Recensie: Letting go van Kiki Malone

Recensie: Letting go van Kiki MaloneLetting go by Kiki Malone
on 31 maart 2020
Genres: romance
Format: e-book
Goodreads
three-stars

Angela Reaper’s life changed dramatically when she was just seventeen years old.
After finally accepting and learning how to live her life anew, tragedy strikes and flips her world on its axis once again.
She realizes it’s time to move on and move forward and learn things she never thought she’d need to on her own.
Letting go of the past is the only way she can make that happen.

Mikael Rufus never imagined being a family man. He was perfectly content leaving that responsibility to his best friend. But when a beautiful broken woman showed up in his life, his heart started beating a different tune. He made a vow to himself to stay away and do the right thing.
One day was all it took, and his world was changed forever.
Letting go of where he believed his path was destined to lead.
When a new threat hits Angela’s doorstep, will Mikael be able to keep things professional and keep her and her son safe?
Is letting go of the past all it will take for Mikael and Angela to finally be happy and free?

Ik heb een recensie exemplaar ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.

De achterflap:

Dit klinkt als een boek voor mij, mensen die een moeilijk verleden hebben en samen komen is wel echt mijn ding wat romance betreft. Ik ben dus erg positief over de omschrijving van dit boek en kan niet wachten om te beginnen.

Mijn mening

Heel eerlijk viel het boek helaas toch een beetje tegen, het is niet heel slecht maar er zaten een aantal dingen in die ik gewoon minder goed vond dan ik gehoopt had.

Het verleden van Angela was inderdaad wel echt heftig, de gebeurtenis is inderdaad heel heftig zeker op die leeftijd. Ik vond het fijn dat je al vrij vroeg in het boek weet wat er gebeurd is want dat maakt dat je Angela ook wat beter begrijpt. Ik ben zelf 17 geweest ik weet niet of ik de keuzes zou kunnen maken die zij gemaakt heeft, ik vond haar erg rustig en kalm onder de situatie. Maar iedereen is anders natuurlijk.

Fast forward naar het nu en ik moet zeggen dat ik daar soms wat problemen heb met het verhaal. Ik vind dat Angela wel echt heel makkelijk omgaat met een bepaalde situatie gezien haar verleden ik zal het even in een spoiler boxje zetten.

Oké op 17 jarige leeftijd is ze dus verkracht en zwanger geraakt. Ze houd het kindje. In het nu gaat ze dus voor het eerst sinds die tijd met iemand naar bed en ze heeft er totaal geen last van. Nu heb ik gelukkig geen ervaring met dit, maar ik kan me niet voorstellen dat je het zo fantastisch vind als zij het vind.

Ik merkte al dat dat stukje me een beetje uit het verhaal haalde. Tot het moment hierboven beschreven vond ik het boek best leuk maar dit vond ik een beetje vreemd. Daarna volgt er een ontvoering en hoewel de ontvoering op zich niet vreemd is, hij heeft een beveiligingsbedrijf dus op zich wel logisch dat het een zo’n soort wending neemt, vind ik de beredenering van één van de ontvoerders gewoon een beetje raar. Weer een spoiler stukje:

Oké één van de ontvoerders heeft de volgende reden: Hij is het niet eens met het feit dat Mikael iemand anders als hem als beste vriend heeft. Eerder heeft hij er daarom voor gezorgd dat de kinderen van die beste vriend ontvoerd werden. En nu heeft hij dus de liefde van zijn leven ontvoerd want zij zouden echt beste vrienden moeten zijn. Ik vind het nogal kinderachtig voor volwassen mensen.

Vanaf dit moment vond ik het boek gewoon helemaal niet zo tof meer, ik kon dit heel moeilijk weer loslaten daarna. Ik vond de twee epilogen ook een beetje raar en ze voelde gewoon niet echt fijn.

Mijn conclusie:

Het eerste gedeelte tot de ontvoering vond ik echt heel erg tof! Maar daarna gleed het boek toch af voor mijn gevoel.

three-stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: