Recensie: Monstrous Heart van Claire McKenna

Recensie: Monstrous Heart van Claire McKennaMonstrous Heart by Claire Mckenna
Published by HarperVoyager on 2 april 2020
Genres: fiction, fantasy
Pages: 375
Format: paperback
Goodreads

A sensational debut novel perfect for fans of Outlander and The Binding. This is gothic, epic, romantic fantasy at it’s very best; a tale of magic, intrigue on dangerous waters and a love story for the ages.

When Arden Beacon is sent to the lighthouse, she is simply a woman with a job to do. She neither seeks, nor expects, distraction. After years tainted by disappointment, Arden is finally taking up her family’s profession. She must prove herself worthy of her name, for she has nothing else.

But the coast she has been tasked with lighting is far from the world she knows – the salt-swept, backwater town of Vigil is battered by a sea teeming with colossal, ancient beasts. It is a place of secrets, rumours and tight-lipped expectations of a woman’s place.

More than anyone, the folk of Vigil whisper about Arden’s new neighbour, Jonah Riven, hunter of leviathans. He murdered his wife, they whisper – a perfect, golden girl, full of charm and potential. So very different to Arden Beacon.

They say he is as much a monster as his prey, but Arden cannot get this dark stranger out of her head.

A sensational debut novel perfect for fans of Outlander and The Binding. This is gothic, epic, romantic fantasy at it’s very best; a tale of magic, intrigue on dangerous waters

De achterflap:

Ik zag dit boek voorbij komen in een email van Waterstones en ik werd meteen verliefd op de cover. Daarna las ik waar het boek over ging en ik was verkocht. Dit was ene boek dat ik heel graag wilde lezen en het klonk echt als een boek voor mij.

Mijn mening:

Ik lees heel weinig deze tijd, vooral de boeken waar ik me voor opgegeven heb om mee te doen aan een blogtour. Dus een boek moet wel van goede huizen komen wil ik het uitlezen en dit boek had dit! Want ik wilde en kon dit boek niet wegleggen.

Ik vond het verhaal echt heel erg mooi, de setting was al een beetje creepy wat heel goed bij de vibe van het verhaal past. Door de goede omschrijving van de omgeving had ik een goed beeld en voelde het alsof ik een film keek terwijl ik las. Ik voelde de sfeer van het boek helemaal en ik merkte ook echt dat ik voor mijn gevoel rondliep tussen de mensen uit dit boek.

De sfeer is vooral duister en dit boek leent zich dus eigenlijk perfect voor een donkere regenachtige dag. Arden is echt een fantastisch personage om over te lezen. Je ziet dat zij echt worstelt met haar rol in deze wereld en vooral de rol van vrouwen in deze wereld. Het boek is feministisch maar je ziet heel duidelijk hoe vrouwen onderdrukt worden in deze wereld. Ik vond Arden ene heel sterk personage, ze wist wat ze wilde, maar ze worstelde ook met haar gevoelens.

Om haar heen zijn een aantal bijzondere personages, personages die niet zijn wie je denkt en personages waar je gewoon meteen een hekel aan hebt. Een verhaal als deze moet het ook vooral hebben van goede opbouw van de personages en dat heeft dit boek zeker.

Er zit ook echt een mysterieus element in dit verhaal en die was wat mij betreft ook heel goed uitgewerkt. Je kon de monsters echt goed voor je zien en toch had je niet het gevoel dat je echt een fantasy verhaal las. Het voelde echt als een verhaal dat zich zomaar ergens in een klein dorpje af zou kunnen spelen.

Ik vond de romance in het boek mooi, maar van mij had er iets meer in mogen zitten. Al snapte ik wel waarom het liep zoals het liep. Het is geen romance boek natuurlijk en dat is ook niet het hoofdonderwerp maar het zit er wel mooi in verwerkt. De personages groeien wel echt naar elkaar toe en er is absoluut geen spraken van insta love voor deze personages.

Mijn conclusie:

Ik ben echt heel erg blij dat ik dit boek heb opgepakt want het was echt heel erg goed! Het heeft een meeslepend verhaal, mooie setting en goed uitgewerkte personages.

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

17 april 2020 at 07:23

Dit boek klinkt zo goed!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: