Recensie: Love je lijf van Fariha Róisín

Recensie: Love je lijf van Fariha RóisínLove je lijf by Fariha Róisín
Published by BBNC Uitgevers Genres: invulboek
Format: paperback
ISBN: 9789045325217

Ik heb een recensie exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie.

Dit is een iets andere recensie dan je van me gewend bent. Het is namelijk een tweeluik, het boek dat ik recenseer is Love je lijf van Fariha Róisín. Dit is een boek dat je invult, het is een dagboek dat je door het in te vullen een betere relatie beloofd met je lichaam en je zelfbeeld.

Nu hebben jullie allemaal mijn artikel van laatst hierover kunnen lezen, zo niet vindt je die HIER. Het houden van je lichaam, het accepteren dat het is zoals het is wordt je in deze maatschappij absoluut niet makkelijk gemaakt en daarom is een boek als deze eigenlijk heel belangrijk.

Ik heb al meerder boeken over het onderwerp gelezen, vaak zijn dit ervaringsverhalen met in sommige boeken ook wetenschappelijke feiten. Natuurlijk leer je veel van deze boeken, maar uiteindelijk moet je zelf aan de slag met je lichaam en het accepteren. Zul je er elke dag van houden? Nee dat geloof ik niet, maar je kan het wel accepteren en het liefhebben, want het draagt je door het leven.

Toen ik zag dat muscreatief dit boek uit ging geven wist ik dat dit een boek was wat ik echt heel graag wilde lezen en invullen. Dit is mijn recensie van het lege boek,  hoe ziet het eruit? Wat kun je ermee? En als hij dan ingevuld is, wat natuurlijk niet binnen een week gedaan is, dan komt er een recensie van mijn ervaring met dit boek.

Dus laten we beginnen met hoe het boek eruit ziet, ik vind de afbeeldingen op de cover echt geweldig, ik hou ervan om de lichamen zo te zien, te zien dat er niet maar één standaard lichaam is, maar dat er meerdere zijn. De kleurtjes passen ook erg mooi bij elkaar. Het boek heeft een soft cover en waardoor hij makkelijk in de hand ligt.

De afbeeldingen in het boekje zijn ook echt heel mooi en kleurrijk, het is een combinatie van tekeningen en quotes die inspireren, je aan het denken zetten en gewoon ook prachtig zijn om naar te kijken.

Dan de opdrachten, deze zijn in het begin vooral opdrachten om je naar jezelf te laten kijken, bijvoorbeeld opschrijven wat er allemaal aan je lichaam veranderd is in je leven. Maar ook opdrachten die je juist laten focussen op de positieve dingen, zoals welke veranderingen vind je mooi, wat zijn jouw eigenschappen. Het laat je denken over hoe je jezelf ziet en of dit iets is wat je echt geloofd of dat je dit misschien gelooft juist omdat de maatschappij het je zo geleerd  heeft.

Het boek laat je reflecteren op je zelfbeeld, confronteert je met je denkwijze en laat je opnieuw kijken. Laat je positief kijken naar je lichaam en je zelfbeeld. Ik denk dat dit boek echt heel goed is om misschien zelfs wel op elke middelbare school! Ik denk namelijk echt dat we het beter moeten doen voor onze kinderen, laten we hen alsjeblieft niet opgroeien met het idee dat er maar één standaard mens bestaat, dat ze continue moeten denken in gezond en ongezond eten. Dat ze zich continue afvragen of ze wel goed genoeg zijn zoals ze zijn!

Ik hoop dat ik als ik klaar ben met dit boekje kan zeggen: Jongens ik accepteer mezelf, hou ik elke dag van mezelf? Nee waarschijnlijk niet maar ik accepteer mezelf wel zoals ik ben.

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: