De week van een boekenworm

Vorige week verscheen deze niet, ik vind het lastig om een weekoverzicht te schrijven aangezien je eigenlijk niet heel veel doet op dit moment. Dus deze zal soms wel en soms niet verschijnen denk ik zo.

Maandag: 

Vandaag ga ik werken net zoals alle ander weken. Op zich vind ik het best fijn want het zorgt ervoor dat ik toch een beetje ritme hou en af en toe even het huis uitkom. Aangezien ik de meeste dagen alleen ben met de kinderen is een boodschap doen ook niet iets wat ik even kan gaan doen. Dus ik zit ook echt meestal binnen wat ook moet natuurlijk maar laten we eerlijk zijn de mens is er niet voor gemaakt om een hele dag opgesloten te zitten. Dus werken is een soort uitje op dit moment haha. Omdat het hele corona virus heerst is het wel zo dat onze dagen wat korter zijn. Dus ik ben redelijk vroeg weer thuis. En daar gebeurt op dit moment niet heel veel spannends. ik lees amper omdat ik me niet kan concentreren op boeken, ik zit voornamelijk op social media en ik merk dat dat me wel een beetje onrustig maakt. Ik besluit vandaag wel mee te doen aan de O.W.L.s read-a-thon. Ik hoop dat dit me weer aan het lezen krijgt.

Dinsdag:

Vandaag beginnen we met thuisonderwijs, ik moet zeggen dit regelt de school van onze kinderen echt heel erg goed! We kunnen ontzettend goed vooruit en ik ben ook echt de hele ochtend met ze bezig. Dit is ook weer goed voor hun ritme. In de middag probeer ik en wat leuks met ze te doen maar ook een momentje te zoeken voor mezelf. Dat laatste is denk ik het allermoeilijkste want er is altijd wel 1 van de meiden die je nodig heeft. In de avond ben ik vaak te moe en te onrustig dus doe ik eigenlijk heel weinig.

Woensdag:

Ook vandaag begint met thuisonderwijs, hoewel de woensdag een beetje een rustige dag is, ze mogen andere werkjes afmaken en krijgen wat leuke opdrachten. Daarna hebben we een rustige dag. Ik werk wat in mijn planner wat me een beetje rust geeft. Als de meiden op bed liggen begin ik aan Virgin River, een erg toffe serie en het maakt me ook wel nieuwsgierig naar de boeken.

Donderdag:

 Ook vandaag weer thuisonderwijs maar ik ga eerst naar de huisarts om eerst mijn voet opnieuw in laten tapen bij de huisarts. Je durft daar je neus niet meer op te halen omdat je bang bent dat mensen denken dat je ziek bent. Het is echt een heel ongemakkelijk gevoel om buiten te lopen. Als ik weer thuis ben is het tijd voor thuisonderwijs en vandaag mag Lotte ook even videobellen met haar meester wat natuurlijk super leuk is. De rest van de dag is net als andere dagen, in de avond speel ik even Lego Harry Potter en kijk ik nog Virgin River. 

Vrijdag: 

Normaal werk ik ook op vrijdag maar vandaag niet, dus ik begin met thuisonderwijs en ik merk dat dat aan het einde van de week best pittig is. De kinderen hebben er niet meer zoveel zin in en ik ben eerlijk gezegd blij als het klaar is voor deze week. Lotte belt anderhalf uur met haar bestie, nu ja videobellen dus. Ik ontdek een nieuw liedje van Jonas Brothers dat ik op repeat zet en ik maak een selfcare jar waar ik vanaf maandag mee wil gaan beginnen. Ik haal er elke dag een briefje uit waar op staat wat ik moet doen die dag voor selfcare. Ik ben benieuwd!

Zaterdag:

Vandaag gaan we de grote boodschappen doen, dit is echt heel erg raar kan ik je vertellen. Je bewaart afstand, maar je voelt de spanning, zeker als mensen toch langs elkaar heen lopen, proberend zoveel mogelijk afstand te houden. We moeten ook even naar de kruidvat en daar vind ik het wel goed geregeld met zo’n looppad en om eerlijk te zijn mag dit van mij altijd wel zo blijven haha. De winkel was ontzettend overzichtelijk zo. De dag kruipt voor mijn gevoel een beetje voorbij en ik ben blij als het weer avond is. Ik heb een pakketje van Hartje mezelf en wat ben ik daar blij mee!! Ik probeer mijn fysieke boek te lezen maar dat lukt niet. Daarna kijk ik de laatste aflevering van Virgin River en begin aan Tiger king een true crime documentaire. Ik lees ook mijn e-book uit.

Zondag:

Ik wordt wakker en heb het gevoel dat ik echt heel lui ben maar ja de klok is een uur vooruit gegaan. Ik blog en kijk de documentaire verder die echt heel bizar is. ik probeer nog wat te lezen en speel wat op de switch.  

Hoe was jouw week? 

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

3 april 2020 at 11:22

Virgin River is wel een fijne serie om nu te kijken hé. Even gedachten op nul en ontspannen wat sowieso lukt met dat rustige tempo en de gemoedelijke sfeer van die serie. Op de supermarkten, krantenwinkels en apotheek na zijn vrijwel alle winkels hier gesloten. Dus ik ben heel blij dat ik normaal van alle verzorgingsproducten een reservefles heb klaarstaan. Ik vind het nog steeds heel onwennig aanvoelen. Vooral omdat je niet weet wanneer het terug ‘normaal’ wordt. Ik wordt altijd een beetje onrustig wanneer ik niet weet waar ik kan verwachten. Dus probeer ik zo weinig mogelijk aan te denken. Maar het voelt wel echt aan alsof iemand de pauzeknop heeft ingedrukt en ik kijk heel erg uit naar het moment waarop ze die knop gaan kunnen loslaten.    annabel
    3 april 2020 at 12:58

    Ik wordt ook heel onrustig van deze tijd, zeker ook als je alle media volgt. Natuurlijk is het belangrijk dat we op de hoogte zijn van alles wat er gebeurd rondom het virus maar ik heb het gevoel dat het een beetje teveel is op dit moment.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: