Friday Five: Boeken die jij leest (of luistert) als je door een moeilijke periode gaat

Het is weer tijd voor een nieuwe Friday 5! Het is alweer even geleden dat ik hier aan mee heb gedaan. Maar ja dit keer hebben we het over mijn favoriete kleur!  Deze wordt gehost door Joost van Nerdygeekyfanboy. Het thema van deze week is:

Boeken die jij leest (of luistert) als je door een moeilijke periode gaat.

Ik vind het zelf heel lastig om te concentreren op een boek op dit moment, alle informatie die er binnenkomt. Ik merk ook dat ik eigenlijk heel erg weinig lees op dit moment wat natuurlijk super jammer is, want nu heb ik juist de tijd ervoor. Maar goed ik heb wel eens zitten denken welke boeken mij kunnen helpen als ik door een lastige periode ga.

Als eerste misschien heel raar maar Eliza and her monsters, de hoofdpersoon kampt met een depressie en laat ik daar nu heel erg bekend mee zijn. Het is voor mij dus vooral heel herkenbaar wat zij doormaakt. Daarom helpt het mij ook en het boek laat me huilen en als er iets is wat ik geleerd heb tijdens mijn depressies is dat huilen heel goed is.

Daarop aansluitend Dear Evan Hansen, hoewel dit eigenlijk een musical is, is er ook een boek van gemaakt. Dit boek raakt me iedere keer weer, net zoals de liedjes uit de musical. Ik raad iedereen dan ook aan om de Broadway soundtrack aan te zetten bij dit boek.

Op nummer 3 een luchtig boek namelijk The bromance book club. Dit boek gaat over een groep mannen die een huwelijk gaan redden door romance boeken te lezen en zo te zien hoe vrouwen behandeld willen worden. Dit levert natuurlijk hilarische situaties op en ik heb echt heel vaak hardop zitten lachen bij dit boek.

Op nummer 4 een boek dat mij altijd heel erg helpt als ik me niet goed voel over mezelf is Body positive power. Dit boek laat eigenlijk heel goed zien hoe wij al van jongs af aan ingefluisterd krijgen hoe we eruit zouden moeten zien. Wat gezond is en wat niet en hoe we moeten eten. Maar dit is natuurlijk onzin, want aan de buitenkant kun je niet zien wat er vanbinnen afspeelt en als je niet gezond bent, ben je dan minder waard? Nee absoluut niet! Dit boek laat je zien dat elk lichaam een goed lichaam is en dat je van je lichaam mag houden zoals het is. Het leert je ook lief te zijn voor het lichaam dat je je hele leven al draagt en helpt en ervoor zorgt dat jij er bent. Een heel goed boek dus als je je down voelt.

Als laatste kies ik voor Great and precious things van Rebecca Yarros. Dit is een heel recent boek en hoewel de boeken van Rebecca altijd heel emotioneel zijn is dit boek ook heel mooi. Het gaat over hoop en liefde en als je je niet fijn voelt is het juist heel erg fijn om verhalen te lezen die je hoop geven!

Benieuwd naar wat andere in hun top 5 hebben? Hieronder een lijstje met de andere deelnemers!!

Joost ( Nerdygeekyfanboy )

Esmee ( leesmee )

Eline ( All the Feels )

Laurie ( Laurie’s bookshelf )

Anneke ( Een letter meer graag )

Lieke ( Make it personal )

Sarina ( Live the book life )

Angela ( Faeraphel )

Kiki ( De bookgeek )

Robin ( My thousand lives )

Anneke ( Verhaalverliefd )

An ( Boekenvirus )

Bianca ( Bookalicious Journey )

Monica ( My perfect book life )

Joany ( cravingpages )

Chelsey ( leesmeemetmij )

Fleur ( Fleur-talks )

Conny ( conniesboekies )

Rianne ( Lilred )

Dalinja ( LifeasDalinja )

Merel ( Hebban young adult club )

Maud ( Loveleyoffflower )

Paula ( Must Magazine )

Liana ( Sterrenregen )

Valerie ( Valtorious)

Samantha ( Bookish Villainy )

Veerle en Celine ( Secrets of the tales )

 

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: