Recensie: Girls save the world in this one van Ash Parsons

Recensie: Girls save the world in this one van Ash ParsonsGirls save the world in this one by Ash Parsons
Published by Philomel Books on 14 april 2020
Genres: young-adult, Zombies, Feminisme
Pages: 432
Format: Hardcover
Goodreads

June’s whole life has been leading up to this: ZombieCon, the fan convention celebrating all things zombies. She and her two best friends plan on hitting all the panels, photo ops, and meeting the heartthrob lead of their favorite zombie apocalypse show Human Wasteland.

And when they arrive everything seems perfect, though June has to shrug off some weirdness from other fans—people shambling a little too much, and someone actually biting a cast member. Then all hell breaks loose and June and her friends discover the truth: real zombies are taking over the con. Now June must do whatever it takes to survive a horde of actual brain-eating zombies—and save the world.

De eerste indruk:

Dit boek spreekt me eigenlijk meteen aan, het heeft zombies, een conventie en kick ass vrouwelijke personages, wat wil je nog meer? Het zijn echt de ingrediënten voor een perfect boek als je het mij vraagt.

Mijn mening:

Ik hou van dit boek! Echt met heel mijn hart vind ik dit boek fantastisch! De verhaallijn is super tof, het begint met een conventie en jongens ik herken mezelf zo in June op het moment dat zij haar favoriete acteurs ontmoet. Het bracht me echt even terug naar het moment dat ik de acteurs uit Supernatural voor het eerst ontmoette en dat was een mooie tijd!

Als het dan echt begint en de zombies komen is het meteen super spannend, want wie gaat het redden, redden alle vriendinnen het of gaan er slachtoffers vallen en wat gaan ze in hemelsnaam doen om  hier weer uit te komen? Wat ik heel goed vond aan dit boek is dat het laat zien dat meiden echt geen man nodig hebben om zichzelf te redden. De leiders in dit verhaal zijn allemaal dames, de mannen volgen of volgen met protest want een meisje die dingen beslist dat kan toch niet?

Het feministische ondertoontje in dit boek is fantastisch! Het is niet zo in your face maar juist heel subtiel maar super goed gedaan. Ik denk dat het goed is om voor meiden om een boek te lezen waarin juist de meiden de helden zijn want laten we eerlijk zijn in veel zombie boeken en series moeten ze toch weer gered worden door een man….

De focus in dit boek lag ook absoluut niet op romance, het lag juist op de vriendschappen tussen de meiden. Deze waren niet met iedereen even best maar zelfs tijdens de zombie invasie wordt hier wel aan gewerkt. De meiden geven echt om elkaar en er is echt een hele sterke band.

Er is wel een klein beetje romance in dit boek en die is zo schattig dat het er gewoon helemaal bij past wat mij betreft.

Mijn conclusie:

Wat een heerlijk boek is dit! Kunnen we hier geen televisie serie van maken?

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WWW Wednesday

29 april 2020

%d bloggers liken dit: