Review: Harry Potter and the prisoner of Azkaban van J.K. Rowling

Review Banner goed

Titel: Harry Potter and the prisoner of Azkaban
Auteur:
J.K. Rowling
Pagina’s:
435
Taal:
Engels
Uitgever:
Scholastic


Het verhaal
:

For most children, summer vacation is something to look forward to. But not for our 13-year-old hero, who’s forced to spend his summers with an aunt, uncle, and cousin who detest him. The third book in J.K. Rowling’s Harry Potter series catapults into action when the young wizard “accidentally” causes the Dursleys’ dreadful visitor Aunt Marge to inflate like a monstrous balloon and drift up to the ceiling. Fearing punishment from Aunt Petunia and Uncle Vernon (and from officials at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry who strictly forbid students to cast spells in the nonmagic world of Muggles), Harry lunges out into the darkness with his heavy trunk and his owl Hedwig.

As it turns out, Harry isn’t punished at all for his errant wizardry. Instead he is mysteriously rescued from his Muggle neighborhood and whisked off in a triple-decker, violently purple bus to spend the remaining weeks of summer in a friendly inn called the Leaky Cauldron. What Harry has to face as he begins his third year at Hogwarts explains why the officials let him off easily. It seems that Sirius Black–an escaped convict from the prison of Azkaban–is on the loose. Not only that, but he’s after Harry Potter. But why? And why do the Dementors, the guards hired to protect him, chill Harry’s very heart when others are unaffected? Once again, Rowling has created a mystery that will have children and adults cheering, not to mention standing in line for her next book. Fortunately, there are four more in the works.

Mijn review:

Het verhaal algemeen:

Bij dit boek had ik voor het eerst het gevoel dat het toch wel echt spannend begon te worden voor jongere lezers. De hele verhaallijn wordt steeds volwassener en daar is dit boek echt een goed voorbeeld van. Het is veel duisterder dan de eerste twee boeken, al in het begin met de introductie van de dementors weet je dat dit een bijzonder boek gaat worden.

Ik vind het heerlijk dat de boeken en de verhaallijn ook echt mee groeit met Harry. Het mooie van de boeken vind ik dat je altijd begint bij zijn oom en tante, ook al is het voor Harry zeker niet leuk om daar te zijn het geeft je als lezer wel een kijkje in zijn wereld buiten Hogwarts. En stiekem vind ik zijn oom en tante ook wel grappig. Ze zijn zo ongelooflijk tegen tovernaarij dat ze je eigenlijk haast niet kan wachten tot Harry hun weer meesleept in de tovernaarswereld.

Maar het leukste is natuurlijk zijn tijd op Hogwarts, met deze keer de lessen waarbij ze in de toekomst gaan kijken. Met een fantastische lerares die ieder jaar wel iemand verteld dat hij of zij doodgaat.

Wat ik me wel afvraag is waarom eigenlijk nooit iemand iets vreemds heeft ontdekt aan scabbers de rat van Ron. Hij is al een hele tijd in de familie en je leert eigenlijk niet hoe hij daar terecht is gekomen.

Ook dit is gewoon weer een heel spannend boek, met een plottwist die je eigenlijk niet aan ziet komen. Ik was in ieder geval verrast de eerste keer dat ik het las.

De personages:

Sirius Black speelt toch wel een grote rol in dit boek, en ik vind het een heel interessant karakter. Ik had uiteindelijk ook wel wat meer willen weten over zijn achtergrond.

Rating:

Mooi om te zien hoe Harry langzaam aan steeds volwassener wordt.

Five stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: