Recensie: Horrid van Katrina Leno

Recensie: Horrid van Katrina LenoHorrid by Katrina Leno
Published by Little Brown books for young readers on 15 september 2020
Genres: Horror, young-adult
Pages: 322
Format: Hardcover
Goodreads

Cover art by Trần Nguyên

Following her father's death, Jane North-Robinson and her mom move from sunny California to the dreary, dilapidated old house in Maine where her mother grew up. All they want is a fresh start, but behind North Manor's doors lurks a history that leaves them feeling more alone...and more tormented.

As the cold New England autumn arrives, and Jane settles in to her new home, she finds solace in old books and memories of her dad. She steadily begins making new friends, but also faces bullying from the resident "bad seed," struggling to tamp down her own worst nature in response. Jane's mom also seems to be spiralling with the return of her childhood home, but she won't reveal why. Then Jane discovers that the "storage room" her mom has kept locked isn't for storage at all -- it's a little girl's bedroom, left untouched for years and not quite as empty of inhabitants as it appears....

Is it grief? Mental illness? Or something more... horrid?

 

De eerste indruk:

De cover alleen al is super creepy, die rozen als ogen, of liggen ze op haar ogen? Ik hou er van. De beschrijving van dit verhaal klinkt ook echt super goed, als een boek dat precies in mijn straatje past.

Mijn mening:

Ik had gelijk! Dit is echt mijn soort boek! Je vraagt je telkens af: Is dit echt of is die niet echt? Zijn er geesten of is het gewoon een hallucinatie van Jane? Eigenlijk krijg je daar niet echt antwoord op denk ik. Want dat is wat dit boek ook een beetje voorspeld, je weet het gewoon niet. En dat is ook precies waar ik echt van hou!

Het verhaal is alleen al super creepy door de setting, een oud huis met ook nog eens een afgesloten kamer. Er zijn veel geheimen in de familie van Jane en die afgesloten kamer is er één van. Maar ja waarom is het een geheim? En laten we eerlijk zijn willen we dat wel weten?

Wat ik goed vind aan dit boek is dat het niet continue alleen maar eng is, je hebt af en toe een adempauze en dan zie je hoe het leven er voor Jane uitziet buiten het huis, gewoon een tiener, die naar school gaat en voor ons boekenwormen de ultieme droombaan heeft: Werken in een boekwinkel, waar ok nog eens koffie verkocht wordt! Waar dit natuurlijk snel saai kan worden als boek is dat bij dit boek gelukkig niet.

Het enige waar ik gefrustreerd van raakte was het einde, want wow dat is me nog eens een open einde wat eigenlijk niet eens zegt wat er nu echt gebeurd of gaat gebeuren. Ik hou er enorm van maar het laat je ook achter met heel veel vragen.

Mijn conclusie:

Dit is een heerlijk boek zeker voor de tijd van het jaar. Het is creepy, zorgt ervoor dat je af en toe even om je heen kijkt en zuigt je echt mee in het verhaal van Jane!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

Audrey
8 oktober 2020 at 17:24

Ik ben echt helemaal weg van de cover. Misschien moet ik dit boek ook maar eens oppakken voor Halloween.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WWW Wednesday

7 oktober 2020

%d bloggers liken dit: