Review: Harry Potter and the Chamber of Secrets

Review Banner goed

Titel: Harry Potter and the chamber of secrets
Auteur:
J.K. Rowling
Pagina’s:
341
Taal:
Engels
Uitgever:
Scholastic


Het verhaal
:

The Dursleys were so mean and hideous that summer that all Harry Potter wanted was to get back to the Hogwarts School for Witchcraft and Wizardry. But just as he’s packing his bags, Harry receives a warning from a strange, impish creature named Dobby who says that if Harry Potter returns to Hogwarts, disaster will strike.

And strike it does. For in Harry’s second year at Hogwarts, fresh torments and horrors arise, including an outrageously stuck-up new professor, Gilderoy Lockheart, a spirit named Moaning Myrtle who haunts the girls’ bathroom, and the unwanted attentions of Ron Weasley’s younger sister, Ginny.

But each of these seem minor annoyances when the real trouble begins, and someone–or something–starts turning Hogwarts students to stone. Could it be Draco Malfoy, a more poisonous rival than ever? Could it possibly be Hagrid, whose mysterious past is finally told? Or could it be the one everyone at Hogwarts most suspects…Harry Potter himself. ( van: Goodreads )

Mijn review:

Het verhaal algemeen:

Als je het mij vraagt grijpen alle Harry Potter verhalen je meteen beet en nemen je mee naar de fantastische wereld die J.K. Rowling heeft gecreëerd. Ook dit boek is daar geen uitzondering in, wat ik altijd leuk vind aan de boeken is dat je begint in de zomervakantie. Voor Harry is het daar niet zo leuk maar ik vind het altijd wel leuk om te lezen.

Al met al is het wederom een spannend boek met een goed verhaal en sterke karakters

De personages:

Ik ga niet meer uitweiden over de hoofdpersonages ik geloof dat we allemaal wel weten wie dit zijn. Maar wat had ik een hekel aan Gladianus Smalhart! Wat een vreselijke kwal is dat toch, ook al zorgde hij wel voor de meest komische stukken in het boek. Vooral omdat hij zichzelf veel beroemder vindt dan Harry.

Maar ik was in ieder geval blij dat hij zichzelf uitschakelde haha.

Rating:

Weer een super leuk boek en het smaakt ook zeker naar meer.

Five stars

( Ik heb het kopje schrijfstijl verwijderd omdat dit eigenlijk niet veranderd in de boeken )

Een gedachte over “Review: Harry Potter and the Chamber of Secrets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.