Review: Harry Potter and the goblet of fire van J.K. Rowling

Review Banner goed

Titel: Harry Potter and the goblet of fire
Auteur:
J.K. Rowling
Pagina’s:
734
Taal:
Engels
Uitgever:
Scholastic

Het verhaal:

The summer holidays are dragging on and Harry Potter can’t wait for the start of the school year. It is his fourth year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, and there are spells to be learnt, potions to be brewed and Divination lessons (sigh) to be attended. Harry is expecting these: however, other quite unexpected events are already on the march

Mijn review:

Het verhaal algemeen:

Boek 4 alweer in de serie, Ik heb dit altijd wel één van de spannendste boeken gevonden. De hele spelen rondom de cup vond ik ontzettend interessant en het leverde ook veel leuke en vooral spannende verhaallijnen op. Ook al zijn bepaalde dingen wel wat voorspelbaar, natuurlijk krijgt Harry de moeilijkste draak en natuurlijk wil hij iedereen redden. Maar zonder deze elementen zou het niet een echt Harry Potter verhaal zijn.

Dit is ook het eerste boek in de serie waar ik echt een traantje weg moest pinken aan het einde. Misschien omdat ik inmiddels zelf mama ben van twee meisjes dat de vader van Cedric en zijn verdriet mij heel veel deden. Maar ik kan me de eerste keer nog herinneren dat ik dit boek las en toen vond ik dat moment dat ze terug komen uit het doolhof ook heel zielig.

De aanvulling van de andere toverscholen vond ik ook heel leuk, het idee dat er over de hele wereld meerdere toverscholen bestaan is natuurlijk ook wel weer heel erg leuk.

De personages:

Al zitten er ook in dit boek wel weer een aantal personages waar je (beter ) mee kennis maakt er is er niet eentje die er helemaal uitspringt bij mij. Al leverde de dames van de Beauxbatons school wel een hoop grappige reacties bij de jongens op

Rating:

Ik vind dit nog steeds één van de meest spannende boeken in de serie, de opstand van Voldermort zorgt ervoor dat je weet dat de volgende delen een stuk grimmiger zullen worden. Dit boek roept echter een hele andere soort spanning op door de competitie. In ieder geval weer een super mooi boek in deze serie.

Five stars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.