Review: Harry Potter and the order of the Phoenix

Review Banner goed

Titel: Harry Potter and the order of the phoenix
Auteur:
J.K. Rowling
Pagina’s:
870
Taal:
Engels
Uitgever:
Scholastic

Het verhaal:

Harry Potter is due to start his fifth year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. His best friends Ron and Hermione have been very secretive all summer and he is desperate to get back to school and find out what has been going on. However, what Harry discovers is far more devastating than he could ever have expected…

Suspense, secrets and thrilling action from the pen of J.K. Rowling ensure an electrifying adventure that is impossible to put down. ( van: Goodreads )

Mijn review:

Het verhaal algemeen:

Boek 5 is eigenlijk een boek dat de sfeer opbouwt voor de laatste twee boeken van de serie. Je maakt kennis met de orde van feniks een “geheime” orde die heeft gevochten tegen Voldermort en zijn volgelingen. Nu duidelijk is dat Vodermort terug is komen zij ook weer bij elkaar.

Natuurlijk kun je verwachten dat Harry zich hier bij aan wil sluiten, maar eenmaal op school hebben ze wel andere zorgen, namelijk de aanstelling van een nieuwe docent voor verweerd tegen de zwarte kunsten.

Ook wordt er in dit boek een eigen orde opgesteld door de leerlingen die niet lijdzaam toe willen kijken maar willen leren hoe ze zich moeten verdedigen.

Het is een boek waarin veel gebeurd en dat zorgt er ook voor dat er een grote vaart in het verhaal zit. Telkens als je denkt dat het nu wel even wat rustiger zal worden gebeurt er weer iets waardoor je op het puntje van je stoel zit.

De personages:

Twee personages vielen mij op in dit boek. Ten eerste is dit het eerste boek waarin Luna Lovegood zit, en laat zij nou net mijn meest favoriete personage zijn. Ik vind haar geweldig, het feit dat ze weet dat iedereen haar achter haar rug om uitlacht maar er eigenlijk niks om geeft. En ze blijft zo heerlijk zichzelf zonder zich ook maar iets aan te trekken van anderen.

Het tweede personage is Professor Umbridge, ow wat een kreng is dat toch met haar poesjes! Ik geloof niet dat ik ooit een grotere hekel heb gehad aan een personage als haar. Ik vind haar dan ook echt een toevoeging voor dit boek.

Rating:

Zoals al eerder gezegd een boek waar veel in gebeurd en dat eigenlijk geen moment stil staat.

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: