Recensie: Druks van Francien Regelink

Recensie: Druks van Francien RegelinkDruks by Francien Regelink
Published by Blossom Books Genres: non-fictie
Pages: 284
Format: paperback
Goodreads

De meeste mensen kennen ADHD als ‘Alle Dagen Heel Druk’. En druk zijn is zeker een onderdeel van de Attention Deficit Hyperactivity Disorder, maar dat is wel een héél eenzijdig beeld. Francien Regelink stelt dat beeld graag voor je bij.

Want wat is ADHD eigenlijk? Wat zijn de voordelen, nadelen en de vooroordelen? Helpen pilletjes, of juist helemaal niet? Hoe zorg je dat je om kunt gaan met alle prikkels van het dagelijks leven? Francien is succesvol sportmarketeer, blogger en vertelt je recht voor zijn raap over haar leven en ervaringen met ADHD.

De eerste indruk:

Het is natuurlijk een beetje raar om dit over een boek als deze te schrijven. Maar dit boek trok me natuurlijk vooral door de titel! De beschrijving trok me uiteindelijk over de streep om ook het boek te kopen en te gaan lezen.

Mijn mening:

Dit gaat natuurlijk ook een beetje anders dan bij een niet informatief boek. Maar laat ik beginnen met het feit waarom ik dit boek heb opgepakt. Mijn vader heeft ADHD, ik werk zelf regelmatig met kinderen en jongeren met AD(H)D en ook tegen mij is vaker gezegd dat ik me eens zou  moeten laten testen. Drie goede redenen dus om dit boek eens op te pakken!

Laat ik beginnen dat ik de schrijfstijl heerlijk vind, ik denk dat het goed reflecteert hoe Francien in het dagelijks leven is en wat er door haar hoofd gaat op een dag. En gek genoeg vind ik haar gedachtestroom helemaal niet zo gek. Ik herken mezelf er wel in, en nee dit betekend niet dat ik mezelf ga zitten diagnosticeren hier maar het betekend wel dat ik nadenk over wat er tegen mij gezegd is. Daarbij zit er zoveel humor in het boek en zijn de columns aan het begin van elk deel echt heel leuk, want ze geven een inzicht in het leven van Francien.

Wat ik ook heel fijn vond is dat het ingedeeld was in delen en die weer waren opgedeeld in Hoofd stukken, ja los geschreven. Zo lees je veel over de verschillende onderwerpen van wat AD(H)D nu eigenlijk is tot hoe het je liefdesleven beïnvloed.

Ik denk dat boeken als deze veel beter weergeven hoe het leven van iemand met AD(H)D is als al die studieboeken. Ja die hebben we nodig om objectieve informatie te vergaren, maar het zijn de boeken met ervaringen die je pas echt laten zien hoe het leven eruit ziet als je een diagnose hebt, maar ook de tijd ervoor natuurlijk.

Mijn conclusie:

Dit boek kan ik echt iedereen aanraden die eens een kijkje wil nemen in het hoofd van iemand met AD(H)D. Het heeft mij veel inzichten gegeven en ik heb inmiddels een afspraak bij de huisarts om me door te laten sturen om me ook te laten testen.

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Launch Love Tropes

1 september 2020

%d bloggers liken dit: