Friday Five: Boeken die gaan over je favoriete land.

Het is weer tijd voor een nieuwe Friday 5! Het is alweer even geleden dat ik hier aan mee heb gedaan. Maar ja dit keer hebben we het over mijn favoriete kleur!  Deze wordt gehost door Joost van Nerdygeekyfanboy. Het thema van deze week is:

Boeken die gaan over je favoriete land

 

Mijn favoriete land is Engeland en het liefst ga ik dan naar Londen. Ik heb dus vijf boeken/series opgezocht die zich afspelen in Londen! Ik hou enorm van die stad, de boekwinkels, het feit dat je mensen kan verstaan, West End, het is gewoon een heel fijne plek om te zijn! Kijk je snel mee welke boeken ik uit heb gekozen?

Als eerste de Enemy serie van Charlie Higson, dit is een young adult serie die zich geheel afspeelt in Londen. In dit boek zijn alle volwassenen veranderd in een soort van zombies en het is echt fantastisch! Je komt veel bekende plaatsen in Londen tegen die er ineens heel anders uitzien.

Als tweede heb ik Rivers of London van Peter Grant, deze serie lijkt me super tof en deel 1 staat al in mijn kast. Het speelt zich eigenlijk af in een ondergronds gedeelte van Londen waar een heel andere wereld is vol met magie en veemde wezens.

Als derde heb ik gekozen voor de Sherlock Holmes boeken, de bekendste detective van Londen!

Als vierde A darker shade of magic van Victoria Schwab hier zijn er meerdere versies van Londen en het is fantastisch om langzaam aan alle versies te leren kennen. Het is ook nog eens een fantastische serie om te lezen.

Als laatste heb ik gekozen voor Parasol Protectorate serie van Gail Carriger, dit is een paranormal romance serie die zich afspeelt in Victoriaans Londen en het is echt heel erg tof en een enorme aanrader!

Benieuwd naar wat andere in hun top 5 hebben? Hieronder een lijstje met de andere deelnemers!!

Joost ( Nerdygeekyfanboy )

Esmee ( leesmee )

Eline ( All the Feels )

Laurie ( Laurie’s bookshelf )

Anneke ( Een letter meer graag )

Lieke ( Make it personal )

Sarina ( Live the book life )

Angela ( Faeraphel )

Kiki ( De bookgeek )

Robin ( My thousand lives )

Anneke ( Verhaalverliefd )

An ( Boekenvirus )

Bianca ( Bookalicious Journey )

Monica ( My perfect book life )

Joany ( cravingpages )

Chelsey ( leesmeemetmij )

Fleur ( Fleur-talks )

Conny ( conniesboekies )

Rianne ( Lilred )

Dalinja ( LifeasDalinja )

Merel ( Hebban young adult club )

Maud ( Loveleyoffflower )

Paula ( Must Magazine )

Liana ( Sterrenregen )

Valerie ( Valtorious)

Samantha ( Bookish Villainy )

Veerle en Celine ( Secrets of the tales )

 

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

3 juni 2020 at 21:01

Die laatste twee moesten sowieso in deze lijst staan hé. Die verdienden er zonder twijfel in plaatsje.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Boek Haul mei 2020

2 juni 2020

%d bloggers liken dit: