Pottermore

harry potter maand

 Wat is het?

Pottermore is een interactieve website die zich afspeelt in de wereld van Harry Potter. Je kunt er van alles doen, je laten sorteren, winkelen, door de verhalen bladeren enz.

Wat is mijn ervaring?

Ik heb er al een tijdje over om eens een account te maken op Pottermore. Niet alleen voor het lezen van de verhalen die J.K. Rowling erop zet maar ook om eens rond te kijken of het leuk is.

Mijn ervaring met aanmelden is dat dit best lastig is, er zitten al zoveel mensen op dat het lastig is om een username te verzinnen die nog niet in gebruik is. Maar als je eenmaal door dit proces heen bent vind ik het wel erg leuk.

Je gaat winkelen en Diagon alley, wordt gesorteerd door de hoed en kunt drankjes brouwen. Ik vond het sorteren wel leuk om te doen, er worden je vragen gesteld en aan de hand daarvan wordt je in één van de huizen geplaatst. Er is zelf een echte gezamenlijke ruimte waar je kunt chatten met andere leerlingen. Al vind ik dit laatste niet echt een toegevoegde waarde hebben, ik heb het idee dat daar mensen zitten die er al een hele tijd zijn en met elkaar kletsen. Je komt daar niet zo snel tussen

Als je wil kun je ook punten verdienen voor je huis door het brouwen van toverdrankjes, maar pas op want als je het fout doet gaan er punten vanaf en dat zal de rest je niet in dank afnemen. Dit laatste vind ik eigenlijk wel jammer aangezien sommigen er al vanaf het begin bij zitten en jij dus daarom geen fout durft te maken omdat dat punten kost.

Ook het uitzoeken van je toverstaf gebeurt door het beantwoorden van vragen, door je antwoorden kiest Olivander de best passende toverstaf ook dit vond ik dan weer erg leuk.

Je kunt door de verhalen heen reizen en zo speciale informatie lezen over bijvoorbeeld de straat waar de Dursley’s wonen. Ik ben hier zelf nog niet echt mee bezig geweest, maar het is wel heel leuk en interactief.

Conclusie

Raad ik Harry Potter fans aan om zich eens aan Pottermore te wagen? Jazeker, het is ontzettend leuk om wat dieper in de verhalen die we zo leuk vinden te duiken. Om eens te kijken welke toverstaf er nu bij je past en in welk huis je gesorteerd zou worden. Kortom een hele nieuwe interactieve Harry Potter wereld. Neem zelf eens een kijkje en ga op avontuur! Of misschien heb je jezelf er al aangemeld, zo ja wat vind je er van? Zo nee ben je het nog wel van plan en waarom wel of niet? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen met deze website.

Een gedachte over “Pottermore

  1. Ik weet dat ik jaren geleden twee keer heb geprobeerd om een profiel aan te maken. Vermits dat toen telkens misliep heb ik het opgegeven. Maar het lijkt me nog steeds leuk om te ontdekken én die nieuwe verhalen die er gepost worden zijn natuurlijk al genoeg motivatie op zich om het nog eens te proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.