De week van een boekenworm

Er zit weer een week thuisonderwijs op en we hebben allemaal de nieuwe verlenging gehoord. Ik vind het best pittig en heel eerlijk dinsdag zat ik er wel even doorheen toen ik de nieuwe verlenging hoorde. Maar we hadden ook iets te veren deze week want Lotte werd alweer 8 jaar!

Maandag: 

Vandaag begint als een gewone werkdag voor mij, maar ik merk dat ik het eigenlijk niet zo prettig vind. Niet omdat ik moet werken maar omdat zowel ik als mijn man aan het werk zijn en dit betekend dat de kinderen niet voor school kunnen werken tot één van ons thuis is. Ik bespreek dit en we spreken af dat ik voorlopig mijn werkdagen verander. Dat voelt voor mij ook gewoon echt beter op dit moment. Ik werk mijn dag uit en ga nog even naar de action voor wat dingen die we nodig hebben. Eenmaal thuis ruim ik daar op en ben ik blij als het avond is. Ik merk dat deze hele situatie mij mentaal een beetje aan het inhalen is.

Dinsdag:

Vandaag horen we of de lockdown verlengt wordt, natuurlijk gaan we hier vanuit maar het blijft toch een beetje spannend hoe het nu verder gaat. Maar goed we beginnen de dag eerst met school. Ik merk dat het steeds beter gaat met Lotte. Ze snapt vooral rekenen steeds beter en steeds sneller en dat is super fijn. In de middag relaxen we lekker en gaan de meiden even naar buiten. Het is rustig in het speeltuintje, zo rustig dat er eigenlijk niemand is en de meiden vermaken zich prima. In de avond komt dan de persconferentie en ja we moeten langer binnen blijven. In ieder geval tot eind april. Ik had het verwacht en toch hakt het er even in. Ik merk dat ik het er moeilijk mee heb en dat ik dit ook gewoon even moet uiten. Gelukkig heb ik genoeg lieve mensen om me heen die me hier doorheen slepen.

Woensdag:

Vandaag werk ik, een beetje gek en vanaf volgende week wordt dit een vaste werkdag. Deze week werk ik op woensdag omdat Lotte vrijdag jarig is en ik dan eigenlijk gewoon thuis wil zijn. Dit is zo’n rare tijd dat ik het haar gewoon gun dat ze een leuke dag heeft. Als ik weer thuis ben doe ik weinig, eigenlijk net als alle andere dagen de laatste tijd. Ik kom gewoon nergens toe. Ik heb zoveel ideeën in mijn hoofd maar krijg ze er niet uit. Ik ben gewoon te druk met het hele gedoe. Hopelijk ga ik een fijne manier vinden om hier mee om te gaan.

Donderdag:

We beginnen ook vandaag weer gewoon met schoolwerk, Lotte heeft haar rekenwerk echt heel goed door en ik ben zo trots op haar! Ik zie dat ze vooruit gaat en dat is echt super fijn. In de middag gaan we nog even lekker naar buiten, even ontspannen zodat we er weer even tegenaan kunnen. Ik lees een boek uit vandaag wat best verbazend is haha. Verder doe ik het lekker rustig aan en kijk ik in de avond Pride and Prejudice. Dit is echt mijn all time favorite classic dus ja dat is even heerlijk genieten.  

Vrijdag: 

Vandaag is het zover, ons kleine meisje wordt 8! Pfff ik kan het gewoon niet geloven dat de tijd zo snel is gegaan! We zingen voor haar en natuurlijk beginnen we de dag met cadeautjes. Eline mag vandaag videobellen met haar juf wat super leuk is! En ook Lotte wordt gebeld door haar meester voor haar verjaardag. Echt zo fijn al die lieve juffen en meesters! Later die dag krijgen we een mooi gedichtje van de juffen van Eline en dat is het moment dat mijn andere kleine meisje breekt. en jongens dat doet zo’n zeer om je dochter zo hartverscheurend te zien huilen. Pfff voor hen is dit ook zo moeilijk. We gaan daarna even wat leuke dingen doen, even onze gedachten verzetten en genieten van de verjaardag van Lotte die echt super veel kaartjes heeft gekregen! In de avond kijk ik naar Once upon a time.

Zaterdag:

ik ben weer vroeg wakker en probeer een beetje te lezen in bed, maar het boek pakt me niet. Het is een recensie boek en ik heb de uitgeverij gemaild dat dit boek gewoon echt niet in mijn straatje past en ik hem dan ook niet ga recenseren op mijn blog. Daarna ga ik uit bed en de dag weer door. We doen de weekboodschappen, deze kan ik niet alleen doen aangezien ik geen rijbewijs heb en voor 5 man op de fiets is niet te doen. De dagen lijken erg veel op elkaar, ook al was het mooi weer het voelt net als de dag ervoor en de dag ervoor…. In de avond lees ik wat en kijk ik weer Once upon a time.

Zondag:

 Ik kan vandaag een beetje uitslapen en dat doet me op zich best goed. Maar zodra ik wakker ben merk ik dat ik heel hoog in mijn stresslevels zit. Ik vind het erg moeilijk om te ontspannen de laatste tijd. Ik ontbijt en ga dan foto’s maken voor mijn blog en bloggen. in de middag lees ik wat en speel ik Animal Crossing. In de avond kijk ik weer wat afleveringen van Once upon a time. 

Hoe was jouw week? 

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

6 april 2020 at 12:11

Kan ik mij helemaal voorstellen dat het voor jullie pittig is! Zeker dat je ook nog naast het juf zijn ook nog mama bent.
Ik moest ook echt weer even slikken dat het verlengt werd, mijn hoofd ging meteen weer druk aan de slag met plannen en oplossingen.    annabel
    6 april 2020 at 12:57

    Ja ondanks dat ik het echt wel verwacht had, was het toch even slikken die verlenging. Maar goed we gaan er maar weer tegenaan, meer kunnen we toch niet doen.9 april 2020 at 14:09

Ik vrees dat we er nog even aan vasthangen. Dat de maatregelen niet plots zullen wegvallen. Maar voor werkende ouders is het nu echt een heel chaotische periode. Het kan ver niet anders of het voelt aan alsof je de hele tijd aan het jongleren bent als een koorddanser. Want je krijgt uiteraard niet plots extra tijd of een extra paar handen er bovenop om je te helpen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: