De week van een boekenworm

Published by Balzer + Bray

Hoewel er weer een beetje ritme in de weken lijkt te komen, merk ik nog steeds wel dat ik worstel met mezelf. Het binnen zitten hakt er gewoon behoorlijk in. En hoewel we allemaal proberen positief te blijven is dat op sommige dagen makkelijker dan anderen. Lees je mee met mijn week?

Maandag: 

Vandaag hebben we thuisschool, het is sowieso een korte week omdat we donderdag en vrijdag vrij zijn. Maar goed vandaag dus thuisschool. Ik blijf dat pittig vinden, vooral omdat ik drie kinderen rond heb lopen waarvan eentje nog helemaal niet naar school gaat. Ik ben dan ook wel echt blij als het er weer op zit. Na de lunch ga ik met de kinderen cupcakes bakken. Ze mogen die daarna versieren en dat is natuurlijk altijd leuk. De rest van de dag doen we niets bijzonders.

Dinsdag:

Vandaag gaan de meiden weer naar school, ik vind de rust wel even fijn, maar er is zoveel in huis blijven liggen de afgelopen tijd dat ik het toch vooral heel erg druk heb. Het is alweer snel 2 uur en de kinderen komen weer thuis. Ik krijg een appje van de meester van Lotte die vraagt of ik even tijd heb voor een gesprekje ( wordt daar altijd een beetje zenuwachtig van haha. Maar het is goed nieuws, Lotte mag over naar groep 5!!!! Dat moet gevierd worden en gelukkig komt net op dat moment de ijsverkoper langs dus eten we een lekker ijsje.

Woensdag:

Vandaag moet ik werken, maar ik heb ook enorme hoofdpijn. Ik bikkel me een beetje door de dag heen en als ik klaar ben gaan we op pad voor nieuwe werk laptops. Mijn hoofdpijn wordt niet mindere en eenmaal thuis ook niet. Het huis is een puinhoop, Lotte loopt vast met rekenen en haar Ipad wil niet meer opladen. Ik regel een echte apple oplader bij een vriendin van Lotte. Die kunnen we de dag erna ophalen. Ik geef het op voor deze dag in ieder geval.

Donderdag:

Vandaag heb ik de meiden beloofd dat we Onward gaan kijken. Deze film wilde we eigenlijk in de bioscoop gaan kijken maar ja dat kwam er niet van natuurlijk. Dus na de lunch komen er lekker dingen op tafel en gaan we film kijken. Ik vond de film echt heel tof en het is er zeker eentje die we vaker gaan kijken. Het is een soort D&D avontuur in film vorm. Helaas is de hoofdpijn niet weg en ik probeer die een beetje weg te slapen door even naar bed te gaan. Maar ook dat werkt helaas niet.

Vrijdag: 

Ik sta op om te werken, maar de hoofdpijn is vandaag echt te heftig, ik bel mijn werk af en ga mijn bed weer in. Gelukkig past mijn vader op de kinderen en ik breng echt de hele dag door in bed tot het etenstijd is. De hoofdpijn wil helaas niet weg en de meiden blijven een nachtje bij opa en oma slapen. Thuis doe ik nog wel mee met een pubquiz waar we eerste worden!!! Daarna ga ik naar bed en probeer te slapen.

Zaterdag:

Gelukkig is mijn hoofdpijn voorbij, ik sta op en doe rustig mijn ding vandaag. Ik ruim op in huis, maak een beetje schoon en in de middag komen mijn schoonouders op visite. Daarna lees ik nog wat en eten we bij mijn ouders thuis. De meiden willen het liefst nog een nachtje logeren en dat mag dus wij gaan weer naar huis en ik heb een rustige avond. Slapen lukt me echter niet, ik zie het vier uur worden….

Zondag:

Helemaal brak wordt ik wakker op zondag, ik sleep mezelf uit bed en onder de douche in de hoop dat ik me dan beter voel. Ik ontbijt en merk gewoon dat mijn lichaam doodop is. Dus ik ga weer lekker in bed liggen, niet om te slapen maar wel om te lezen. Ik lees The bone criers moon uit, wat een fantastisch boek! En na het eten wederom bij mijn ouders gaan we met de meiden naar huis. Ik speel een spelletje met Eline en als de meiden naar bed gaan ga ik niet veel later ook. Ik lees nog wat op mijn e-reader, maar slapen lukt weer niet. Ik besluit een slaapmeditatie te luisteren, deze helpt me ontspannen en voor ik het weet lig ik lekker te slapen.

Hoe was jouw week?

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

Mirte
25 mei 2020 at 12:03

Rustig aan doen hoor, Annabel!3 juni 2020 at 15:40

Slaap meditatie? Do Tell! Ik heb de laatste tijd net als jou gewoon genoeg van al het binnen zitten! Muren komen zo op ons af en dat is gekmakend! Hopelijk zet de trend van versoepelingen zich voort!4 juni 2020 at 14:11

Wat triest dat je zoveel last had van hoofdpijn. Hopelijk ging het deze week wat beter. We hebben de dag dat we onze 20ste verjaardag vierden ook naar Onward gekeken. Die film was inderdaad super leuk. Hier in België zijn de maatregelen gisteren nog wat versoepeld maar ik moet eerlijk toegeven dat we het (vermits ik in de risicogroep zit) sowieso nog steeds heel voorzichtig aan doen en geen overbodige risico’s nemen. Ik kijk er echter enorm naar uit om mijn metekindje, neefjes, vriendinnen, ouders, … terug te kunnen knuffelen. Om gewoon eens terug te kunnen afspreken met iemand en gezellig uit eten te gaan. Maar voorlopig dus nog even niet voor mij.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: