minder goed lukt én ik voor de prompts opzoek moest gaan tussen mijn eigen tbr en de boeken van mijn man zijn er ook een aantal graphic novels op mijn lijstje terechtgekomen. Ondanks het hoge aantal ongelezen eigen boeken kon ik er niet voor elke opdracht een geschikt exemplaar tussen vinden. Dankzij die graphic novels gelukkig wel.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: