Recensie: Plankenkoorts van Tamara Haagmans

Recensie: Plankenkoorts van Tamara HaagmansPlankenkoorts by Tamara Haagmans
Published by L.S. Amsterdam on juni 2020
Genres: Feelgood
Pages: 264
Format: paperback
Goodreads
four-half-stars

Plankenkoorts is de nieuwe heerlijke feelgoodroman van Tamara Haagmans, bekend van De mooiste dag van je leven. Voor de liefhebbers van Lisette Jonkman en Jackie van Laren.

Mara werkt bij het familiebedrijf van haar opa en oma: een winkel met tweedehands boeken, bladmuziek en theaterstukken. Op een dag komen er ineens tientallen mensen achter elkaar de winkel binnen. Ze halen alles overhoop en lijken op zoek te zijn naar iets, maar wat? Wat ligt er in het winkeltje van Mara's opa en oma?

Dan komt er een knappe man de winkel binnenlopen... Hij heet Lucas, en Mara denkt dat hij ook de winkel komt slopen. Maar niets is minder waar. Wie is hij, en waarom is hij uit het niets zo geïnteresseerd in Mara?

Ik heb een recensie exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie.

De eerste indruk:

Ik vind de cover erg vrolijk, als ik er naar kijk dan wordt ik er al vrolijk van. Het geeft niet alles weg over het verhaal en ik vind het wel fijn dat er niet alleen maar twee mensen op de cover staan. De beschrijving van het boek klinkt als een heerlijk feelgood boek.

Mijn mening:

Ik vond dit boek echt heel erg leuk! Ik moet eerlijk bekennen dat ik bij de hoofdpersonen telkens de auteur en Renée van Kooten in mijn hoofd had haha. Omdat ik weet dat ze daar het eerste exemplaar aan heeft uitgereikt. Ik vind het wel grappig hoe je in je hoofd personages invult.

Het verhaal begint een beetje verwarrend voor de lezer, want wat is er nu aan de hand, maar als je verder leest en begrijpt dat het ook voor de personages een rare situatie is, is het juist heel goed gedaan. Want net zoals Mara ben je ook benieuwd wat er nu precies aan de hand is! Wat er is gebeurd in de winkel en wat komen al die mensen doen?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik net als Mara op een gegeven moment wel een beetje gefrustreerd raakte van Lucas, want jemig man vertel eens wat meer over jezelf! Ik vind wel dat dit laat zien dat het een goed geschreven boek is, je gaat mee in de gevoelens van de personages.

Ik snapte haar boosheid zo goed ook naar haar ouders! Het voelde eigenlijk niet een als ouders en de titel ouders waren ze niet eens waard. Ik ben zelf mama van drie meiden en ik kan me gewoon echt niet voorstellen dat je zo tegen je kind doet! Het was wel duidelijk dat het deze mensen maar om 1 ding ging.

Hoewel ik meestal ga voor een dark romance in plaats van een feelgood vond ik deze wel echt heel erg leuk! Er zat vaart in het verhaal en dat is niet altijd zo met dit soort boeken. Ik merkte dat ik de schrijfstijl erg fijn vond en heb ook meerdere malen hardop zitten lachen. Ook bedacht ik me dat ik in veel situaties ook wel op Mara lijk en hetzelfde gedaan zou hebben als zij.

Mijn conclusie:

Een heerlijke feelgood van eigen bodem! Het is een heerlijk boek om te lezen en ik kan het iedereen aanraden. Zeker in het zonnetje in je achtertuin of aan het strand. Dit boek tovert een glimlach op je gezicht.

four-half-stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Boek haul juni 2020

2 juli 2020

WWW Wednesday

8 juli 2020

%d bloggers liken dit: