De week van een boekenworm

Er is weer een week voorbij, een week van thuiszitten en ons op deze manier inzetten voor de gezondheid. We doen ons best, maar ik merk wel steeds vaker dat ik het lastig vind, natuurlijk blijf ik zoveel mogelijk thuis, maar ik merk dat ik het weggaan naar bijvoorbeeld een pretpark of een vriendin wel echt begin te missen.

Maandag: 

Voor de kinderen is dit de eerste dag van de vakantie, hoewel het eigenlijk niet anders voelt dan de afgelopen weken met de uitzondering dat er vandaag geen schoolwerk is. Met kleine kinderen is uitslapen er nooit echt bij dus nu ook niet, maar op zich ben ik daar wel aan gewend. Ik vind de dag best lang duren, ik probeer positief te blijven en over het algemeen lukt dit me ook aardig op de dag. Maar in de avond krijg ik het moeilijk, dat is tot nu toe eigenlijk elke avond zo. In de avond lijkt het wel of alles me een beetje overvalt en wordt ik wat verdrietig.

Dinsdag:

Vandaag dag twee van de vakantie en ik ga met de meiden even naar het speeltuintje in de buurt. De meiden worden daar blij van dus ik ook. Er staat wel een behoorlijke wind wat dan weer jammer is. We gaan ook een ijsje halen bij de ijskar en zo proberen we de vakantie met kleine dingen toch een beetje leuk te houden voor de meiden. Ik merk wel dat ook de meiden het echt wel moeilijk hebben nu. In de avond horen we dat op 11 mei de scholen weer open gaan, hoe het vorm gaat krijgen bij ons weten we nog niet maar de meiden vinden het fantastisch dat ze weer naar school mogen.

Woensdag:

Vandaag doen we eigenlijk niet zo heel veel, ik kan echt niks benoemen wat echt noemenswaardig was voor deze dag. We zijn hem doorgekomen en dat is het.

Donderdag:

 Ziek, zo voel ik me als ik wakker wordt, ik kruip geregeld terug mijn bed in en tussendoor probeer ik wat aandacht aan de kinderen te geven. Gelukkig is mijn man ook vrij maar het voelt gewoon echt niet lekker. Tegen de avond voel ik me iets beter en besluit ik in de tuin te gaan zitten met een boek, hopelijk kan ik even ontspannen. 

Vrijdag: 

Vandaag ga ik werken, het is gelukkig maar een korte dag want ik ben nog steeds niet fit en dat is echt heel vervelend als je moet werken. Maar goed ik bijt me door werk heen en eenmaal thuis doe ik het rustig aan, ik lees mijn boek uit en ik ben degene die kookt vanavond. Ik krijg ook een super lief kaartje van een vriendin, zo lief! In de avond pak ik een nieuw boek op, kijk wat tv. en heb dat verdrietige gevoel weer. Uiteindelijk ga ik naar bed en daar lig ik ook nog een tijdje wakker.

Zaterdag:

Vandaag moet ik ook even werken, gelukkig niet heel lang. In de middag ruim ik mijn boekenkasten in de slaapkamer op en de rest van de dag doe ik niet heel veel. Ik krijg een kaartje binnen van een vriendin. Ik lees weer wat, kijk in de avond Supernatural en ga laat slapen.

Zondag:

 Ik wordt vandaag redelijk uitgerust wakker en ga druk aan de slag met mijn blog en wat andere belangrijke dingen die gedaan moeten worden. Ik lees ook nog wat en in de avond kijk ik nog wat afleveringen van Supernatural 

Hoe was jouw week? 

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

28 april 2020 at 21:03

Hier is het natuurlijk rustiger dan bij jullie maar verder zijn er vooral veel gelijkenissen. Zo lijken alle dagen op elkaar en heb ik heel weinig energie. Het lichaam wil ook niet altijd even goed meewerken. Dat vele stilzitten heeft mijn lichaam geen goed gedaan. Niet dan ik anders kan gaan sporten of zo maar dan ga je toch al eens naar de winkel, het ziekenhuis, op bezoek bij iemand, of gewoon even een rondje fietsen in plaats van recht naar waar je ook maar moet zijn. Ik ga zo blij zijn wanneer al die dingen weer mogelijk zijn. Hier kwam ook fijne/lieve post toe en dat voelde telkens opnieuw aan als een geluksmomentje.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: