Recensie: Confessions of a bookaholic van Joslyn Westbrook

Recensie: Confessions of a bookaholic van Joslyn WestbrookConfessions of a bookaholic by Joslyn Westbrook
on 21 mei 2020
Genres: romance
Pages: 262
Format: e-book
Goodreads

What happens when a book blogger accidentally publishes her digital diary online?
A viral shitstorm, that's what. No way did I want thousands of subscribers to read my confessions--yet, that's precisely what went down last night after four too many Cosmos with my girls.
Now, Damage Control is my new middle name because my diary confessional has my roommate, Lucas Stone, written all over it.
Literally.
I've been in love with him forever--well, ever since I saw him sprint across campus naked during our first year of college.
And now that Lucas knows how I feel about him? Well, things are destined to get awkward.
Because Lucas Stone, my BFF--the man who sleeps only one room over--just got engaged.
And his fiancée isn't me.

Ik heb een recensie exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie.

De eerste indruk:

Een boek over een blogger die romance boeken leest? Ja dat wil ik lezen! Dat is wat me in eerste instantie ontzettend aantrok aan dit boek. De cover vind ik iets minder tof, maar don’t judge a book by it’s cover.

Mijn mening:

Helaas vond ik dit boek dus echt niet zo heel tof, net als de cover. Het begint leuk met een blogpost die niet online had mogen komen. Het zet voor je gevoel de toon van het boek.

De best friends to lovers trope is er eentje die ik wel kan waarderen als hij goed uitgewerkt wordt. Maar in dit geval vond ik hem toch minder tof. Ik vond beide personages soms echt heel kinderachtig reageren, bij een highschool boek verwacht je dat, bij mensen die al bijna afgestudeerd zijn en op zoek naar een baan verwacht je toch iets anders.

Wat me misschien nog het meeste tegenviel is hoe weinig bloggen een rol speelt in dit boek. De titel doet vermoeden dat dit best een belangrijke rol speelt in het leven van de hoofdpersoon maar niets is minder waar. Het wordt een paar keer vluchtig benoemd en voor iemand die een boekblogger is leest ze wel heel weinig ( ja ik ben bekend met de leesdip, maar kom op je ziet haar nooit lezen! ).

Het boek voelde uiteindelijk ook een beetje gehaast, het huisje, boompje, beestje suk gaat allemaal best snel vond ik. Dan die twist op het einde nog even voelde alsof er toch nog even een minder vrolijk stuk in het boek moest en het er een beetje ingepropt werd. Ik vond die hele situatie ook gewoon niet leuk en dan bedoel ik niet als in ik vond het  niet leuk ik werd er verdrietig van. Ik werd er eigenlijk heel boos van en ik snapte ook gewoon echt niet waarom Lucas dit deed. Nou ja ik snapte het wel maar ik vond het gewoon stom.

Is het boek dan alleen maar slecht? Nee natuurlijk niet! Ik heb ook echt wel genoten van het verhaal, de chemistry tussen Lucas en Macy is wel echt duidelijk aanwezig. Ik denk ook dat als dit je favoriete trope is dit boek je ook echt wel aanspreekt.

Mijn conclusie:

Een leuk boek voor tussendoor, maar het sprint er voor mij niet echt uit

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WWW Wednesday

15 juli 2020

%d bloggers liken dit: