Recensie: Bone criers moon van Kathryn Purdie

Recensie: Bone criers moon van Kathryn PurdieBone Crier's Moon by Kathryn Purdie
Series: Bone grace #1
Published by Katherine Tegen books on 3 maart 2020
Genres: young-adult, fantasy
Pages: 480
Format: Hardcover
Goodreads

Bone ​Criers have a sacred duty. They alone can keep the dead from preying on the living. But their power to ferry the spirits of the dead into goddess Elara’s Night Heavens or Tyrus’s Underworld comes from sacrifice. The gods demand a promise of dedication. And that promise comes at the cost of the Bone Criers’ one true love.

Ailesse has been prepared since birth to become the matriarch of the Bone Criers, a mysterious famille of women who use strengths drawn from animal bones to ferry dead souls. But first she must complete her rite of passage and kill the boy she’s also destined to love.

Bastien’s father was slain by a Bone Crier and he’s been seeking revenge ever since. Yet when he finally captures one, his vengeance will have to wait. Ailesse’s ritual has begun and now their fates are entwined—in life and in death.

Sabine has never had the stomach for the Bone Criers’ work. But when her best friend Ailesse is taken captive, Sabine will do whatever it takes to save her, even if it means defying their traditions—and their matriarch—to break the bond between Ailesse and Bastien. Before they all die.

De eerste indruk:

Dit boek zat in de Owlcrate van april en ik werd meteen verliefd op de cover. Het feit dat de maan een belangrijke rol in dit verhaal speelt maakte het nog toffer want de maan is iets wat mij fascineert. Daarbij klinkt het verhaal ook nog eens heel erg tof, dit kan niet misgaan toch?

Mijn mening:

Ik was net begonnen aan een ander boek toen de Owlcrate binnen kwam, maar dit boek riep me meteen! Ik las de proloog en was verkocht en besloot deze eerst te gaan lezen en daar heb ik absoluut geen spijt van.

Hoewel lezen echt heel erg traag gaat op dit moment wist dit boek mij vaak toch wel vast te houden de afgelopen week. Het is een meeslepend verhaal dat verteld wordt vanuit 3 perspectieven. Dit kan gigantisch mis gaan maar in dit geval werkte het echt heel erg goed! Het gaf je eigenlijk alle informatie die je nodig had en omdat je vaak weer verder wilde lezen over je favoriete personage merkte ik ook dat je sneller door de andere hoofdstukken heen ging.

Het verhaal is echt heel tof en gebaseerd op de legende van de Woman in white. Nu ken ik deze legende natuurlijk van Supernatural maar deze is net even iets anders. Het is eigenlijk vanaf het eerste hoofdstuk ook meteen spannend, nou ja eigenlijk dus al vanaf de proloog. Ik merk dat dit soort boeken wel het beste werken op dit moment.

Hoewel het boek niet alleen maar actie is, is dit wel een groot element in het verhaal. Ik zat in ieder geval regelmatig op het puntje van mijn stoel en te hopen dat alles weer goed zou komen aan het einde van het hoofdstuk. Maar ook de relaties onderling zijn heel belangrijk in dit verhaal en spelen een grote rol en dat was ook echt heel mooi om te zien. Het is mooi om te zien dat echte liefde zich niet altijd laat leiden ook al zou je dat graag willen en dat er soms verassende dingen kunnen gebeuren als je je daarvoor open stelt.

Ik ben heel benieuwd hoe dit verhaal verder gaat, helaas moeten we daarvoor nog tot 2021 wachten.

Mijn conclusie:

Dit boek is echt heel erg tof en wat ben ik blij dat ik hem ben gaan lezen! Nu begint het lange wachten op deel twee.

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WWW Wednesday

27 mei 2020

%d bloggers liken dit: