Favoriete Harry Potter karakters

harry potter maand

Omdat ik op vrijdag altijd iets persoonlijks vertel en het deze maand Harry Potter maand is heb ik besloten dit aan elkaar te koppelen. Vandaag ga ik jullie vertellen wie mijn favoriete karakters zijn uit de Harry Potter reeks. Dus laten we maar snel beginnen!

Op nummer 1 staat Luna Lovegood, ik vind haar gewoon geweldig. Ze is een beetje maf maar ze is niet bang om zichzelf te zijn en ook echt gelukkig met zichzelf. De actrice die haar speelt is ook perfect gecast, ik vond haar heel geloofwaardig in de rol.

Wie ook zeker niet in mijn lijstje mag ontbreken is Dobby, vanaf de eerste keer dat ik over hem las was ik verkocht. Ondanks dat hij tijdens de eerste kennismaking zo ontzettend zijn best deed om Harry weg te houden van school, als je eenmaal weet waarom kan je alleen maar vertederd raken.

En mijn laatste favoriet is Hermoine Granger, ze is slim, ze kan prima voor zichzelf opkomen en laten we eerlijk zijn Harry was nooit zover gekomen zonder haar. Net als Dobby vond ik haar vanaf de eerste keer dat ik over haar las al leuk. Het feit dat ze zo haar best deed om te laten zien dat je niet perse uit een tovenaars familie hoeft te komen om een goede student te zijn. Natuurlijk kwam ze betweterig over, maar dat stoorde mij echt geen moment. Ze is in de boeken opgegroeid tot een sterke jonge vrouw die zichzelf prima kan redden en dat vind ik erg fijn tussen de hopen naïeve meisjes die je tegenwoordig in de boeken vind.

 

En wie zijn jullie favoriete karakters?

2 gedachtes over “Favoriete Harry Potter karakters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.