Recensie: Supernerd van Emmy van Ruijven

Recensie: Supernerd van Emmy van RuijvenSupernerd by Emmy van Ruijven
Published by Dutch Venture Publishing on 8 juni 2020
Genres: fantasy, Urban fantasy, young-adult
Pages: 264
Format: paperback
Goodreads
five-stars

Julian kijkt Rosie met een frons aan. Dan zucht hij diep. ‘Neem haar mee. Het is te gevaarlijk hier te blijven, want ze kunnen terugkomen.’
‘Ho ho ho!’ roep ik, een stapje achteruit zettend. ‘Ik ga nergens heen voordat jullie vertellen wíé er terug kan komen en hóé het komt dat mijn vriendin eruit zag alsof ze overgenomen was door een schaduwmonster!’
Een tel is het volledig stil. Tot Rosie me aankijkt en zegt: ‘Stephanie, je vriendin is bezeten door een demon.’
Wacht. Wát?!
Als een vis op het droge open en sluit ik mijn mond. Er komt geen geluid uit.

Steph doet niets liever dan tekenen, Dungeons & Dragons spelen met haar vrienden en fantaseren hoe het is om een superheld te zijn. Als ze tijdens een spelletjesavond opeens worden aangevallen, is het een mysterieuze jongen in een superheldenpak die hen er ongedeerd uit weet te halen. Bestaan superhelden dan echt?

Al snel raakt Steph verwikkeld in een strijd tegen een demonisch leger met de ambitie ieder mens over te nemen, een groep superhelden die haar wil rekruteren en een groeiende stapel huiswerk. Is het leven van een scholier wel te combineren met het redden van de wereld? En wat doe je als je toch minder moedig blijkt te zijn dan je had verwacht?

ISBN: 9789492585516

De eerste indruk:

Ik ben ten eerste al een beetje verliefd op de cover, want hij is getekend en dat vind ik tof. Daarbij ook nog eens getekend door de auteur van het boek zelf wat het nog toffer maakt en hey een dik meisje in een superhelden kostuum! Hell yeah dit is de diversiteit die we ook nodig hebben in deze wereld. Tel daarbij op dat dit verhaal in mijn stad plaatsvind, superhelden en nerds heeft en voor mij is dit nu al het beste boek van het jaar!

Mijn mening:

Wat ging lezen de afgelopen tijd bagger, maar ik wilde dit boek echt heel graag lezen dus ik ben er meteen ingedoken toen ik het exemplaar in mijn handen had. Gecombineerd met de toffe boekenlegger ( die ik verrassend weinig nodig had ) begon ik aan dit boek.

Dit boek is echt mijn soort boek, het bevat alles wat ik tof vind, superhelden, een dik hoofdpersonage, nerds, het is eigenlijk op de superhelden na mijn leven in een notendop. Dat is wat ik ook zo tof vind aan dit boek, Steph veranderd niet ineens in een slank meisje met superkrachten. Ze blijft zichzelf, maar er wordt haar een extra rol toebedeeld, een rol die ze misschien niet meteen omarmt maar waar ze op haar manier wel het beste van wil maken.

Dat is het andere aspect aan dit boek dat ik tof vind, het feit dat ze helemaal niet zo heel blij is met de rol. Iedereen wil wel een superheld zijn, maar wat nu als je die rol ineens echt krijgt? Ik denk dat het voor veel mensen dan ineens een hele andere situatie zou zijn. In ieder geval wel voor mij als ik eerlijk ben.

Ik vond Steph echt een heerlijk personage, eigenlijk zag ik de hele tijd Emmy voor me maar dan met een andere haarkleur haha. Maar ik zie Emmy zeker terug in dit personage en dat maakt Steph ook een heel geloofwaardig personage. Wat ik ook echt heel goed vind in dit boek is dat het “gewone” leven niet ineens verdwijnt nu ze superkrachten blijkt te hebben. School gaat gewoon verder, ze ontmoet nog steeds vrienden en ook haar moeder is nog steeds in beeld.

Hoewel er wel een beetje de afwezige ouder inzit komt dit meer omdat Steph op kamers woont, ik heb zelf nooit op kamers gewoond, maar ik kan me zo voorstellen dat je contact dan wel minder is dan anders. Wat dat betreft had ik hier minder last van het afwezige ouder syndroom in het boek. Ook had ik niet het gevoel dat de moeder van Steph haar niet begreep, maar vooral bezorgd was om haar. Mijn enige vraag is: Wat is er met haar vader gebeurd???? Ik denk dat daar meer achter zit haha. Maar goed dat is dan weer mijn overactieve hoofd.

Ik vond de vriendenclub heerlijk in dit boek! Want newsflash wij nerds hebben ook gewoon vrienden, we zitten echt niet allemaal eenzaam in de kelder van onze ouders onder de chips kruimels te gamen! We spreken af , we hebben toffe dagen en avonden samen en zijn er voor elkaar. Bijna net als echte mensen he? Hoewel niet iedereen in de vriendengroep een groot aandeel heeft in het verhaal vond ik wel dat de personages goed beschreven waren. Je wil heel graag meer weten over de personages, maar toch voelt het ergens alsof je ze net zo goed kent als Steph.

Wat ik ook wel een verademing vond is dat romance niet een grote rol speelt in dit verhaal. In heel veel van dit soort verhalen worstelt de hoofdpersoon ook nog eens enorm met haar crush op of haar beste vriend, of die andere held. In dit geval is dat niet het belangrijkste en ik vind de romance in dit boek echt heel goed gedaan! Het is subtiel en mooi en zonder poespas. En hehe eindelijk laat het zien dat je ook best vrienden kan zijn met iemand van het andere geslacht zonder dat je meteen verliefd wordt op elkaar.

En dan de hoofdlijn van het verhaal, die demonen he! Ik vond het zo ontzettend spannend om te zien hoe dit zich ontwikkelde, wat er nu weer zou gebeuren en hoe het opgelost zou worden. De gevechten waren echt heel tof zonder meteen te uitgebreid te worden, het bleef vaak spannend tot het einde.

Ik kan echt maar één minpuntje bedenken aan dit boek, wat ik niet ga benoemen want het is een spoiler. Maar de menen die dit boek gelezen hebben weten vast wel wat ik bedoel! Ik beken dat ik een boos appje naar Emmy heb gestuurd hierover haha. Maar het laat wel zien dat Emmy absoluut niet bang is!

Mijn conclusie:

Lees dit boek! Het is gewoon echt heel erg tof en de vijf sterren die ik het gegeven heb echt helemaal waard!!!

five-stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: